Obećanje besplatne kriptovalute može biti primamljivo. Brojne web stranice nude “besplatno ovo” i “neograničeno ono” samo da bi nestalo u puhu dima kad se najmanje nadate.

Trgovina Google Play bila je prepuna aplikacija i igara koje su obećavale besplatne Bitcoine ili aplikacije za rudarstvo Android Bitcoina koje množe vašu zaradu. To ne može biti istina, zar ne? Pogledajmo.

Je li moguće minirati besplatne bitcoine na Androidu?

Kratki odgovor: Da.

Nešto duži odgovor: Da, ali zašto bi, pobogu, to željeli?

Mnoštvo je aplikacija za Android Bitcoin rudarstvo za koje se tvrdi da iskopavaju nesagledive količine Bitcoina koristeći samo vaš mobilni uređaj. Najviše, malu količinu smiješne računalne snage svog pametnog telefona možete posvetiti Bitcoin bazenu za oblak. Na kraju dajete dio snage svog telefona u zamjenu za dio isplate rudarskog bazena.

To je pod pretpostavkom da se rudarski bazen čak približava rudarstvu Bitcoina I da ste dali dovoljno snage da opravdate primanje neke kriptovalute zauzvrat.

Dugo i kratko je to što vaš Android pametni telefon ili tablet jednostavno nije dovoljno moćan za iskopavanje Bitcoina. Ne vrijedi čak niti doprinositi rudarskom fondu kad jednom uzmete u obzir količinu baterije koja je potrebna da telefon bude dovoljno dugo rudario. I to bez razmatranja fizičkog trošenja uređaja ili potencijalne štete povezane s toplinom zbog intenzivnosti rudarenja.

Što ako koristite stariji telefon gdje vam nije toliko stalo do trošenja? Još uvijek gubiš. Stariji telefoni imaju manje računalne snage, tako da imate još manje šansi da uopće zaradite.

Besplatni Bitcoin generatori na Androidu

Postoji određena klasa Android aplikacija koja obećava da će za vas “generirati” Bitcoine. Ovo je izravna prijevara. Svatko tko tvrdi da čarobno može izrađivati ​​novčiće iz zraka, laže. Šanse su da će vaš uređaj raditi punom brzinom i punom temperaturom dok ne umre, a vi za to nećete imati što pokazati.

Pokrenite brzo pretraživanje weba i pronaći ćete sve vrste izvještaja o rudarskim aplikacijama koje nisu ništa drugo nego pomicanje feedova oglasa i fensi generatori slučajnih brojeva.

Zašto ne mogu iskopati bitkoine pomoću Androida?

Rudarstvo bitcoina je računalna resursna operacija. U ranim danima bitcoina, kada je razina poteškoće bila niska, a bilo je jako puno ljudi koji su rudarili, mogli ste otvoriti svoj stari ostarjeli i rudnik iz zabave.

Ta su vremena davno prošla.

Rudarstvo bitcoina sada je domena specijaliziranog ASIC hardvera. ASIC-ovi se teže i brže rude od vašeg uobičajenog računala. Čine da vaš pametni telefon izgleda poput dojenčkove trepćuće igračke za glazbeni telefon. ASIC dominiraju rudarstvom bitcoina, a rudarski bazeni puni su moćnih ASIC rudara koji pokušavaju dobiti prednost nad konkurentima.

Mogu li iskopati bilo koju kriptovalutu koristeći svoj Android?

U srpnju 2018. Google je poduzeo korak zabrane upotrebe aplikacija za rudarstvo kriptovaluta iz Google Play trgovine. Ažurirano Googleovo pravilo za razvojne programere glasi “Ne dopuštamo aplikacije koje kopaju kriptovalute na uređajima.”

Ne dopuštamo aplikacije koje vade kriptovalute na uređajima. Dopuštamo aplikacije koje daljinski upravljaju iskopavanjem kriptovaluta.

I dalje možete koristiti aplikacije za rudarstvo u oblaku na Android uređaju i one će i dalje biti u Trgovini Play. Međutim, aplikacije poput MinerGate, Crypto Miner PRO i NeoNeonMiner su zastarjele.

Ovaj potez dovodi Google Play Store u skladu s Appleovim App Storeom, koji je zabranio aplikacije za rudarstvo kriptovaluta. To također slijedi iz Googlea koji zabranjuje proširenja za rudarstvo kriptovaluta za svoj preglednik Chrome, jer su mnogi bili prijevare s kriptoautorima ili još gore.

Da budem iskren, to nije loše. Android uređaji nisu stvoreni za rudarstvo kriptovaluta. Čak i izuzetno male koje koriste manje energije od bitcoina. Trgovina Google Play bila je ispunjena službenim replikama aplikacija u nadi da će prevariti ljude, dok su nesuđeni korisnici otkrili da će se aplikacije iskopavati za kriptovalutu, a na kraju neće uspjeti isplatiti.

