Proof of Stake novčići sjajan su način da zaradite kamate na svoje kriptovalute. Zamrzavanjem kovanica možete zaraditi zdravu dividendu, a sve to uz očuvanje sigurnosti kovanica i bez njihove prodaje! Evo nekoliko projekata s najboljim povratom trenutno.

S većinom projekata PoS udjela, veći ulog (više kovanica) često se izjednačava s većom nagradom, ali to nije uvijek istina sa svakim novčićem. Neki projekti vrate slučajni broj kovanica po ulogu, a drugi fiksni iznos, koji se razlikuje ovisno o projektu.

Ako za početak niste sigurni kako Proof of Stake funkcionira, pročitajte našu usporedbu algoritma konsenzusa blockchaina, on pokriva sve što trebate znati kako biste brzo ubrzali.

1. NEO: 2,4%

NEO-ova “pametna ekonomija” solidan je izbor za ulaganje. NEO koristi GAS token za plaćanje transakcija i kao blok nagradu. Svaki put kad čvor otkrije novi blok, svi NEO imatelji dobivaju udio od sedam GAS tokena, raspoređenih automatski i podjednako. Ako uložite više NEO tokena, dobit ćete veći udio nagrade, proporcionalan vašem ulogu.

Da biste izračunali nagradu, slijedi formula:

Vaša imanja * 7 * 5760 / 100.000.000

Ova formula vraća vašu dnevnu nagradu u GAS-u, ali ne zaboravite da se naknade za transakcije pametnog ugovora odbiju od ove brojke, pa je ona često niža nego što formula podrazumijeva. Pretpostavimo da posjedujete 10.000 NEO (procijenjeno na otprilike 123.000 USD u vrijeme pisanja ovog članka). Vaša dnevna zarada može biti oko 8 USD ili 0,69 NEO. To rezultira godišnjim rastom od otprilike 2952 USD (240 NEO), ili 2,4% vašeg ukupnog posjeda.

Ovaj prinos podložan je promjenama. Ako se vrijeme bloka poveća ili se cijena NEO-a smanji, vidjet ćete smanjenje svoje nagrade, ali otprilike 3% izvrstan je povrat, pogotovo ako ste NEO kupili davno ili ste ga kupili tijekom ICO-a. Najbolji dio je što vam treba samo jedan NEO da biste se pridružili.

2. PIVX: 9,4% ROI

Novčić za privatnost PIVX donosi mnogo veći povrat od NEO, otprilike 10% godišnje. Za početak ulaganja trebat će vam minimalno 100 PIVX-a, a iako možete zaraditi nagrade s manje, malo je vjerojatno da ćete zabilježiti značajne dobitke.

Distribucija nagrade za blok razlikuje se ovisno o tome tko ga otkrije. Nagrade se distribuiraju u PIV i zPIV tokenima, a distribucija ovisi o žetonu na koji uložite.

Ako stavljaju PIV, masternode dobivaju 3 PIV, a ulagači 2 PIV. Za zPIV, masternode dobivaju 2 zPIV, a ulagači 3 zPIV.

PIVX će “flip-flop” između PIV i zPIV, pokušavajući smanjiti pristranost naginjući se više prema masternodama ili ulagačima. Budući da naknade za transakcije s PIVX-om gotovo ne postoje, nikakvim zaradom nećete zaraditi. Sitne naknade koje se naplaćuju odmah se spaljuju.

Ako uložite 10.000 PIVX (vrijednih otprilike 3000 USD u trenutku pisanja ovog članka), možete očekivati ​​godišnji ROI od otprilike 286 USD (940 PIVX) ili 9,6%. To je ROI za zPIV i smanjuje se na 8% za PIV ulaganje.

3. Tron: 4,4% ROI

Tron-ov ROI iznosi otprilike 5%, a kako je trenutna tržišna cijena u trenutku pisanja teksta oko 0,02 USD, za svoj novac možete dobiti puno kovanica. Trebat će vam barem jedan Tron da biste počeli ulagati. Tronov PoS djeluje drugačije od dva prethodna novčića. Tron koristi Delegirani dokaz o udjelu, pri čemu sudionici (zalagači) svojim kovanicama glasuju za predstavnika, a predstavnici odlučuju o načinu raspodjele zarade. Većina predstavnika proporcionalno raspodjeljuje zaradu članovima s pravom glasa, ali ona može varirati.

