Amazon nepokolebljivo odbija prihvatiti Bitcoin. Unatoč statusu najvećeg svjetskog trgovca, svoj Bitcoin ne možete trošiti na Amazonov suludi niz proizvoda. Špekulacije o tome zašto Amazon odbija prihvatiti Bitcoin variraju od nepovjerenja do regulacije, nestabilnosti i još mnogo toga.

Ali čak i ako Amazon ne prihvati vaš Bitcoin izravno, postoji nekoliko načina na koje možete koristiti Bitcoin za kupnju stvari na Amazonu.

Evo pet načina na koje možete potrošiti kriptovalute na Amazonu.

1. Torbica.io

torbicu koristite bitcoin na Amazonu

Purse.io jedna je od najpopularnijih opcija za trošenje Bitcoina ili Bitcoin Casha na Amazonu.

Držače Bitcoina podudara s imateljima darovnih kartica Amazon. Vlasnici darovnih kartica Amazon kupuju na Amazonu, ispunjavajući nalog za vlasnike Bitcoina, a Purse olakšava postupak (pazeći da narudžba bude dovršena i da Bitcoin prenosi).

Da biste koristili aplikaciju, morate uvesti svoj Amazon popis želja u torbicu, a zatim odabrati stavke koje želite dodati u košaricu. Narudžba se odmah ažurira, uključujući vaš popust od 5 posto. Kad ste spremni, kliknite Nastaviti.

Na sljedećoj stranici možete postaviti razinu popusta na veću vrijednost. Torbica uvijek nudi razinu popusta na temelju trenutnih tržišnih uvjeta. Viša razina popusta potrajat će duže dok vaša narudžba ne bude završena, a maksimalni dostupni popust je 33 posto.

Sad se vjerojatno pitate kako Purse može ponuditi popust na kupnje na Amazonu. U osnovi, vlasnici darovnih kartica Amazon poduzimaju mali pogodak kako bi unovčili svoje poklon kartice. Za ljude koji primaju uplate na Amazonovim poklon karticama, ali radije drže Bitcoin, savršeno je rješenje.

Purse.io također možete koristiti za kupnju video igara s Bitcoinom!

2. Bitrefill

bitrefill koristiti bitcoin na Amazonu

Bitrefill je još jedna izuzetno popularna metoda trošenja vašeg Bitcoina na Amazonu. Opet, to čini kupnjom poklon kartica.

Bitrefill se, međutim, razlikuje od Purse.io. Na Bitrefillu ne postoji shema popusta za kupce. Ali možete koristiti svoj Bitcoin, Crtica, Dogecoin, Litecoin, ili Ethereum za kupnju Amazon darovnih kartica (među 750 i više drugih darovnih kartica), za nadopunu telefonskog kredita ili podataka i još mnogo toga.

Bitrefill je osnovna trgovina. Dodajte Amazonovu poklon karticu na blagajnu i ažurirajte vrijednost koju želite kupiti. Platite Bitcoinom (ili altcoinom) i odmah primite svoje kodove. I to je to; krenite na Amazon i potrošite svoj Bitcoin!

3. Koristite kripto kreditnu karticu

Pojava kripto kreditnih i debitnih kartica znači da možete uzeti svoj saldo kriptovaluta i potrošiti ga na Amazonu. Nije baš tako izravno kao prijenos Bitcoina na račun Amazona, ali mislim da je to trenutno najbliža opcija.

Trenutno je dostupno mnoštvo izvrsnih kreditnih kartica za kriptovalute. Neki će vam, poput Nexoa, čak dopustiti da zaradite kripto kamate ako držite saldo na računu, stavljajući kripto na posao za vas.

4. LocalBitcoins

kripto razmjena lokalnih bitcoina

Korištenje Bitcoina na Amazonu uključuje Amazon darovne kartice, a LocalBitcoins se ne razlikuje. Barem, ništa drugačije u tom smislu. LocalBitcoins je peer-to-peer razmjena bitcoina. Kupci i prodavači izravno komuniciraju kako bi uspostavili trgovinu, isključujući usluge trećih strana poput Torbice i Bitrefilla.

Iako neki kažu da ovo čini LocalBitcoins rizičnijom uslugom, mi se ne slažemo. Kao i bilo što u svijetu kriptovaluta, i vi biste se trebali kretati sporo i triput provjeriti sve. LocalBitcoins dolazi s nekoliko mogućnosti provjere reputacije, a kupci i prodavači potiču se da ih iskoriste.

Nadalje, mnogi dobavljači LocalBitcoin zahtijevaju dodatne informacije u vezi s kupnjom ili prodajom kripto i fiat valute, dodajući još jednu razinu nadzora.

Jedna od najvećih razlika koju će novi korisnici primijetiti su ograničenja cijena. Dobavljači mogu slobodno odrediti cijenu za koju smatraju da odgovara njihovim proizvodima. Ponekad nećete naći cijenu s kojom se želite angažirati. Ako je to slučaj, vratite se kasnije jer je LocalBitcoins globalno tržište od 24 sata.

5. Mjesec

Proširenje Moon preglednika omogućuje vam kupnju putem interneta koristeći kriptovalute pomoću Lightning Network-a.

Lightning Network je superbrza Bitcoin mreža za obradu transakcija koja koristi izvanlančane transakcije kako bi ubrzala jezivo spori postupak plaćanja Bitcoinom. Kada tradicionalnoj Bitcoin transakciji treba najmanje deset minuta za obradu, Bitcoin Lightning Network traje nekoliko sekundi.

(Želite saznati više? Evo sve što trebate znati o mreži Bitcoin Lightning.)

Pokretanje obrade kripto plaćanja, rekao je Moon CoinDesk da je njihovo proširenje preglednika “Otvorit će se QR kôd i imat će račun za munje, koji biste također mogli kopirati i zalijepiti ako iz nekog razloga ne možete koristiti QR kôd, a moći ćete platiti svojim omiljenim novčanikom. “

Izvršni direktor Moona, Ken Kruger, nije želio imenovati tko će u ime Amazona obrađivati ​​Bitcoin za fiat konverzije.

Bez obzira na to, ono što je jasno je da proširenje preglednika Moon omogućuje kupnju putem interneta koristeći kriptovalute. Proširenje Moon preglednika trenutno je dostupno za Chrome, Brave i Opera. Jednom kada instalirate proširenje Moon preglednika, stvorite račun i povežite svoj račun Coinbase ili Lightning Network.

Proširenje preglednika Moon postat će dostupno kad stignete do Amazonove blagajne, što vam omogućuje da kupnju Amazona dovršite pomoću Lightning Network (ili Coinbase).

preuzimanje datoteka: Proširenje Moon preglednika (Besplatno)

Amazon Bitcoin kupnje su tu da ostanu

Amazon odbija dopustiti kupnju Bitcoina. Ali to vas ne sprječava da kupujete na Amazonu koristeći svoj Bitcoin ili druge kriptovalute.

Vremenom će taj proces postati lakši. Usprkos tome, proširenje preglednika Moon glatko je i ne osjeća se kao opcija treće strane. Purse.io također nesmetano premošćuje jaz, nudeći popuste između kupaca i vlasnika poklon kartica.

Naravno, Amazon nije jedini prodavac u kojem možete kupiti stvari koristeći kripto. Evo još 10 načina na koje možete potrošiti svoju kriptovalutu, kako na mreži, tako i izvan nje.