Ime Raiden mreža
Ticker RDN
Vrsta žetona ERC20
ICO cijena 0,67 USD
Ukupna ponuda 100.000.000
URL web stranice https://raiden.network/

Blockchains su poznati po svojoj ograničenoj skalabilnosti, latenciji i visokim naknadama za transakcije. Raiden Network pruža brzo, skalabilno, privatno i jeftino rješenje za prijenos lančanih tokena, istovremeno pružajući ključne prednosti blockchaina, naime sigurnost korisnika i decentralizaciju. To čini tako da prijenose plaćanja izvan mreže.

Tražite li sigurne opcije za trgovanje kripto-mrežom? Isprobajte ove brokere:

Ideja i tim iza mreže Raiden

Trenutni blockchain može potvrditi samo 10 transakcija u sekundi (TPS), a za široko usvajanje potrebno je 100 000 TPS. Uz to, naknade za transakcije moraju biti minimalne, a brzina transakcija mora se dogoditi u sekundama, a ne u minutama.

Raiden Network to pruža zaobilazeći potrebu korištenja blockchaina za svaku transakciju. To čini mrežom platnih kanala koji omogućuju transfere plaćanja izvan lanca, bez potrebe za globalnim konsenzusom. To je ono što mreži omogućuje skaliranje prema broju sudionika.

Cilj Raiden Networka je nadopuniti Ethereum i omogućiti mu pružanje skalabilnog globalnog sustava plaćanja za dnevne kupnje za korisnike širom svijeta. Shvatite to kao Ethereumovu verziju Lightning Network-a za Bitcoin.

Tim Raidena sastoji se od tvrtke Brainbot, tvrtke posvećene razvoju blockchain tehnologije sa sjedištem u Mainzu u Njemačkoj. Kao dio svojih usluga nude radionice, arhitekturu rješenja i prilagođene blockchain sustave. Tvrtka je član osnivač Enterprise Ethereum Alliance.

Partnerstva mreže Raiden

Na kraju godine, Raiden je ušao u obećavajuća partnerstva sa strateškim tvrtkama, uključujući Grid, koje će Raidenovom tehnologijom primijeniti upotrebu blockchaina u energetskom sektoru. Ostala partnerstva u energetskom sektoru uključuju Energy Network Foundation, čije čvorove blockchain rješenja koriste tvrtke poput Royal Dutch Shell.

Enjin, najveća platforma za stvaranje igraćih zajednica na svijetu, s preko 250 000 igraćih zajednica i 60 milijuna pregleda svakog mjeseca, implementirat će Raidenovu tehnologiju u transakcije unutar igre platforme.

Trade.IO, još jedna tvrtka koja podržava trgovanje imovinom i ulaganja u blockchain, potpisala je partnerstvo s tvrtkom Raiden. Raiden će pomoći Trade.IO-u u korištenju tokenizirane P2P imovine na način s malim kašnjenjem.

Raiden je pobornik Ethereum Community Fund-a, suradnje ICO tvrtki koja perspektivnim projektima u kriptoprostoru Ethereum plaća više od 100 milijuna USD..

Povijest cijena mreže Raiden

ICO tvrtke Raiden Network započeo je 18. listopada 2017., a ICO cijena za njegov token iznosila je 0,67 dolara. Cijena je dosegla vrhunac na 8,04 dolara početkom siječnja.

Raiden Network Technology

Raiden je otvorenog koda i njegov je cilj proširiti Ethereum tehnologijom državnih kanala. Tehnologija uključuje tri neovisna projekta: µRaiden, Raiden Network i Raidos.

 • µRaiden (Micro Raiden) – µRaiden je platforma unutar Raiden mreže koja omogućava potrošačima i uređajima da međusobno prenose plaćanja bez naknada. Ova će se platforma u budućnosti integrirati s brojnim IoT-om i sustavima stroj-stroj (M2M). Raiden Network omogućuje prijenose putem dvosmjernih kanala plaćanja; µRaiden omogućuje mikro plaćanja putem jednosmjernih kanala plaćanja.

 • Raiden Network – Raiden Network je infrastruktura koja djeluje preko Ethereum blockchaina. Zamislite blockchain kao vrlo sporu banku koja naplaćuje devizne doznake. Raiden Network nudi čekove koji se nikad neće odbiti kod ove banke. Uvijek znate da je ček stvaran i da će imati stvarni novac, ali ne morate čekati u redu ili imati bilo kakvu ljudsku interakciju da biste dobili svoj novac.
 • Raidos – Raidos je sidechain tehnologija kojoj je cilj proširiti računarske mogućnosti Ethereuma kroz mrežu satelitskih lanaca koji mogu ugostiti bilo koji pametni ugovor. Slično je i Ethereumovom krčenju. Raidos je u fazi planiranja i čeka razvoj.

Protokol Network Raiden

Transakcije u lancu ne mogu se dogoditi stvaranjem kanala između svakog pojedinog korisnika. Međutim, dovoljno je ako postoji samo jedna ruta kroz mrežu kanala koja povezuje dva korisnika. Ova mreža kanala je mreža Raiden.

Mreža kanala plaćanja s jednom rutom koja povezuje dvije strane

U kanalu plaćanja pošiljatelji postavljaju tokene na blockchain za primatelja.