Postoji 27 “super predstavnika”, a to su čvorovi s najviše glasova (jedan Tron jednak je jednom glasu). Ako vaš predstavnik osvoji samo dovoljno glasova da bude 28. predstavnik, nećete dobiti nikakve nagrade. 182 su super reprezentativna kandidata, tako da bitka za prevlast može biti žestoka.

Svaki blok nagrađuje sve super predstavnike s 32 TRX tokena. Osim ove nagrade, svaki kandidat za super predstavnike zarađuje 115.200 TRX razmjerno broju glasova danih na superpredstavničkim izborima. Ti se izbori događaju svakih šest sati, pa čak i ako odabrani kandidat ne postane super kandidat, možda ćete i dalje dobiti dio zarade.

Ako uložite 10.000 TRX (vrijedi otprilike 200 USD u vrijeme pisanja ovog članka), možete očekivati ​​godišnji povrat ulaganja od oko 8,5 USD (440 TRX) ili 4,4%.

4. Zcoin: 17% ROI

Zcoin trenutno pruža masivnih 17% povrata ulaganja. Kao i PIVX, i Zcoin koristi masternode, s tim da je 30% blokovske nagrade rezervirano za njih. Nagrada za blok iznosi 25 XYZ tokena, ali za početak će vam trebati najmanje 1000 XYZ. Trenutno u trenutku pisanja ovog članka koštate 7,76 USD, morat ćete imati značajnu vrijednost da biste uopće počeli ulagati.

Bazeni za klađenje (koji su poput rudarskih bazena) popularan su izbor kod Zcoina, zbog visoke ulazne točke. Ti bazeni uglavnom rade prilično dobro, a većina nudi proporcionalni postotak od ukupne nagrade za bazen, ali nisu savršeni. Ulaskom u bazen gubite likvidnost i sposobnost trenutnog povlačenja sredstava. Da biste izašli, trebate člana bazena koji će kupiti vaše novčiće. Bazen možda neće imati dovoljno sredstava za funkcioniranje bez vaših kovanica, pa vam većina neće dopustiti da brzo odete.

5. CRTICA: 6%

DASH djeluje kao zamjena za gotovinu u stvarnom vremenu i košta manje od centa za prijenos sredstava bilo gdje. Iako je to blockchain Proof of Service, masternode koji se koriste za zarađivanje nagrada rade na vrlo sličan način kao PoS.

Da biste zaradili dividende pomoću DASH-a, morate pokrenuti masternode. To nije tako teško izvesti, ali trebate posjedovati barem 1000 Crtica. Bez obzira jeste li rano usvojili DASH ili imate duboke džepove, godišnji povrat od otprilike 6% isplati se potruditi.

Ako uložite 10.000 DASH (trenutačno vrijednih hladnih 1.115.000 USD), možete očekivati ​​godišnji povrat ulaganja od oko 73.000 USD (620 DASH) ili 6,3%.

Počnite s ulaganjem već danas!

Iako smo pokrili samo djelić svih dostupnih kovanica Proof of Stake, ove opcije predstavljaju izvrstan izbor. Ne zaboravite ipak da je PoS i dalje rizičan posao. Kripto tržište bi se opet moglo srušiti i izbrisati vrijednost vaših kovanica, bez obzira na postotak povećanja koji ste stekli ulaganjem.

Vaša odabrana kriptovaluta mogla bi se srušiti ili pretrpjeti katastrofalni hak, što onemogućava nastavak. Možda je skup klađenja kojem se pridružite prevara ili što je s dobrom starom modnom softverskom greškom u vašem odabranom blockchainu?

Kao i sve stvari u kripto prostoru, držanje vlastitih privatnih ključeva uglavnom je dobra ideja, a ulaganje pomoću kovanica koje već posjedujete ili ste ih kupili po niskim cijenama predstavlja manji rizik od trošenja cijelog nasljedstva na kriptovalute. Naš vodič za sigurnost privatnog ključa ovdje može biti koristan.

Ne bojte se uložiti jer postoji puno prilika da vaše kovanice rade za vas. Ako ostanete marljivi i glasate putem službenih novčanika podržanih od projekta, teško da ćete naići na previše problema. Što god uložili, javite nam u odjeljku za komentare u nastavku.