Ime Vite
Ticker VITE
Vrsta žetona Vlastiti novčanik
Ukupna ponuda 1.000.000.000
Kategorija Blockchain
Početna cijena 0,0639 USD
URL web stranice https://www.vite.org
URL bijele knjige https://www.vite.org/whitepaper/vite_en.pdf

Vitein cilj je pružiti platformu opće namjene koja podržava aplikacije industrijske snage, a istodobno pruža veliku propusnost, malu kašnjenje, skalabilnost i sigurnost. Njegov reaktivni blockchain nudi asinkronu arhitekturu koja se temelji na porukama i knjigu baziranu na DAG-u. Njegova tehnologija poboljšava postojeća rješenja u blockchain ekosustavu, poput strukture glavne knjige i algoritma konsenzusa.

Vite web stranica i logotip

Ideja i tim iza Vite

Viteov cilj je podržati decentralizirane aplikacije industrijske snage, što čini kroz svoj asinkroni dizajn i arhitekturu zasnovanu na porukama. Ova arhitektura donosi prednost velike propusnosti i skalabilnosti. Loopring protokol podržava izdavanje digitalne imovine, prijenos vrijednosti preko lanca i transakcije među žetonima. Pruža tehnologiju dvostruke autorizacije za sprečavanje preventivnih transakcija. Uz to, protokol Vite omogućuje korisnicima da plaćaju nula naknada i plina jer se raspodjela resursa temelji na kvoti. Ekosustav također nudi decentralizirani mini-program zasnovan na HTML5-u za pojednostavljivanje procesa razvoja i implementacije DApp-a.

Utemeljitelj Vitea, Chunming Liu (Charles), ranije je bio stariji arhitekt u JD.com, kao i suosnivač Coinporta. Ima veliko iskustvo u blockchainu, distribuiranim sustavima i sustavima visoke konkurentnosti. Diplomirao je automatizaciju na Sveučilištu za znanost i tehnologiju u Kini i magistar računalnog softvera i teorije na Sveučilištu Kineske akademije znanosti.

Direktor tima Richard Yan ima snažnu tradicionalnu financijsku pozadinu, radeći u Goldman Sachsu, a kasnije i kao potpredsjednik visokofrekventne platforme za trgovanje tvrtke Two Sigma i Grupe za poslovne inovacije i rast. Diplomirao je računarstvo i ekonomiju iz Dartmoutha i magistrirao poslovnu administraciju sa Sveučilišta New York.

Frank Deng vodit će inkubator, razvoj ekosustava u javnom Viteovom blockchainu. Prvi skup projekata bit će u fintechu. Frank je stručnjak za digitalni i mobilni marketing, prvostupnik Sveučilišta Tsinghua. Prije je bio u Google Ads Operations Group i bio je suosnivač Yunke Technology.

Vite partnerstva

Vite ima niz strateških partnera i investitora, uključujući Loopring, decentralizirani protokol razmjene i automatizirani sustav izvršenja izgrađen na Ethereumu. Omogućuje korisnicima da trguju imovinom na svim burzama.

Vite je nedavno najavio dugoročno strateško partnerstvo s OK Blockchain Capital, fondom rizičnog kapitala koji se posebno fokusira na ulaganje u blockchain industriju. OK Capital igrat će savjetodavnu ulogu u Vitinom razvoju decentralizirane razmjene. Također će postati glavni investitor u tvrtku. Ostali ulagači uključuju Bitmain, Starwin Capital i LinkVC.

Vite tehnologija

Vite se zalaže za poboljšanje postojećih rješenja, posebno Ethereumova sustava. Ovo uključuje:

 • Poboljšanje stanja sustava – osiguravajući da čvorovi ne moraju pohranjivati ​​svaku transakciju (čineći je bržom i lakšom)
 • Poboljšanje funkcije prijelaza države – Pružanjem obilnijih programskih jezika za pametne ugovore.
 • Poboljšati strukturu glavne knjige -. Promjenom linearne knjige u nelinearnu knjigu koja bilježi samo djelomične relacije reda, to bi trebalo ubrzati transakcije.
 • Poboljšajte algoritam konsenzusa – kako biste povećali protok i smanjili vjerojatnost da imate lažnu vilicu.

Knjige

Uloga glavne knjige je evidentiranje transakcija, s posebnom pažnjom na redoslijed transakcija. Cilj je da knjiga bude neovlaštena i ne može biti lažna. Budući da glavne knjige bilježe transakcije s hashovima, različiti nalozi rezultiraju različitim hashima. Viteova DAG-ova struktura knjiga sastavljena je od četiri različite trenutno dostupne strukture glavne knjige: ravni set, blok-rešetka, klupko za zamku i lanac blokova. Uz strukturu DAG knjige, oni također koriste strukturu lanca Snapshot i poboljšani algoritam konsenzusa.

Lanac snimaka

Zamislite lanac snimki kao blockchain na vrhu knjige Vite. Snimaju se snimke različitog stanja knjige Vite. Jednom kada se transakcije potvrde u lancu Snapshot, one su spremne za rad. Da bi, na primjer, stvorio primjerak dvostruke potrošnje, korisnik bi morao napraviti referencu raspršivanja u knjizi i na lancu snimki. Teškoća ovoga povećava sigurnost tehnologije.

