Ime Ark
Ticker ARK
Ukupna ponuda 136.605.694
Početna cijena 0,10 USD
Kategorija Blockchain arhitektura
URL web stranice https://ark.io/
URL bijele knjige https://ark.io/Whitepaper.pdf

U svojoj osnovi, blockchain je mrežna arhitektura koja koristi decentralizirani model za povezivanje korisnika u odnosu na tradicionalni centralizirani. Blockchains su složeni i sada ih ima stotine ili tisuće, svaki sa svojim jedinstvenim prednostima i nedostacima. Aptly named Ark širi perspektivu i ne fokusira se na izgradnju najboljeg blockchaina, već na izgradnju mostova između svih ovih različitih blockchain-a, čineći time ekosustav boljim.

Ark koristi inovativnu raznoliku tehnologiju u potrazi za ovim ambicioznim ciljem i postigao je popriličan uspjeh, nakon što je uspio uspostaviti povezanost s glavnim blockchainovima Bitcoin i Ethereum. Iako je Ark bio raniji ICO krajem 2016. godine, primjenjivost ove tehnologije još je važnija u današnjem blockchain okruženju, gdje su za odbijanje skepticizma potrebne interoperabilnost i kohezija zajednice.

Ideja iza arke

Ark ima veliku misiju povezati sve blokove putem vlasničkog sustava nazvanog ‘pametni mostovi’. Tvrtka vjeruje da blockchains trebaju biti udruženi, a ne odvojeni jedni od drugih, te da njihovo povezivanje povećava učinkovitost i uspjeh bilo kojeg pojedinačnog blockchaina, ali i aplikacija izgrađenih na njima. Ark je sam po sebi blockchain pokrenut na mehanizmu konsenzusa Delegirani dokaz o ulogu, ali postoji da bi povezao druge s njim, a time i da bi bio takozvani korijenski lanac.

Ovo rješava izuzetno važno pitanje za blockchain, jer tehnologija ovisi o broju i pouzdanosti vršnjaka, kojih ima ograničeno. Kako bi bilo koja pojedinačna distribuirana računalna mreža poput Golema, SONM-a ili Tataua-a, na primjer, trebala pružati učinkovite usluge kad su među sobom podijelile raspoloživi fond vršnjaka? Njihovo povezivanje pomaže u rješavanju ovog problema, a Ark je razvio način da to učini bez obzira na arhitektonske ili programske razlike.

Tim Ark sastoji se od usko povezane skupine stručnjaka u svojim područjima. Suosnivač i financijski direktor Lars Rensing veteran je prostora za kriptovalute i blockchain. Još jedan suosnivač (ukupno ih je 27) Mike Doty također je generalni direktor i ima veliko iskustvo u kripto industriji s prošlim projektima, uključujući Bitseed i Lisk prethodnika Crypti. Uz mnoge druge suosnivače i važne uloge koje preuzimaju upućeni i uloženi pojedinci, Ark se usavršava iznutra prema van.

Tim Ark sastoji se od čvrsto povezane skupine stručnjaka u svojim područjima. Suosnivač i izvršni direktor Lars Rensing veteran je kriptovaluta i blockchain prostora. Još jedan suosnivač (ukupno ih je 11) Mike Doty također je izvršni direktor i odgovoran za izvrsnost u vožnji u Arkovom odjelu za računalne znanosti. Uz mnoge druge suosnivače i važne uloge koje preuzimaju upućeni i uloženi pojedinci, Ark se usavršava iznutra prema van.

Ark partnerstva

Kao platforma s motom povezivanja blockchaina i decentraliziranih ideja, Ark ne može postojati bez partnerstva s drugim projektima. Tvrtka je najavila partnerstvo 2017. godine s proizvođačem hardverskih novčanika Ledger kako bi se vlasnicima tokena omogućilo da koriste svoje novčanike za provjeru autentičnosti prilikom glasovanja. U veljači 2018. tvrtka je najavila partnerstvo s decentraliziranom razmjenom Blockport. Burza će koristiti Arkovu tehnologiju kako bi korisnicima omogućila pristup više novčanika temeljenih na različitim lancima i omogućila bolju međusobnu komunikaciju i prijenos vrijednosti.

U srpnju je Ark najavio partnerstvo s tržištem HR-a temeljem blockchain-a Hiway. Ark će koristiti Hiwayevu platformu kao način da zadovolji sve veće potrebe za zapošljavanjem i pronađe novo osoblje. Tvrtka je također najavila partnerstvo s MARAChain inom (usluga šifriranog prijenosa dokumenata) i O Crypto Union (posuditi fiat novac ulaganjem tokena, koji sada uključuje ARK) u kolovozu.

U rujnu 2018. Ark je najavio partnerstvo s Major League Hackingom kako bi stvorio radionicu otvorenog koda povezanu s razumijevanjem Arke i izgradnje blockchaina. Ark se nada da će partnerstvo pomoći proširiti doseg i proširiti ekosustav.

       

Povijest cijena ARK-a

Početna ponuda kovanica Ark bila je s ranije strane, pokrenuta je u studenom 2016. godinu dana prije nego što je većina trenutnih projekata na tržištu započela postupak crowdfundinga. Kao takav, smatra se relativnim veteranom na tržištu, a pokrenut je u vrijeme dok su ICO-ovi još uvijek bili novi koncept. Tražila je 0,10 dolara za svaki ARK novčić u zamjenu za ETH i uspješno prikupila 22 milijuna dolara tijekom događaja. Cijena pojedinog ARK-a fluktuirala je mjesecima 2016. godine prije nego što je u prvoj polovici 2017. godine pronašla stabilnost na oko 0,20 dolara, prije nego što je dobila isti zamah koji je potaknuo cijelo tržište.

