OTC trgovanje bitcoinima jedan je od najboljih načina trgovanja ili prodaje velike količine Bitcoina. Zapravo se većina trgovina Bitcoinima događa na OTC tržištima, no što su to točno? Kako djeluju i možete li ih uopće koristiti? Ovdje je sve što trebate znati o Bitcoin OTC-u.

Trgovina bez recepta (OTC) siguran je i pouzdan način kupnje ili prodaje velike količine Bitcoina. Sigurnija je od tradicionalne centralizirane razmjene i privatnija je – svi na tradicionalnoj razmjeni mogu vidjeti cijenu koju tražite.

OTC trgovanje bitcoinima način je za veliku prodaju Bitcoina. Posrednik pronalazi prodavatelje i kupce, provjerava njihov identitet, sastavlja ugovore i zatim završava posao. To je najbolji način trgovanja enormnim količinama Bitcoina.

Kako funkcioniraju Bitcoin OTC trgovine?

Da bi se bolje razumjelo OTC trgovanje, pomaže se uspoređivanju javnih centraliziranih burzi.

Centralizirane razmjene rade s knjigama narudžbi. Da biste nešto kupili ili prodali, morate poslati narudžbu “na knjige”. Ovo opisuje cijenu koju želite kupiti ili prodati i ukupnu potrebnu količinu. Ovo ostaje u knjigama sve dok ga ne otkažete ili se razmjena može podudarati s vašom narudžbom s kupcem ili prodavateljem koji su spremni platiti istu cijenu.

Ako prodajete Bitcoin, prvo morate položiti svoje novčiće na burzu. Kada ih drži burza, vaša su sredstva osjetljiva na hakiranje, loše upravljanje i u potpunosti su na milosti i nemilosti. Morate samo pogledati najgore kripto hakiranje u povijesti da biste vidjeli primjere toga što se događa.

OTC trgovanje ne treba da prvo položite sredstva, već kupce i prodavače udružuje putem brokera. Jednom kad se upare, kupac i prodavatelj dovršavaju trgovinu pregovarajući jedni s drugima. Mogu biti uključeni pravnici ili mehanizmi za provjeru identiteta i povjerenja svake strane, ali trgovina se odvija od kupca do prodavatelja. Ni u jednom trenutku u ovom procesu vašim sredstvima ne upravlja posrednik, osim ako se tako ne dogovorite u obliku vrijednosnog papira ili jamstva. Postupak se može razlikovati, ali općenito postoji neki oblik ugovora i neki oblik provjere fonda.

Za prodavače provjera može uključivati ​​prijenos male količine Bitcoina na kupca kao dokaz vlasništva nad novčanikom. Za kupce to može uključivati ​​ovjereni bankovni izvadak ili bilo koji drugi način osiguravanja prisutnosti sredstava.

Na neki način, Lokalni bitkoini posluje poput OTC tržišta. Spaja kupce s prodavačima i posrednicima, ali to nije ista stvar. OTC brokeri uzimaju proviziju za organiziranje poslova. Iz tog razloga brokeri premašuju broj kupaca i prodavača.

Ako je potrebno, brokeri mogu igrati težu ulogu u trgovini. Kupci i prodavači ponekad žele zadržati dio svoje privatnosti ili ne žele biti uključeni u posao. Bez obzira na razlog, posredovanje bezreceptnih ponuda može biti unosan posao, tako da uvijek postoji puno brokera koji žele pregovarati u vaše ime.

Napokon, OTC trgovanje pomaže u zaštiti tržišta i cijene. Ako kit želi iskrcati više od 100.000 Bitcoin-a, to može utjecati na cijenu cijelog tržišta. Izvodeći to izvan tržišta u OTC trgovini, tržište se neće srušiti kao rezultat. Nitko ne zna tko su dvije strane i vaši novčići nisu zaglavljeni u razmjeni gdje bi mogli biti ranjivi na krađu. U nekim slučajevima razmjene nameću dnevna ograničenja povlačenja – što nije problem s OTC trgovanjem.

Je li sigurno trgovanje bitcoinima bez recepta?

OTC trgovanje bitcoinima jedan je od najsigurnijih načina kupnje i prodaje Bitcoina. Gotovo svaka trgovačka platforma predviđa provjeru valjanosti vašeg kupca (KYC). Ovo je možda invazivnije od KYC-a koji zahtijevaju razmjene, kao što biste očekivali kada imate posla sa značajnim svotama novca.

To može uključivati ​​provjere kaznene evidencije, poslovnu skrbnost, financijsko izvještavanje o kreditnom stanju i još mnogo toga, osim “osnovne” provjere podataka o adresi, identitetu, socijalnoj sigurnosti i pravu na rad. Ovaj KYC otežava trgovinu prevarantima i drugim prevarantima, a pravni ugovori često predviđaju da obje strane obvezuju na uvjete postavljene u ugovoru.

Vaša sredstva nisu pohranjena na centraliziranoj burzi, pa ih se ne može hakirati, ukrasti ili loše upravljati njima. Ne možete ostati anonimni jer se vaš identitet i KYC podaci dijele s posrednikom, escrow službom i vašim odvjetnikom. Rijetko je kad podijelite svoj identitet s kupcem ili prodavačem.

Može li bilo tko izvršiti Bitcoin OTC trgovinu?

Iako bilo tko može sudjelovati u OTC trgovini, to se rijetko isplati zbog bijednih svota novca. Sve manje od 500 000 USD obično nije dovoljno novca za razmatranje OTC trgovine.

Nakon što uzmete u obzir naknade za posredovanje, bilo koji zahtjev za escrow-om, odvjetnike, KYC, vrijeme provedeno u raspravama i pregovore o cijenama, to može početi skupljati za manje trgovine. Web stranice poput Coinbase olakšajte prodaju niskih količina Bitcoina, s ograničenjima koja počinju od 25.000 USD / dan.

Iz tih se razloga OTC trgovanja često obavljaju za značajne svote novca. Razmislite o desecima milijuna ili čak milijardama dolara. Ozbiljni ljudi s ozbiljnim novcem kupuju ozbiljne količine Bitcoina.

Isplatite svoj Bitcoin vanberzanskom trgovinom!

OTC trgovanje je uzbudljiv način kupnje ili prodaje ogromnih količina Bitcoina, ali nije prikladan za sve. Prikladno je samo za velike poslove, koje često obavljaju tvrtke ili vrlo bogati pojedinci. Ukratko, OTC trgovanje:

  • Ima skupe naknade
  • Nije potpuno anoniman
  • Sigurno je
  • Može biti sporo
  • Pogodan je za trgovanje ogromnim količinama novca ili Bitcoina

Ako još niste u poziciji da trebate OTC trgovinu, ove najbolje Coinbase alternative mogu vam pomoći u kupnji ili prodaji Bitcoina za daleko manje količine.