Ontološka mreža nova je generacija infrastrukture javnog lanca, kao i projekt suradnje s distribuiranim povjerenjima. Gradi infrastrukturu za mrežu povjerenja peer-to-peer (P2P) koja je višestruka, višesustavna, međuindustrijska, višeprimjenjena i višestruka. Ideja javne platforme je ukloniti barijere između blockchaina i poslovnog sektora. Ontologija surađuje s NEO-om.

Ažuriranje: Ontologija je pokrenula svoj mainnet, koji se podudara s načinima mapiranja i migracije za zamjenu tokena.

Sažetak članka

 • Ideja i tim iza ONT-a
 • ONT partnerstva
 • Povijest cijena ONT-a
 • ONT tehnologija
 • Mreža ONT
 • Pokretanje mreže Ontology Mainnet
 • Kako kupiti ONT
 • Kako pohraniti ONT
 • Plan i buduća ažuriranja

Internetska stranica Ontološke mreže

Ideja i tim iza ONT-a

Da bismo razumjeli ideju koja stoji iza Ontologije, prvo moramo shvatiti nešto o kriptovaluti nazvanoj NEO. Ontologiju su pokrenuli programeri NEO, kineske tvrtke pod nazivom Onchain koja se fokusira na inovacije u digitalnom prijenosu imovine, pametnim ugovorima i digitalnoj provjeri.

Onchain je razvio Ontologiju 2017. godine s ciljem da omogući tvrtkama da implementiraju mehanizme povjerenja i prilagode ih svojim individualnim poslovnim potrebama. Ukratko, Ontologija je razvijena kako bi premostila jaz između privatnog i javnog blockchaina. Tehnologija je izgrađena da eliminira svaku krivulju učenja koja je prije bila potrebna tvrtkama da integriraju blockchain u svoju infrastrukturu.

Ontologija je dio fonda Open BlockChain Foundation koji je osnovao NEO. Zaklada surađuje sa sveučilištima i istraživačkim timovima kako bi razvila blockchain tehnologiju u cijelom svijetu.

Tim Ontološke mreže

Da Hongfei je izvršni direktor Ontologije, kao i suosnivač NEO-a. Brzo je postavio cilj da se udruži s vladom Guiyanga u Kini kako bi pomogao u donošenju blockchaina, kao i digitalne identifikacije u javne službe.

Jun Li je osnivač Ontologije, kao i glavni arhitekt Onchaina. Njegovo prethodno iskustvo uključuje rad na financijskoj burzi China Futures. “Izgradili smo čvrstu infrastrukturu za suradnju u povjerenju u različitim scenarijima koji čine ekosustav povjerenja Ontology i radujemo se što ćemo globalni utjecaj započeti u SAD-u”, rekao je za Business Insider.

ONT partnerstva

Uz podršku velikih kineskih tvrtki s rizičnim kapitalom, uključujući Sequoia China, Danhua Capital, Matrix Partners China i ZhenFund, Ontology je dobio potporu i u cijeloj Aziji. Tvrtka je najavila plan zajedničke gradnje sa privatnom vlasničkom tvrtkom Tembusu Partners sa sjedištem u Singapuru, ranom fazom tvrtke rizičnog kapitala Accomplice, kripto fondom sa sjedištem u Južnoj Koreji Hashed, kao i Onchainom.

Partnerstva Ontološke mreže

Također je sklopio strateška partnerstva s Microsoft China, Alibaba, Hyperledger (čiji je domaćin Linux Foundation, to je zajednički napor otvorenog koda za unapređenje međuindustrijskih blockchain tehnologija), a investiciju je dobio od Fosun Group, jedne od najvećih korporacija u Kini investitori.

Povijest cijena ONT-a

Ontologija nije imala javnu prodaju ili ICO, ali je preferirala višefazni plan nagrađivanja tokena. Također je odabrao implementirati ekonomiju s dva simbola, s ONG-om (Ontology Gas), ekvivalentom NEO-ovog GAS-a i ONT-a. U ožujku 2018. tvrtka je emitirala 20 milijuna ONT-a nositeljima NEO-a.

Novčić je premašio tržišnu granicu od milijarde dolara u travnju 2018. nakon samo 5 tjedana na tržištu i stavio je 23 među top 25 kovanica prema Coinmarketcapu. Tim želi doseći tržišnu granicu od 10 milijardi dolara do 2019.