Plaćanja se vrše putem privatnih poruka kojima se digitalno dodjeljuje prijenos vrijednosti. Ovi prijenosi su digitalno potpisani i hash-zaključani prijenosi, ili dokazi stanja, i u potpunosti su osigurani drugim depozitima na lancu. Kanali plaćanja mogu biti dvosmjerni transferi, sve dok je zbroj prijenosa svaka dva sudionika jednak broju položenih tokena.

Ponekad je ipak poželjna transakcija u lancu na blockchainu. Na primjer, budući da su za transfere potrebni tokeni koji se zaključavaju u pametnom ugovoru za životni vijek kanala plaćanja, sudionici će oklijevati previše zaključati u kanalu plaćanja. A budući da svaki sudionik može istovremeno imati nekoliko otvorenih kanala, sudionici će odlučiti napraviti male depozite žetona, a ne velike. Umjesto toga, veliki prijenosi tokena trebali bi se izvoditi na blockchainu. Ovo je glavno ograničenje Raiden mreže.

Dvosmjerni kanal plaćanja

Međutim, izvan ovog ograničenja, mreža kanala plaćanja izvan mreže Raiden Network ima brojne prednosti:

 • Niske naknade – Transakcije na Ethereum blockchainu izravno su proporcionalne količini resursa računanja potrebnih za svaku transakciju, bez obzira na iznos transakcije. Kao rezultat toga, lančane Ethereum transakcije isplative su za prijenose srednje do velike vrijednosti, ali ne i manje. Prijenosi putem platnog kanala tvrtke Raiden Network nemaju pripadajuće naknade.
 • Instant transakcije – Iako prijenos na lancu ovisi o količini blok vremena i vremenu koje rudari trebaju da odaberu vašu transakciju u skupu transakcija na čekanju, izvanlančane Raiden uplate prenose se trenutno.
 • Skalabilnost – Blockchains imaju ograničenja u veličini, ali Raiden Network se skalira kako veličina korisnika raste i sposoban je za skaliranje do gotovo beskonačne razmjere.
 • Privatnost – Prijenosi plaćanja izvršeni na Raiden mreži uglavnom su privatni. Stanja nisu javna sve dok dvije strane ne izvrše uplate i ne podmire račun između sebe.

Tehnologija Raiden Networka ima mnogo stvarnih aplikacija:

Maloprodaja Raidenova tehnologija, sa svojom skalabilnošću i niskim naknadama, može biti ključna za široko usvajanje blockchaina u zemljama u razvoju. Plaćanja temeljena na blockchainu mogu poboljšati život milijuna.

 
P2P gotovina Postoji trend smanjenja upotrebe gotovine i prelazak na bezgotovinsku i bez trenja digitalnu imovinu. Raiden Network može biti dostupan potrošačima za ove P2P transakcije, na primjer, koristeći kripto imovinu.

 
Mikroplaćanja S novom ekonomijom od stroja do stroja i potražnjom u IoT-u, potreba za više i jeftinijim prijenosima samo će se povećati.

 
Trenutne zamjene tokena Blockchains su ključni u razmjeni tokena i bit će još potrebniji u budućnosti. Raiden Network ima značajku zamjene tokena koja omogućuje trenutnu zamjenu tokena po niskoj cijeni.

 

RDN tokeni

RDN tokeni koriste se na Raiden mreži kao i na µRaiden za stvaranje kanala mikroplaćanja i obavljanje plaćanja. Ukupan broj RDN tokena iznosit će 100 milijuna. Oni će se distribuirati na sljedeći način:

 • 50% na javnoj dražbi
 • 34% zadržano za osnivanje Brainbot Labs
 • 16% za Fond za vanjski razvoj

Kako kupiti RDN

Glavna razmjena za kupnju RDN-a je na Binanceu, koji trenutno ima najveću razmjenu valute. RDN se može trgovati na Binanceu za BTC, ETH i BNB.

RDN je također dostupan na sljedećim burzama:

Budući planovi i putokaz

Vizija tima Raiden Network je da će to biti temeljni dio infrastrukture koja će omogućiti svima koji posjeduju ERC20 tokene da podignu svoj telefon, instaliraju Raiden Network kompatibilni novčanik i odmah počnu komunicirati s vršnjacima putem kanala plaćanja bez potrebe da budu izloženi složena tehnologija koja to omogućava.

Što se tiče razvoja, µRaiden je sada dostupan na glavnoj mreži Ethereuma. Možete ga pronaći na githubu.

Raiden Network, međutim, još nije spreman za upotrebu. Razvojni tim kreirao je putokaz s nizom prekretnica potrebnih za postizanje ove točke.

Prekretnica Red Eyes uključuje:

 • Glavne promjene u kodnoj bazi
 • Klijent Raiden Network otporan na pad
 • Prepravljeni pametni ugovori
 • Ažurirani protokol
 • Novi transportni sloj

Prekretnica Itake uključivat će:

 • Potpuna integracija usluga Raiden Monitoring i Pathfinding u Raiden mrežu.
 • Pametni ugovori revidirani vrijednosnim papirima
 • Revidirani temeljni protokol

Trenutna testnet verzija mreže Raiden dostupna je na githubu.