Konsenzus

Vite je razvio vlastiti algoritam konsenzusa, nazvan Hijerarhijski delegirani dokaz stanja (HDPoS), koji jamči potvrdu u roku od 1 sekunde. Jedinstven je po tome što dijeli funkcije konsenzusa na lokalni i globalni konsenzus. Iako je prednost ovog pristupa u situaciji dvostrukog trošenja koja pada na odgovornost samo korisnika (i smanjuje mogućnost druge grane blokova), to također znači da oba korisnika moraju biti na mreži kako bi izvršili transakciju.

Virtualni stroj

Vite ima vlastiti virtualni stroj, kompatibilan s Ethereumovim virtualnim strojem (EVM), za pokretanje pametnih ugovora. Redefinirao je semantiku EVM-a koja je dostupna na kraju Vite-ovog bijelog papira.

Viteov asinkroni arhitektonski dizajn

Viteino jedinstveno prodajno mjesto je njegov asinkroni dizajn, koji se može razumjeti u tri različita aspekta:

 • Asinkroni dizajn može se integrirati u pametne ugovore. To znači da dijeli transakcije u parove transakcija na temelju uzorka “zahtjev-odgovor”.
 • Pisanje i provjera ovih transakcija asinkrono su nevezane, također podržavajući ultra visoku propusnost. To znači da više neće postojati scenarij u kojem korisnik šalje velik broj transakcija i sprječava druge korisnike da se njihove transakcije izvršavaju.
 • Pozivi između ugovora također su asinkroni i upravljani su porukama, tako da ne dijele stanja i ne komuniciraju putem poruka.

Vite također dopušta svoj Vite Cross-chain Transfer Protocol (VCTP) kako bi omogućio prijenos imovine između lanaca.

Vite tokeni

ViteTokens koriste se za izdavanje novih tokena, postavljanje ugovora, registraciju imena VNS domena i dobivanje kvota resursa. To smanjuje količinu ViteTokena na tržištu tako da ima manje likvidnosti. Možete to pomisliti i kao spaljivanje i uklanjanje ViteTokensa iz sustava.

S druge strane, VitTokens se također koristi kao poticaj za sudjelovanje u čvorovima, povećavajući likvidnost tokena, što zauzvrat umanjuje ove pogodnosti. Da bi spriječio previše razrjeđivanje vrijednosti tokena, Vite će ograničiti inflaciju na 3% svake godine.

Dodjela ukupnih 400 000 000 tokena dostupnih za privatnu prodaju je sljedeća:

 • 20% pušteno je 15. lipnja
 • 20% će biti objavljeno 15. srpnja
 • 20% bit će objavljeno 15. kolovoza
 • 20% će biti objavljeno 15. rujna
 • 20% će biti objavljeno 15. listopada

Uz izvorni ViteToken, platforma omogućuje korisnicima izdavanje vlastitih tokena putem posebne transakcije nazvane Mint Transaction. Izdavanje Vite tokena je poput Ethereuma, ali s važnom razlikom: odvija se u okviru vlastitog Vite protokola, omogućavajući da saldo tokena ostane sačuvan na korisničkom računu. Potreba za pisanjem koda za pametni ugovor više nije potrebna, što smanjuje sigurnosne rizike.

Mreža Vite

Vitein je cilj razviti reaktivni blok lanac s asinkronom arhitekturom i knjigom temeljenom na DAG-u.

Asinkroni dizajn

Sinkroni dizajn smatrajte sličnim telefonskim pozivima, a asinkroni dizajn poput e-pošte. Asinkrono znači da se više informacija može brže prenijeti i obraditi. To je učinjeno s Viteovom novom verzijom Solidity. Viteova nova sintaksa Solidity ++ kompatibilna je s većinom Soliditya, dok istodobno omogućuje asinkronu semantiku, raspoređivanje ugovora i niz standardnih knjižnica (poput manipulacije nizovima, operacija s pomičnim zarezom, osnovnih matematičkih operacija, spremnika, sortiranja itd.).

DAG

DAG (Directed Acyclic Graph) je struktura podataka grafa s usmjerenim rubovima i bez petlji. To je ono što ovu strukturu podataka bitno razlikuje od ostalih struktura. Transakcije su stoga grupirane na račune, pri čemu svaka transakcija ima samo mogućnost promjene stanja na jednom pojedinačnom računu. Poslane transakcije odvojene su od primljene, pa čekanje dovršetka prijenosa više nije potrebno prije slanja dodatne transakcije. To omogućuje veće performanse od tradicionalne blockchain strukture. \\

DAG struktura ima nedostatak u slabijoj sigurnosti. Kao rezultat toga, Vite koristi tehnologiju Snapshot Chain, neovisnu blockchain strukturu koja se sastoji od Snapshot blokova. Ove blokove snimke izdaje skupina delegiranih čvorova nakon konsenzusa Delegiranog dokaza uloga (DPos). Delegirani čvorovi koji traže vilice u lancu računa odlučit će se za jedan i na kraju postići konsenzus. Snapshot Chain tehnologija također je globalni sat za sustav koji pomaže u preciznosti transakcija u sekundi (TPS) mjerni podaci za svaki račun.

ICO i putokaz

Tvrtka je završila privatnu prodaju i neće imati ICO. Međutim, imat će zračnu luku za članove zajednice.

Vite ima detaljan putokaz za sljedećih nekoliko godina. Uključuje pokretanje Viteove jezgre R&D početkom lipnja i dostizanje Vite Core alfe do listopada ove godine. Cilj je dovršiti razvoj hijerarhijskog algoritma konsenzusa i lanca snimki i objaviti Vite blockchain preglednik do kraja godine.

Dugoročni cilj je izdati Vite 1.0 do siječnja 2020