Cijena simbola kada je valuta prvi put lansirana iznosila je 0,2 USD, a sredinom travnja dosegla je 4,69 USD. Hoće li se ovaj rast nastaviti ili ne, tek ćemo vidjeti.

Povijest cijena ONT novčića

ONT tehnologija

“Povjerenje je ključna komponenta ljudske organizacije i društvene suradnje. Povjerenje je postalo osnovni zahtjev socijalnog i ekonomskog partnerstva koji se kroz povijest gradio kroz tehnologiju, zakon i zajednicu. ” – Uvodna bijela knjiga Ontologije

Zajedno s ulogom u kriptovalutama, blockchain također pojačava novu ulogu – lidera u „ekonomiji povjerenja“. Ekonomija povjerenja oslanja se na ugled i digitalni identitet ugovorne strane, koji su svi pohranjeni na blockchainu.

Ontologija je izgrađena da bude temeljna infrastruktura povjerljivog ekosustava. Podržava decentraliziranu tehnologiju i podatkovne sustave, istodobno povezujući različite mreže kako bi se svaka mogla usredotočiti na svoje poslovanje.

Ideja je da postoje tri temeljna stupa povjerenja; povjerenje kroz tehnologiju, povjerenje kroz pravne sustave i povjerenje kroz zajednicu. U trenutnom sustavu postoje mnoga trenutna pitanja povjerenja, uključujući identificiranje lažnih podataka i preciznu provjeru identiteta. U svojim ciljevima da pruži rješenje za ove vrste izazova povjerenja, Ontološka mreža kombinira distribuiranu provjeru identiteta, razmjenu podataka, suradnju podataka, protokole postupaka, zajednice, atestiranje i razne module specifične za industriju..

Ontološka tehnologija

Ontološka tehnologija trebala bi biti u potpunosti prilagodljiva potrebama različitih industrija. To je javni blockchain koji može biti dizajniran da zadovolji specifične potrebe industrije.

To čini podržavajući različite module za poduzeća. Ovi se modeli mogu koristiti za različite vrste poslovnih scenarija, uključujući okvir digitalnog identiteta i razmjenu podataka. Sličan je modulu “uključi i radi” web mjesta ili softvera.

Nekoliko različitih modula i protokola su:

 • ONT ID (Ontološki raspodijeljeni identitetski okvir) – decentralizirani protokol identiteta koji podržava distribuiranu i višefaktorsku potvrdu, identifikaciju i certifikaciju za ljude i organizacije. Nudi digitalni identitet zasnovan na kriptografiji, izrađujući identitet i podatke koji se mogu u potpunosti kontrolirati.
 • Podaci ONT-a – modul koji podržava suradnju podataka i razmjenu upravljanja resursima podataka, pametne transakcije ugovora i omogućit će prilagodljiva tržišta za trgovanje podacima s osiguranom podacima i financijskom sigurnošću
 • Rezultati ONT-a – ove ocjene pružaju podršku raznim poduzećima, bilo uspostavljanjem različite logike ocjenjivanja kredita prema distribuiranim vjerodostojnim podacima

Ontologija će i dalje pružati module za različite vrste distribuiranih scenarija prema njihovim specifičnim zahtjevima.

Mreža ONT

Mreža Ontologija sastoji se od tri različita sloja:

 • Distribuirane knjige – uključujući ova ključna svojstva:
 • Konsenzus – konsenzusni motor sličan NEO-ovom
 • Arhitektura – algoritmi i glavne knjige su “plug and play”, po potrebi se mogu koristiti pojedinačno
 • Ovjera – knjiga bilježi podatke i interakcije s podacima
 • Mrežni protokol P2P (tj. “Distributed Trust Framework”) – ovaj sloj ima protokole za identitet, višestruku autentifikaciju, autorizaciju korisnika i distribuiranu razmjenu podataka
 • Okvir aplikacija – ovaj se sloj sastoji od modula (API-ja i SDK-a) koji mogu graditi decentralizirane aplikacije bez iskustva u distribuiranoj knjizi. Nekoliko primjera primjene bilo bi: digitalno autorsko pravo, kontroler autorizacije korisnika i upravljanje zahtjevima.

