Ako ste programer, istraživač, trgovac ili opći zaljubljenik u kriptovalute, možda će vam trebati API za podatke o kriptovalutama. Kako se industrija razvijala, tako je rastao i broj pružatelja podataka o kriptovalutama, a kvaliteta je viša nego ikad. Ali koji je API najbolji?

U donju tablicu smjestili smo najvažnije atribute API-ja za kriptovalute kako bismo razlikovali koji API odgovara vama. Naši se izračuni temelje na:

  • Svježina podataka – Koliko se često podaci o cijenama svakog sredstva ažuriraju na besplatnom planu – važna mjera za trgovce.
  • Broj kriptoaseta – koliko je kovanica / tokena uključeno u API.
  • Razmjene – broj razmjena iz kojih API crpi podatke.
  • Granularnost podataka – uključuje li API svaku pojedinu točku podataka, poput trgovine – podatke „Tick“ ili snimku podataka u određenim intervalima. Podaci o tikovima omogućuju više vrsta analiza i smatraju se preciznijima.
  • Cijene – raspon ponuđenih opcija cijena. To se može značajno razlikovati jer svaki API ima vrlo različita ograničenja podataka za različite razine cijena. Također, ako API koristite u komercijalne svrhe, morat ćete vidjeti koji paketi to omogućuju.
  • Besplatni pozivi mjesečno – broj mjesečnih poziva dopuštenih za besplatnu verziju API-ja.
  • Krajnje točke – broj jedinstvenih URL-ova koje možete upitati iz API-ja – npr. cijena ili obujam. Što je više krajnjih točaka dopuštalo veću raznolikost podataka kojima možete pristupiti.
  • Besplatne krajnje točke – broj krajnjih točaka dopušten za besplatnu verziju API-ja.
  • Besplatni povijesni podaci – dopušta li API-jeva besplatna opcija pristup povijesnim podacima.

Usporedba API-ja podataka

web stranica

Svježina podataka

Cijene

Besplatni povijesni podaci

Crypto Usporedbacryptocompare.com Stvarno vrijeme 79,99 USD – 199,99 USD V (pozitivna vrijednost)
CoinAPIcoinapi.io Stvarno vrijeme 79 – 599 dolara V (pozitivna vrijednost)
Hrabri novi novacbravenewcoin.com 5 minuta 17 do 200 dolara V (pozitivna vrijednost)
CoinMarketCapcoinmarketcap.com 1 minuta 33 USD – 699 USD X (negativna vrijednost)
CoinGeckocoingecko.com Procijenjeno 30-ih Besplatno V (pozitivna vrijednost)

1. CryptoCompare

Jedan od najvećih i najstarijih pružatelja podataka u industriji, API za CryptoCompare stranica se može pohvaliti impresivnom korisničkom bazom, poput Yahoo! i Thomson Reuters koji koriste uslugu. Oni nude povijesne dnevne i satne podatke sve do 2011. godine.

API podataka CryptoCompare
Svježina podataka Stvarno vrijeme
Broj kriptoaseta 3503
Razmjene 156
Granularnost podataka Označite
Cijene 79,99 USD – 199,99 USD
Besplatni pozivi mjesečno 100.000
Krajnje točke 35
Besplatne krajnje točke 35
Besplatni povijesni podaci Da
Webiste API za CryptoCompare

Ako ste trgovac ili istraživač koji treba najširi spektar podataka o kriptovalutama, kao i najsitnijih podataka, tada je CryptoCompare API vaš najbolji izbor. Iako su besplatna ograničenja manja od CoinGecko, ovaj API ima 35 krajnjih točaka, uključujući cijene, povijesne vijesti, vijesti, knjige narudžbi i društvene mreže. Možete dobiti podatke o cijenama i povijesnim podacima o cijenama u stvarnom vremenu, iako su neki napredniji skupovi podataka uključeni samo u njihov komercijalni plan.

kriptokompara-api

2. CoinMarketCap

Najveća i najpriznatija web stranica o kriptovalutama u prostoru, API CoinMarketCap može se pohvaliti s nekoliko visokih korisnika, uključujući vodeću burzu Coinbase i Bank of Canada. CoinMarketCap ima velik izbor razmjena i pokriva preko 2000 kriptoaseta. Međutim, ako ste trgovac, na primjer, a podaci o cijenama u stvarnom vremenu i podaci o „označavanju“ su vam važni – CoinMarketCap nije idealan i možda će vam biti bolje koristiti CryptoCompare ili CoinAPI.