Aplikacije za kripto prevara

To, međutim, ne znači da Google Play trgovina nema kripto aplikacija za krivotvorenje. Istraživači sigurnosti u Fortinetu pronašao nekoliko aplikacija u Trgovini Google Play koje obećavaju miniranje Ripple (XRP), Cardano (ADA) i Tether. Na primjer, donja slika prikazuje lažnu aplikaciju Ripple Miner:

lažna aplikacija za vađenje valova android

No, nakon detaljnijeg pregleda, kod otkriva nekoliko važnih stvari:

  • Na početku stvara novu nit.
  • Brzina kopanja aplikacija je potpuno lažni. Brojevi su randomizirani.
  • Tada se prikazuje više slučajnih brojeva.
  • Unutar dizajna aplikacije ne postoji ništa što može ukloniti Ripple.

lažni ripple rudarstvo aplikacija android kod

O da, još nešto. Rippleov dizajn ionako ne bi omogućio takvo rudarenje. Programer je to očito znao, ali zaboravio. Nastavljajući dalje, Fortinet ispituje gumb za povlačenje aplikacije. “U ovom trenutku vjerojatno vas neće iznenaditi ovo povlačenje neće uspjeti.”

Odabir gumba za povlačenje nudi dvije mogućnosti:

  1. Da. Zatim se aplikacija žali da je vaša adresa nevaljana.
  2. Ne. Prozor za povlačenje se zatvara.

Opet, s obzirom da se zapravo ne odvija rudarstvo, nema se što povući.

Jedina svrha aplikacije je prikazivanje oglasa i prikupljanje prihoda. Što duže drže žrtvu u aplikaciji, to im je veći prihod od oglašavanja. Aplikacija je, dakle, adware.

Što je s besplatnim kripto slavinama za Android?

Prvi put razvijen 2010. za Bitcoin, slavine za kriptovalute su web stranice i aplikacije koje vas nagrađuju u kriptovaluti za izvršavanje zadataka. To bi moglo biti nešto jednostavno poput gledanja oglasa, igranja igre, prijave za uslugu, kupnje aplikacije ili niza drugih mogućnosti.

Ove slavine postoje u tri glavne svrhe:

  • Upoznajte pridošlice s Bitcoinom i ostalim kriptovalutama
  • Privucite promet prema aplikacijama i web lokacijama
  • Zaradite novac za vlasnika

Međutim, vrlo malo takvih web stranica i aplikacija zarađuje novac za svoje vlasnike. Preživjeli su samo oni s jedinstvenim dijeljenjem ili velikim prometom. Što se tebe tiče? Trebat će dugo vremena da se besplatnim slavinama generira značajna količina Bitcoina. Ako ste voljni isprobati, postoje aplikacije koje biste mogli koristiti i koje se usredotočuju na određene kriptovalute.

Ili možete probati pametnu slavinu.

Što je pametna slavina?

A pametna slavina je aplikacija koja nudi sučelje za nekoliko različitih slavina odjednom, omogućujući vam lako prebacivanje između njih. Iako to zahtijeva fokusiraniji napor, to znači da možete zaraditi stalan tok kriptovaluta, malen koliko iznos mogao biti.

Ako želite isprobati jednu od ovih pametnih aplikacija za slavinu, najbolji je pristup to učiniti bez ikakvih očekivanja. Imajte na umu da sve ove usluge imaju minimalna ograničenja isplate koja su prilično visoka, pa će se rotacija između slavina vjerojatno produžiti koliko je vremena potrebno za dobivanje nagrada. Dobra je strana ako su slavine koje upotrebljavate pouzdane, nakupljena isplata može vrijediti truda.

Kao i kod mnogih stvari povezanih s kriptovalutom, i ovdje postoji problem povjerenja. Na kraju dana radite za tuđi Bitcoin račun.

Izbjegavajte Rudarstvo kriptovaluta na Androidu

Kao što ste vidjeli, rudarstvo bitcoina na Androidu nije dobra ideja. Zapravo je to užasna ideja. Pametni telefoni to ne mogu podnijeti. Hipotetski prinosi su zanemarivi. Uništit ćete svoj telefon! U ovom je trenutku kupnja energije u oblaku najbolja šansa za korištenje Androida za kopanje bitcoina.

Nova je generacija pametnih telefona koja se izravno povezuje s blockchainom. Korištenje ovih blockchain pametnih telefona razlikuje se između privatnosti i sigurnosti, poput Pundi X BOB, i kao trik značajka.