Naziv kovanice Nexus
Novčić za kovanice NXS
Ukupna ponuda 78.000.000
URL web stranice https://nexusearth.com/
URL bijele knjige https://www.nexusearth.com/wp-content/uploads/2018/05/Nexus-White-Paper-2018-05-11.pdf

Nexus je digitalna valuta i P2P mreža koja se fokusira na trenutne izazove u blockchainu, poput brzine, skalabilnosti, sigurnosti i pristupačnosti. To čini 3D postupkom, izražava trodimenzionalni lanac koji se prilagođava volumenu transakcija kroz tri različita konsenzusna kanala te putem komunikacijskog satelita i zemaljske mrežaste mreže.

Ideja i tim iza Nexusa

Izvorno je Nexus rođen kao način za poboljšanje protokola Bitcoin i borbu protiv mnogih različitih prijevara kovanica koje su se prodavale u kriptosferi. Vodeći programer, poznat samo pod pseudonimom Videlicet (kasnije otkriven kao Colin Cantrell), razvio je Coinshield (CSD), digitalnu valutu s jednim kanalom rudarstva. Cilj je bio dovesti ljude iz ovih ekonomija prijevara u CSD zajednicu i pomoći u čišćenju do kriptosfere.

Coinshield je kasnije preimenovan u Nexus i objavljen kao Nexus Proof of State (nPOS), što je predstavljalo mrežu povjerenja. Formiran je službeni tim za razvoj, izgradnju zajednice i marketing Nexusa. Misija Coinshield-a za čišćenje kriptosfere od prijevara novca zaustavljena je u svjetlu činjenice da je sada na tržištu bilo toliko altcoina.

Nexus je sada imao novu misiju: ​​postati digitalna valuta i peer-to-peer mreža s najvećim povjerenjem na svijetu.

Izvorni osnivač Nexusa, Colin Cantrell, stručnjak je za hardver i softver posvećen donošenju pozitivnih promjena u svijet kroz Nexusov protokol i peer-to-peer mrežu. Već dugo ga zanima i svemir. Ajay Ahuja, izvršni direktor, ima više od 20 godina iskustva vodeći globalne strategije kako startupa tako i poduzeća na razini poduzeća. Prije je Ajay bio globalni šef medicinskih poslova u Allerganu i bio je odgovoran za aktivnosti svih lijekova u svakoj zemlji. Također je imao ključne uloge u razvoju medicinskih i komercijalnih strategija u tvrtkama Pfizer i Takeda Pharmaceuticals. Ima medicinsku izobrazbu iz kardiologije na Harvardu, kao i MBA.

Kierre Reeg glavni je ekonomist Nexusa, dok istovremeno djeluje i kao izvršni direktor Visum Capital-a, privatne investicijske tvrtke koja se fokusira na tvrtke u početnoj fazi, dionice i kriptovalute. Prije toga, Kierre je gotovo desetljeće bio stariji trgovac dionicama u Unicom Capital Hedge Fundu. Ima bogato iskustvo na tržištima, ekonomijama i novčanim sustavima i zamišlja svijet u kojem blockchain tehnologija pomaže pružiti više obilja svima.

Nexus partnerstva

Nexus surađuje s kompanijom Vector Space Systems, tvrtkom nanosatelitima, na lansiranju komunikacijskih satelita koji pružaju brzu, pristupačnu i sigurnu mrežu na više satelita za poboljšane performanse. Ideja je izgraditi zemaljske i svemirske mrežaste mreže za hostiranje distribuiranih aplikacija i usluga kako bi se svijetu pružio pristupačan pristup globalnoj informacijskoj mreži..

Nexus je također sklopio partnerstvo sa Singularity, mrežom umjetne inteligencije (AI) koja omogućuje svima da kreiraju, dijele i unovčavaju AI usluge u velikoj mjeri. Jedinstvenost omogućuje AI da djeluje u raznim marketinškim tvrtkama, tvrtkama, infrastrukturama ili industrijama.

Osim toga, integrirao je svoju tehnologiju u mrežu LISP (Locator Identity Separation Protocol), omogućavajući Nexusu da pregazi sigurno otvoreno prekrivanje. LISP pomaže projektima da se skaliraju na siguran način na temelju lokacije, a ne identifikatora.

Povijest cijena Nexusa

Nexus je prvotno započeo kao druga kriptovaluta, CoinShield. Pokrenut je kao Nexus 2016. godine, zauzimajući drugačiju viziju i smjer. Cijena je dosegla vrhunac na 13,00 dolara u siječnju ove godine.

Tehnologija Nexus

Nexus želi pružiti mrežu koja se brani od napada s tri odvojena kanala: kanal s primarnim brojem, kanal za raspršivanje i kanal Proof-of-Holdings. Napad od 51% (objasnite ukratko o čemu se radi) mogao bi se dogoditi samo ako je napadač kontrolirao sva 3 kanala.