API podataka CoinMarketCap
Svježina podataka 1 minuta
Broj kriptoaseta 2074
Razmjene 230
Granularnost podataka Snimak
Cijene 33 USD – 699 USD
Besplatni pozivi mjesečno 10.000
Krajnje točke 17
Besplatne krajnje točke 5
Besplatni povijesni podaci Ne
Web stranica API CoinMarketCap

Kao besplatni korisnik možete dobiti 10.000 poziva mjesečno, što je najvjerojatnije dovoljno za hobiste, ali ne dobivate pristup povijesnim podacima na besplatnom planu. Ako želite dobiti plaćeni API ključ, dobit ćete do 17 krajnjih točaka, ovisno o tome koliko možete potrošiti, a prema potrebi možete povećati mjesečna ograničenja poziva.

coinmarketcap-api

3. CoinGecko

CoinGecko je još jedno popularno web mjesto za ‘coinranking’ koje je nedavno počelo nuditi vlastiti API za kriptovalute. Integrirani su s većinom razmjena od pet API-ja, pa ako želite povući podatke s neke od manjih, opskurnijih razmjena, CoinGecko bi mogao biti vaš najbolji kladiti se. Prema API CoinGecko  možete dobiti ogromnih 13 milijuna besplatnih poziva mjesečno, pa ako ste znanstvenik koji treba puno podataka, ovo bi mogao biti API za vas.

API podataka CoinGecko
Svježina podataka Procijenjeno 30-ih
Broj kriptoaseta 3649
Razmjene 262
Granularnost podataka Snimak
Cijene Besplatno
Besplatni pozivi mjesečno 13 000 000
Krajnje točke 19
Besplatne krajnje točke 19
Besplatni povijesni podaci Da
Web stranica API CoinGecko

API CoinGecko, međutim, ima procijenjenu svježinu podataka od 30-ih godina i može pružiti samo snimke podataka, što donekle ograničava slučajeve upotrebe za ovaj API.

coingecko api

4. CoinAPI

CoinAPI, za razliku od ostala četiri davatelja podataka u ovim recenzijama, ne upravlja web mjestom ‘coinranking’ i čini se da se usredotočuje samo na njihovu ponudu podataka. Zanimljivo je da imaju najveći broj kriptoaseta, ali najmanji broj razmjena. U svim ostalim područjima, osim besplatnih poziva mjesečno – što je samo 3000 – postižu dobre rezultate s podacima u stvarnom vremenu, povijesnim podacima i oznakama. Imaju 17 krajnjih točaka što ih stavlja ravno u sredinu čopora.

API podataka CoinAPI
Svježina podataka Stvarno vrijeme
Broj kriptoaseta 3777
Razmjene 108
Granularnost podataka Označite
Cijene 79 – 599 dolara
Besplatni pozivi mjesečno 3000
Krajnje točke 17
Besplatne krajnje točke 17
Besplatni povijesni podaci Da
Web stranica API za kovanice

koinapi api

5. BraveNewCoin

BraveNewCoin API nudi povijesne podatke koji sežu u 2014. godinu o preko 500 sredstava, prikupljajući podatke s preko 200 razmjena. Oni se više fokusiraju na pružanje referentnih stopa i promptnih stopa, što je korisno za trgovce i / i trgovinske proizvode, zbog čega njihov popis partnera uključuje prvenstveno trgovinske i financijske usluge. Oni prodaju API ključeve putem Mašape.

API podataka BraveNewCoin
Svježina podataka 5 minuta
Broj kriptoaseta 500+
Razmjene 200+
Granularnost podataka Snimak
Cijene 17 do 200 dolara
Besplatni pozivi mjesečno 600
Krajnje točke 13
Besplatne krajnje točke 9
Besplatni povijesni podaci Da
Web stranica API za BraveNewCoin

bravenewcoin api