Ime Maglice
Ticker NAS
Vrsta žetona ERC-20
Ukupna ponuda 100.000.000
ICO cijena 2,00 USD
URL web stranice https://nebulas.io/
URL bijele knjige https://nebulas.io/docs/NebulasTechnicalWhitepaper.pdf

Nebulas je blockchain sljedeće generacije koji korisnicima pruža informacije u sve većem okruženju blockchaina. Nudeći interoperabilnost na blockchainima, omogućava programerima da se izravno integriraju u okvir za pretraživanje Nebulasa. Drugim riječima, zamišljen je kao tražilica za blockchain i pametne ugovore. Nebulas je predan istraživanju skrivenih dimenzija blockchain vrijednosti i izgradnji blockchain operativnih sustava temeljenih na vrijednosti, pretraživačima i ostalim srodnim aplikacijama.

Ažuriranje: Žuti papir o rangu maglice sada je javan, proširujući koncept Nebulas ranga.

Tražite li sigurne opcije za trgovanje kripto-mrežom? Isprobajte ove brokere:

Ideja i tim iza maglica

Nebulas je blockchain projekt otvorenog koda koji pruža decentralizirani okvir pretraživanja. Slično načinu na koji Google rangira web stranice u njihovim rezultatima tražilice pomoću PageRanka, Nebulas će korisnicima omogućiti brzu navigaciju do najrelevantnijih informacija na blockchainu s Nebulas Rank.

Kako to objašnjava Hitters Xu, osnivač i izvršni direktor tvrtke Nebulas, za CoinTelegraph. “Bitcoin blockchain predstavlja jednodimenzionalni svijet u kojem se transakcije odvijaju peer-to-peer. Ethereum nam je donio dvodimenzionalni svijet s pametnim ugovorima i DApps-om. Sada se na Ethereumu gradi sve više i više aplikacija. Kad broj blockchain DApps dostigne broj trgovine mobilnim aplikacijama, način na koji korisnici pretražuju i pronalaze očekivani DApp bio bi velik izazov. “

Sljedeći aspekt maglica je uklanjanje tvrdih vilica ili promjene u protokolu blockchain sustava. Dobro arhitektonski oblikovan sustav Nebulasa omogućuje mu da se “samoevoluira” s malo vanjske pomoći izvan osnovnog protokola, pametnih ugovora i nadogradnji programera. Uz to, nagrađuje ove pametne ugovore i DApp programere s visokim rangom. Umjesto dokaza o radu (PoW) ili dokaza o udjelu (PoS), Nebulas omogućuje dokaz o predanosti, nagrađujući sudionike koji su jako predani sustavu i dopuštajući im da budu knjigovođe.

U timu je Hitters Xu, rani član blockchain zajednice u Kini, koji je pokrenuo BitsClub.io 2013. godine, neprofitni projekt blockchain zajednice. Pridružio se tvrtki Ant Financial 2016. godine, financijskoj podružnici Alibabe, a nedugo zatim osnovao je NEO blockchain s Robin Zhong i Aero Wang. Prije toga, Hitters je bio član Googleovog tima za borbu protiv neželjene pošte. Robin je imao ključnu ulogu u izgradnji blockchain platforme Ant Financial, a bio je i bivši viši direktor razvoja Dolphin Browser. Trenutno je glavni tehnički direktor Nebulasa. Aero je serijski poduzetnik u blockchain industriji, kao i bivši suosnivač NEO-a s tvrtkom Hitters.

Nebulas partnerstva

Nebulas ima niz važnih strateških partnerstava, uključujući ona s investicijskim kompanijama poput Tencenta i tržištima kapitala temeljenim na blockchainu, poput FBG Capital.

Početkom godine Nebulas je najavio partnerstvo s GIFTO-om, blockchain virtualnom platformom za darivanje. To je jedna od najvećih aplikacija za streaming uživo na svijetu s preko 30 milijuna korisnika. Ubrzo nakon toga, Nebulas je najavio novo strateško partnerstvo s MoboTapom (Dolphin Browser), multinacionalnim programerom mobilne tehnologije. MoboTap je poznat po razvoju vodećeg svjetskog mobilnog web preglednika, Dolphin Browser, koji koristi više od 200 milijuna korisnika iz 130 zemalja. Partnerstvo će osigurati da MoboTap u svoj preglednik ugradi Nebulain blockchain i okvir pretraživanja.

U svibnju je Nebulas također najavio partnerstvo s CertiK-om, službenom mrežom za provjeru kako bi se osiguralo da su pametni ugovori raspoređeni na Nebulasama sigurni, pouzdani i otporni na napade.

Povijest cijena maglica

Nakon što je token prodat za ICO cijenu od 2,00 dolara u prosincu prošle godine, početkom siječnja popeo se na 14,52 dolara. Kasnije u travnju, dosegla je i 11,70 dolara.

Tehnologija maglica

Nebulas tehnologija sastoji se od tri glavne komponente: Nebulas Rank, Nebulas Force i Nebulas Incentive.