U lipnju 2017. prvo je probijanje od 1,00 USD, a do rujna ARK je testirao razinu od 4,00 USD. Na vrhuncu u siječnju 2018., jedan je ARK vrijedio 10,22 dolara, dok je danas kovanica 0,67 dolara, vrlo blizu svojoj „izvornoj“ cijeni nakon stvaranja mjehurića. S uspješnim osnovama, to bi moglo značiti da pred njim nema puno nižeg napretka, i postoji značajan analitički napor osmišljen da odgovori na ovo pitanje. Bez obzira na to, sposobnost ulaganja u ARK i njegovo pasivno zarađivanje uvijek je vrijedna i dobit će samo više jer Ark blockchain proširuje svoje veze. =

Ark’s Technology

DPoS Blockchain – Delegirani dokaz uloga metodologija je poticanja koja nagrađuje vršnjake za posjedovanje i ulaganje vlastitih ARK kovanica, slično kao i Proof of Stake, ali organiziran od određenog broja čvorova za delegate (51 u ovom slučaju) umjesto cijele mreže. Čvorovi za delegate pružaju povećana ovlaštenja i brzinu sustavu za provjeru.

Pametni mostovi – Sustav Smartbridge zapošljava „kodirane slušatelje“, koji su bitovi koda koji se lako mogu ugraditi u druge lance, što im omogućuje komunikaciju s ARK blockchainom putem niza stenografskih signala. To je pametan i vrlo malo ulazni model za jačanje interoperabilnosti.

All-in-One Blockchain Solution – Kao rješenje za povezivanje blockchaina, logično je da Ark nudi platformu za izradu blockchaina po ključu koristeći svoju tehnologiju. Tvrtke, poduzetnici, pa čak i entuzijasti mogu slobodno izrađivati ​​vlastite blockchaine u koje god svrhe žele i uživati ​​u izvornoj povezanosti s drugim lancima u mreži Ark. Ovo je sjajan način ulaska u prostor s niskim režijem.

Kako kupiti ARK

ARK je stariji token sa značajnom izloženošću na tržištu i može se naći na većini burzi. Popularne burze poput Binance i Bittrex imaju najveći obim trgovine ARK-om, prirodno, oko 50,08%, odnosno 21,18%. Ukupna količina ARK-a tijekom 24 sata iznosi 416.538 USD u vrijeme pisanja ovog članka. Ako želite kupiti ARK, možete ga pronaći i na OKEx, Upbit, COSS i mnogim drugim mjenjačnicama. Dostupan je protiv nekoliko protu valuta, uključujući Bitcoin, Ethereum i Tether.

Kupite Ark s Binanceom 

Postoji nekoliko burzi koje investitorima nude mogućnost da izravno trguju svojim fiatom za ARK, naime Upbit, Litebit i Cryptomate (KRW, EUR i GBP). Da biste ARK kupili na većini burzi, morat ćete prenijeti kriptovalutu u svoj novčanik na burzi, obaviti trgovinu i zatim prenijeti ARK tamo gdje ćete je pohraniti. S ARK-om možete uložiti uloge i pomoći u provjeri transakcija na blockchainu ili ga koristiti za pokretanje vlastitog poslovanja temeljenog na Ark-u.

Kako čuvati ARK

Jedno od nedavnih i impresivnijih postignuća tima Ark bilo je integriranje ARK-a s hardverskim novčanikom Ledger Nano. To omogućava ljudima da sigurno spremaju svoj ARK, ali i da svoje novčiće ulože u čvor za delegate i zarade pasivni prihod, a da ne dovode u opasnost svoje novčiće koristeći manji novčanik. Iako internetski novčanici također mogu biti vrlo sigurni – a ARK podržavaju mnogi od njih – hardverski novčanici uvijek će pobijediti u sigurnosnoj bitci. Imajte na umu da je držanje ARK-a na burzi uvijek manje sigurno od novčanika kojem upravljate privatnim ključem.

Što se tiče najpopularnijih novčanika za vlasnike ARK-a, službeni ARK novčanik prednjači svim alternativama. Ima ugrađene mogućnosti za prebacivanje delegata i glasanje o tome koje čvorove treba izabrati, kao i glatko sučelje radne površine. Najnovija iteracija ARK novčanika također skenira dolazne i odlazne adrese prije dovršenja transakcije, kako bi se osiguralo da su obje ARK adrese, a ne neka druga kovanica. Ovo je nesretna pogreška za svakoga tko ju je ikad doživio, pa je ova funkcija vrlo cijenjena.

Mapa puta Ark i budući planovi

Budući ciljevi za Ark uključuju lansiranje njihovog virtualnog stroja, koji će pomoći u inkorporiranju pametnih ugovora u ekosustav Ark, iako je tim izjavio da se ne žele natjecati s Ethereumom u tom pogledu. Za mrežu koja želi povezati različita blockchain rješenja, ovo je ključni uslužni program koji će pomoći u stvaranju poslovnih tokova koji jednom akcijom mogu pokrenuti više lanaca. Mnogi očekuju da će Ark objaviti VM s Ark Core 2.0, koji je predviđen za kraj 2018. godine.

Uz Ark Core 2.0 dolazi mnoštvo nadogradnji poput dinamičnog rasporeda naknada, podrške za veći broj novčanika (uključujući novčanike s više potpisa) i bržih transakcija. Ark ima snažnu poziciju krećući se u 2019. godinu i zauzeo je stalno članstvo na samom vrhu blockchaina.