Okvir i protokoli mrežne mreže

Pokretanje matične mreže Ontology

Ontologija je službeno pokrenula svoju mrežu od 30. lipnja. Infrastruktura pruža nove javne blockchain-ove visokih performansi koji imaju kompletne distribuirane knjige i podržavaju pametne ugovorene sisteme, a istovremeno uključuju prilagođavanje javnog lanca i suradnju na lančanoj mreži. Ontologija 1.0 uključuje decentralizirani protokol za provjeru identiteta, distribuirani protokol za upravljanje podacima i protokol za kreditnu ocjenu.

Njegove nove značajke također uključuju:

 • Alat za pametne ugovore SmartX – integrirano razvojno okruženje (IDE) na jednom mjestu koje može kompajlirati, implementirati i pozivati ​​pametne ugovore s mnogim predlošcima pametnih ugovora. Korisnici pametnih ugovora mogu ga koristiti kao referencu ili za prilagodbu vlastitih predložaka ugovora.
 • Triones Consensus Group – model upravljanja javnim lancem koji promovira suradnički ekosustav s otvorenim kodom distribuiranog povjerenja.
 • VBFT algoritam – novi konsenzusni algoritam koji integrira dokaz uloga (PoS), slučajnu funkciju koja se može provjeriti (VRF) i toleranciju bizantske greške (BFT). Zajedno s modelom upravljanja Ontology može poboljšati performanse i upotrebljivost mreža javnih lanaca.

Glavna mreža Ontology podudarit će se s pokretanjem tokena. Pokretanje tokena odvijat će se na niz različitih metoda, uključujući:

 • Mapiranje na jednom mjestu – To se postiže preuzimanjem ONTO novčanika i registracijom Ontology. Za više informacija slijedite upute na Mainnet ONTO Vodiču za zamjenu tokena.
 • Ostalo mapiranje novčanika – Od sada O3 i SEA novčanik također podržavaju ONTO mapiranje. Saznajte više detalja kroz njihove službene najave.
 • Razmjena automatskog mapiranja – Binance, Huobi Pro, Upbit, KuCoin, OKEx, CoinEgg i Gate.io podržavaju mapiranje razmjene. Slijedite njihove službene upute na njihovoj web stranici kako biste naučili kako proći mapiranje na svakoj razmjeni.
 • Mapiranje knjige Korisnici Ledger-a mogu dovršiti mapiranje putem razmjene jer Ledger ne podržava izvlačenje privatnog ključa.

Kako kupiti ONT

Rana kupnja Ontologije bila je dostupna putem zračnog kapanja onima koji su držali NEO. Stopa je bila 0,2 ONT za svaki NEO.

Od ožujka Ontologiju možete kupiti na Binanceu. Burza je proslavila uvrštavanje davanjem Ontologije na 5050 najbolje rangiranih korisnika. Binance trenutno ima najveći opseg ONT trgovine i omogućuje vam razmjenu ONT-a s Bitcoin-om.

Kako kupiti ONT

Nakon registracije u Binanceu možete kupiti ONT bilo s “limit” narudžbom, gdje ručno postavljate cijenu po kojoj želite kupiti ONT, ili “market”, gdje ONT kupujete po najboljoj dostupnoj cijeni. Druga mogućnost je stop-limit, odnosno nalog za kupnju ili prodaju novčića nakon što cijena dosegne određenu cijenu.

Pročitajte naš vodič Kako koristiti Binance Exchange

ONT se također može kupiti na sljedećim burzama:

Kako pohraniti ONT

Ontologija se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava NEO novčiće, poput Neon novčanika. Provjerite podržava li novčanik zaslon ONT – nisu svi to podržali nakon zračnog kapa.

Osim toga, svoj ONT možete pohraniti na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Plan i buduća ažuriranja

Ontologija ima agresivan putokaz za sljedeće tri godine, koji uključuje bolju funkcionalnost i izvedbu osnovnog lanca, ekosustav povjerenja i osiguravanje da su različite blockchain arhitekture kompatibilne s ekosustavom kako bi se omogućila poslovna interoperabilnost među lancima..

Plan puta za ontološku mrežu

Budući planovi koji bi mogli utjecati na cijene uključuju kineska vladina partnerstva. Ontologija je možda ključna za postizanje NEO-a i Ethereuma u državnom sektoru. Ako je tako, njegova važnost u sferi kriptovaluta postat će sve značajnija.