 • Glavni kanal – ovaj kanal omogućuje rudarima da kopaju Nexus samo s CPU-om i NXS adresom. Međutim, rudarstvo na ovom kanalu ima još jednu svrhu. Daje podatke koji se mogu koristiti za istraživanje u kvantnoj fizici.
 • Hashing Channel – Hashcash kanal koristi Hashcash umjesto gustih prostih klastera, slično Bitcoinovom algoritmu rudarstva, ali umjesto traženja SHA-256 oni traže SHA-3 hasheve. Ovaj kanal omogućuje rukovanje Nexusom s GPU-om, što može biti učinkovitije od rudarenja s CPI-jem. To čini putem ručnih rudara s ovom sposobnošću.
 • Proof-of-Holdings – To je isto što i konsenzus Proof-of-Stake u drugim kovanicama. Sudionici zarađuju kovanice Nexus držeći one koje već imaju.

Količinu kovanica koju dobijete određuju četiri različita čimbenika:

 • Kamatna stopa – započinje s godišnjom stopom od 0,5%, a nakon godinu dana raste na 3,0%.
 • Težina povjerenja – To određuje povjerenje vaših čvorova. Počinje s 5%, ali se povećava na 100% nakon mjesec dana.
 • Težina bloka – ovo započinje s 0% pri svakoj transakciji, a maksimalno iznosi 100% nakon 24 sata.
 • Težina uloga – prosjek je vašeg povjerenja i težine bloka. Veći brojevi primaju više transakcija.

Hardver Nexus

Hardver Nexus ima tri različite vrste mreža:

Mrežne mreže

Mrežaste mreže imaju čvorove koji prenose podatke za mrežu. To omogućuje zemaljskim mrežama rast i upravljanje razmjenom podataka. Zemaljske mrežaste mreže ključni su za rješavanje trenutnih telekomunikacijskih problema koji danas postoje.

Kockasti sateliti

Sateliti Cube uključuju postavljanje satelitske konstelacije za hostovanje mreže Nexus. Nexus je udružio tvrtku Vector Space Systems kako bi im pomogao.

Kopnene stanice

Zemaljske stanice pružit će zemaljsko predmemoriranje i operacije prema dolje / prema dolje. Također će pokretati Daemon, softversku komponentu sustava Nexus.

Kovanica Nexus

Novčić Nexus valuta je mreže Nexus. Maksimalna je ponuda 78 milijuna kovanica koja će se napuhati za 3% nakon 10-godišnjeg razdoblja distribucije. Svaka NXS transakcija zahtijeva šest potvrda, a većina transakcija košta 0,01 NXS.

Iako Nexus nije imao ICO, on ima Developer Fund koji uzima malu proviziju od rudarskih nagrada. Počelo je s 1,5%, ali će se povećati na 2,5% tijekom 10 godina. Još 20% blok nagrada nagrađuje se za marketing.

Kako kupiti NXS

The glavna razmjena za kupnju NXS-a je na Bittrexu, koja trenutno ima najveću razmjenu valute. Može se trgovati za BTC. Nedavno je naveden na Binance također, gdje ga možete trgovati s BTC-om.

NXS je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako iskopati NXS

Nexus se može iskopati korištenjem glavnog kanala ili hashiranja kanala. Svaka vrsta rudarstva koristi drugu komponentu vašeg računala za pronalaženje blokova (CPU ili GPU). Također možete kovati NXS pomoću Staking Channel-a.

Kako pohraniti NXS

Postoji službeni novčanik za Nexus na sustavima Windows, Mac i Linux.

Iako svoj NXS možete pohraniti na razmjenu, preporučujemo da ga radi maksimalne sigurnosti što prije premjestite u novčanik. Postoji službeni novčanik za Nexus na sustavima Windows, Mac i Linux. kojem možete pristupiti na web mjestu Nexus.

Plan i budući planovi

Nexus nema službeni plan. Smatra da javno objavljivanje putokaza doprinosi FOMO (strah od propuštanja) i FID (strah, neizvjesnost i sumnja).

Međutim, u budućnosti je posvećen brojnim značajkama, uključujući:

 • Trodimenzionalni lanac (3DC) – To će transformirati blockchain u 3D proces, a istovremeno će biti skalabilan, učinkovit i siguran.
 • Napredni ugovori (prošireni jezik za pametno ugovaranje i virtualni stroj)
 • Mobilni novčanici (iOS i Android)
 • Modularno korisničko sučelje
 • Zemaljska mreža
 • Orbitalna mreža

Pored ovih manjih projekata, Nexus će objaviti i veće projekte nazvane TAO, što znači Tritij, Amin i Obsidian. Svaka od njih su potrebne komponente 3DC-a.

 • Tritium – novčanik povjerenja s bravama na razini transakcije koji koristi lanac potpisa
 • Amine – poboljšani sustav povjerenja s dokazima o udjelu i aktivacija zaključnih skupina drugog reda
 • Obsidian – rudarski trezor gdje rudari izravno doprinose Nexusu kao distribuiranom bazenu