Decentralizirane kriptovalute pružaju goleme mogućnosti za ravnopravno posudbu i mikrofinanciranje. Ako želite posuditi kripto, ili nemate pristup tradicionalnim bankarskim uslugama, ovdje su neke od najboljih usluga mikrozajma u kriptovalutama.

1. Lendoit

Polaganje prava na titulu „prve platforme za ravnopravno kreditiranje na svijetu, Lendoit je decentralizirana usluga ravnopravnog kreditiranja. Koristi pametne ugovore za uklanjanje “posrednika” treće strane i omogućuje vam da detalje o zajmu izravno dogovorite s drugom stranom.

Lendoit je pokrenut 2016. godine, ali proizvodnja je postala spremna tek početkom 2019. Lendoitu nije potreban nikakav oblik osiguranja od zajmoprimca, tako da su osigurali nekoliko inovativnih usluga kako bi osigurali vraćanje zajmova:

  1. Procjena zajmoprimca: treće strane lokalne države dužnika procjenjuju i ocjenjuju vjerodostojnost dužnika.
  2. Pametna shema kompenzacije: putem pametnih ugovora korištenih za dogovor o zajmu, mali dio zajma rezervira se i pohranjuje kao dio ove sheme. Ova shema kompenzacije treba otplatiti zajmoprimce u određenim okolnostima ako zajmoprimac ne ispuni obveze.
  3. Zadano tržište: U ekstremnim slučajevima zajmodavci mogu zajam prodati agencijama za naplatu dugova.

Iako o uslugama neplaćanja zajma i naplati duga nikad nije lijepo razgovarati, Lendoitova platforma ima ugrađene mogućnosti oporavka. Procjena zajmoprimca osigurava da korisnici mogu podizati zajmove samo ako su sposobni vratiti ih. Iz tog razloga, Lendoit nije toliko anoniman koliko bi željeli da vjerujete. Iako se zajmodavci i zajmoprimci možda ne poznaju, ova kreditna procjena znači da ne možete posuditi na ovoj platformi i ostati anonimni.

Lendoit upravlja svojim pametnim ugovorima o zajmu na Ethereumu, a kada se izvrše, sredstva se prenose izravno između novčanika sudionika.

Lendoit podržava sindikalne zajmove i osigurava tržište zajmova. Jednom procijenjeni i odobreni, zahtjevi za zajmom vidljivi su na tržištu zajmova, gdje zajmodavci mogu odrediti svoju kamatnu stopu i međusobno se natjecati.

2. LendaBit

LendaBit je ugovorio preko 3000 kredita s gotovo 20 000 klijenata. Ova usluga koja se lako koristi surađuje s mnogim najboljim kripto burzama, ali morat ćete osigurati kolateral protiv zajma.

Lendabit pruža sigurnu platformu za pozajmljivanje blockchaina, bez posrednika. Možete posuditi između 50 ili 200.000 USD tijekom tri dana ili tri godine. I zajmodavci i zajmoprimci mogu postaviti željene kamatne stope i financijske uvjete, ali Lendabit zajmodavcima naplaćuje naknadu za uslugu od 0,5%, a zajmoprimcima 1%. Također se plaćaju naknade za prijenos kolaterala i povlačenje sredstava.

Krediti se trenutno plaćaju u Tetheru ili Bitcoinu, a Lendabit platforma je još uvijek u beta fazi. Trenutno se može prijaviti bilo tko, a malo je ograničenja za zemlje porijekla.

Ako vrijednost te valute poraste, možete povući dio svoje kolateralne uplate. Ako se vrijednost smanji, morat ćete pružiti više kolaterala, čak i ako ste već osigurali zajam.

Najveća je korist lendaBita u tome što za posudbu nisu potrebne provjere kredita ili identiteta. Ako imate jamstvo potrebno za pokrivanje uvjeta zajma, možete ugovoriti zajam.

3. ETHLend

ETHLend je decentralizirani peer-peer sustav kripto zajmova, koji također polaže pravo na naslov “prvog svjetskog tržišta kriptozajmljivanja”. pokrenula je u veljači 2018. britanska fintech tvrtka AAVA, ne vjerujemo da je prva.

Kao što naziv samo implicira, ETHLend povezuje zajmodavce s zajmoprimcima širom svijeta. Ograničenja je malo, ali najveća je ograničena funkcionalnost za stanovnike SAD-a. Što to podrazumijeva nije jasno. Zahvaljujući pametnim ugovorima Ethereuma, ne postoje posrednici trećih strana između zajmodavaca i zajmoprimaca.

Kao zajmoprimac morat ćete osigurati kolateral u obliku kripto imovine. Bitcoin, Ethereum ili bilo koji drugi ERC-20 žeton je prihvatljiv.

Kamatne stope postavljaju obje strane na početku postupka pregovora o zajmu, ali ETHLend uzima postotak kamata od zajmodavca i zajmoprimca. To je trenutno postavljeno na 20% kamate sa strane zajmodavca i početne naknade od 2% na prvu uplatu, uzete sa strane zajmoprimca. Ako se kolateral iskoristi, primjenjuje se naknada od 5%.

Najveća korist ETHLenda su njihovi pametni ugovori o Ethereumu. Zajam započinje čim ga završite s uređivanjem, regulira se kodom i transparentno je vidljiv na Ethereum blockchainu. Zajmoprimci ne mogu pregovarati o uvjetima kad se dogovore i ne mogu tvrditi da nikada niste platili. ETHLend ne može ukrasti niti vaša sredstva jer pomažu u uređenju zajma i stvaranju pametnog ugovora, ali nisu uključeni u financijske aspekte.

Počnite pozajmljivati ​​kripto danas

Te web stranice pokazuju koliko je lako započeti posuđivati ​​ili posuđivati ​​kripto. Možete postaviti vlastite kamatne stope i uvjete otplate te dobiti sredstva čim dogovorite uvjete.

Ipak, imajte na umu da ravnopravno financiranje kriptovaluta nije bez rizika. Ako koristite uslugu bez kolaterala, morat ćete podijeliti svoje podatke i pričekati provjeru kreditne sposobnosti. Ako se umjesto toga odlučite zajam osigurati od kriptovalute kao kolaterala, tada ste na nemilosti tržišta. Ako cijena naglo padne, morat ćete osigurati dodatni kapital. Ako se odlučite za zajam bez ikakvog kapitala, možete izgubiti sredstva ako zajmoprimac ne izvrši svoje obveze. Ako ste svjesni rizika i proučite detalje svog zajma, trebali biste biti u redu.

Ako želite osloboditi nešto gotovine iz svoje kripto imovine, ali je ne želite prodati, tada bi kripto zajam s kriptovalutnom sigurnošću mogao biti savršen za vas. Možete dobiti brz pristup sredstvima, a opet zadržati portfelj, pod uvjetom da idete u korak s otplatama kredita.

Ako ti mikrofinancijski sustavi ne rade, zašto onda ne biste pogledali Danov dio o najboljim kripto kreditnim karticama?

Koji je vaš omiljeni način posudbe ili posudbe kriptografije? Imate li kakvu priču koju biste željeli podijeliti s drugim čitateljima? javite nam u odjeljku za komentare u nastavku.