Nebulas rang (NR)

Nebulas Rank ili NR osnovni je algoritam rangiranja. Riječ je o algoritmu otvorenog koda koji se temelji na tri čimbenika: likvidnosti, povećanju imovine korisnika i interaktivnosti korisnika. NR-ov algoritam rangira adrese, pametne ugovore, decentralizirane aplikacije (DApps) i druge entitete na blockchainu.

Sila maglica (NF)

Nebulas Force, ili NF, omogućuje blockchainu Nebulas i njegovim distribuiranim aplikacijama da se samostalno razvijaju. To znači da su NF programeri u stanju izmijeniti, dodati nove tehnologije i ispraviti programske pogreške bez potrebe za hard forkom. Nebular Force u sebi ima i Nebularni virtualni stroj koji podržava programere u razvoju vlastitih pametnih ugovora i aplikacija.

Sila maglica (NF)

Izvorni poticaj (NI)

Izvorni poticaj, ili NI, tehnologije Nebulas uključuje protokol poticanja programera (DIP) i dokaz o predanosti (PoD). DIP je povratna sprega za programere za stvaranje visokokvalitetnih distribuiranih aplikacija. PoD omogućuje visokorangiranim korisnicima da budu nagrađeni NAS tokenima.

Izvorni poticaj (NI)

Nebulas Rank Yellow Paper

Ažuriranje: Žuti papir o rangu maglice sada je javan.

Nedavno objavljeni Nebulas Rank Yellow Paper proširuje algoritme korištene za određivanje Nebulas Ranga. Algoritam uzima u obzir količinu valute u optjecaju i doprinos računa na mikro i makro razini agregatnom gospodarstvu. Uz to, razvijena je i Wilburova funkcija koja jamči pravednost i odupire se manipulaciji napadača.

Budući da blockchain ima mnogo različitih aplikacija, tim Nebulasa podijelio je sustav rangiranja u dvije zasebne klasifikacije:

  • Core Nebulas Rank – Ovo rangiranje mjeri medijan vrijednosti imovine faktorskog računa tijekom određenog vremenskog razdoblja, kao i mjerenje stupnja pristupa računu u određenom vremenskom razdoblju.
  • Prošireni rang maglina – Na temelju Core Nebulas ranga, ovaj poredak jamči kontinuirane poticaje cijelom sustavu maglica pod različitim slučajevima korištenja. Na primjer, neke aplikacije trebaju višedimenzionalne podatke za izračunavanje korelacija između različitih podataka na lancu. Prošireni stupanj maglina može pomoći u prikupljanju podataka iz različitih izvora.

Širi cilj poboljšanog algoritma je primijeniti ga na međusobnu razmjenu podataka, digitalni prijenos imovine i mjeriti pojedinačni i organizacijski doprinos rastu zajednice.

NAS token

Nebulas ima izvorni token, NAS, koji trenutno prelazi s ERC-20 tokena na Nebulasov blok-lanac.

NAS token ima dvije uloge. Prvo, funkcionira kao izvor vrijednosti, pružajući likvidnost korisnicima. To je poticajni znak za PoD knjigovođe i DIP. Drugo, NAS će se koristiti kao naknada za izračun pametnih ugovora.

Zamjena tokena za novi NAS token trenutno je dostupna na nekoliko razmjena, poput Gate.io, Huobi Pro i Binance. Te razmjene, međutim, više ne podržavaju razmjenu tokena ERC-20. Nebulin mobilni novčanik podržavat će razmjenu tokena ERC-20 nakon pokretanja glavne mreže.

Kako kupiti NAS

Glavni način da se kupnja NAS-a je putem Huobija, bilo s BTC, USDT, ETH ili BTC. Huobi je razmjena s najvećim brojem NAS-a trenutno dostupnih na tržištu. Nedavno je najavio da je dostupan i na Binanceu, iako neće prihvatiti NAS ERC20 tokene, već one glavne mreže..

Važno je napomenuti da nekoliko razmjena poput Huobi Pro i Gate.io također podržavaju zamjenu NAS tokena koja će se odvijati do pokretanja glavne mreže. Te razmjene, međutim, više ne podržavaju razmjenu NAS ERC-20 tokena.

NAS je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako pohraniti NAS

Za sada možete pohraniti NAS u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i Myetherwallet. Međutim, radi maksimalne sigurnosti trebali biste NAS pohraniti na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Uz to, Nebulas ima vlastiti mobilni novčanik, NASnano, koji je dostupne s njihove web stranice.  Podržava i web novčanike putem Chromeova proširenja.

Novčanik Nebulasa

Plan i buduća ažuriranja

Nebulas je krajem godine imao svoj mrežni test, a početkom 2018. razvio je novčanik Nebulas za stolna računala i mobitele. Ažuriranje: Tvrtka je objavila svoju glavnu mrežu Eagle Nebula 2.0 i poboljšava funkcionalnosti glavne mreže. Također je objavio svoj žuti papir o Nebulas Rank.

Budući ciljevi uključuju potpuno funkcionalne i poboljšane Nebulas Rank, implementaciju Nebulas Force-a i PoD-a, kao i skalabilnost za velike količine transakcija.