Ključne informacije o Cortexu
Ime Korteks
Ticker CTXC
Vrsta žetona ERC-20
Ukupna ponuda 299.792.458
Kategorija Decentralizirajući AI
ICO cijena 0,58 USD
URL web stranice Ići CortexLabs.ai
URL bijele knjige Ići Cortex WhitePaper

Trenutni blockchain ugovori ograničeni su na jednostavna izračunavanja ugovora, ograničavajući primjenu umjetne inteligencije u stvarnom svijetu (AI). Cortex želi to promijeniti primjenom platforme za strojno učenje, nazvane Cortex, koja bi sadržavala pametne AI ugovore i omogućavala korisnicima da lako dodaju vlastite pametne ugovore. Uz to, pruža modele strojnog učenja na blockchainu kako bi korisnici mogli zaključiti pomoću pametnih ugovora na Cortexovom blockchainu.

Ideja i tim iza korteksa

Cortex je decentralizirana platforma autonomne umjetne inteligencije (AI) s dva cilja. Prvo je implementirati platformu za strojno učenje, nazvanu Cortex, koja bi sadržavala pametne AI ugovore i omogućavala korisnicima da lako dodaju vlastite pametne ugovore. Drugi je cilj pružiti modele strojnog učenja na blockchainu kako bi korisnici mogli zaključiti pomoću pametnih ugovora na Cortexovom blockchainu.

Na primjer, uobičajeni slučaj pametnog ugovora može vam reći pada li vani vani. Ako jest, upozorava vas da ponesete kišobran. Pametni ugovor Cortex AI, međutim, može predvidjeti vrijeme iz zaključenog AI modela na temelju više parametara kao što su vlaga, temperatura, brzina vjetra itd. Praktična primjena ovoga je da biste upozorenje dobili dan prije nego što stvarno padne kiša.

Uz to, kako se upotreba umjetne inteligencije i dalje povećava, jedna od zabrinutosti jest da će sve biti pod nadzorom jedne ili dvije glavne korporacije i da će svi biti podložni hiru tih korporacija. Ziqi Chen, izvršni direktor Cortexa, objašnjava da blockchain može riješiti tu zabrinutost: „S blockchainom se AI može decentralizirati. Svaki algoritam AI mogao bi postati dio ekosustava decentralizirane autonomne organizacije (DAO) ”, rekao je Poduzetnik. „Tada će korisnici tog DAO-a, u osnovi članovi organizacije, odlučiti kako taj algoritam treba koristiti. To zaustavlja pojedinačna, veća poduzeća u korištenju algoritama na načine koji eliminiraju konkurenciju ili manipuliraju tržištima. Ovo će dopustiti startupovima i drugim malim poduzećima za inovacije koristeći AI a da vas nitko ne otjera iz posla ili ne naiđe na stalne zapreke. “

Cortex bi trebao imati dugoročne primjene u decentraliziranim sustavima sigurnosnih kamera, transakcije s karticama s automatskim upravljanjem, automatsko posudbu putem kripto, DNA DApps, te decentralizirane oglase i sustav za preporuku sadržaja..

Cortexov tim uključuje suosnivače Ziqi Chen, vd izvršnog direktora, i Weiyang Wang, trenutni CTO. Ziqi ima duboko poslovno iskustvo u e-trgovini, kao i veliko iskustvo u blockchainu, rudarskim uređajima i konsenzusnim algoritmima. Ziqi je diplomirao građevinarstvo na Sveučilištu Tsinghua i magistrirao građevinarstvo na Sveučilištu Carnegie Mellon, kao i magistre računarstva sa Kalifornijskog sveučilišta u Santa Cruzu. Također je suosnivač Waterhole.io, tvrtke iz blockchaina sa sjedištem u Pekingu.

Weiyang ima bogato iskustvo u statističkom strojnom učenju i teoriji igara, uz to što je certificirani upravitelj financijskih rizika koji se zanima za kriptografiju i dubinsko učenje. Odgovoran je za prevoditeljske usluge mnogih izvještaja o umjetnoj inteligenciji O’Reillyja, kao i za razvoj mnogih projekata u prepoznavanju lica i distribuiranom računanju. Diplomirao je iz zrakoplovnog inženjerstva i diplomirao ekonomiju na Sveučilištu Tsinghua i magistre statistike sa Sveučilišta u Chicagu. Također je drugi suosnivač Waterhole.io-a.

Yang Yang je Cortexov glavni računalni inženjer. Diplomirao je računarstvo na Tehničkom sveučilištu Dalian i magistrirao računalstvo na Sveučilištu Tsinghua. Također je trenutno i treći suosnivač Waterhole.io.

Ime Cortex odabrano je za tvrtku jer je to biološki naziv za najudaljeniji sloj organa, koji se pomno proučava u AI, a koji je usko povezan s područjem neuroznanosti.

Cortex partnerstva

Cortex ima organizacijska partnerstva na glavnim sveučilištima širom svijeta, uključujući: Laboratorij za mozak i inteligenciju Sveučilišta Tsinghua, Školu matematičke znanosti Sveučilišta Shanghai Jiaotong, Blockchain Labs UC Berkeley i Sveučilište Stanford. Tvrtka je primila ulaganje od Bitmaina, poslovnog dobavljača svjetske klase hardvera i softverskih rješenja za rukovanje kriptografskom valutom, i FBG Capital, investicijske tvrtke usmjerene na trgovanje digitalnom imovinom.

Tvrtka je nedavno s ponosom objavila partnerstvo s Ubitusom, najvećom platformom GPU usluga u oblaku u Aziji. Ubitus će prihvatiti Cortex kao valutu plaćanja u svom poslu računanja u oblaku, dajući Cortexu prvu primjenu kao način plaćanja u autonomnom ekosustavu AI. Izvršni direktor Ubitusa, Wesley Kuo, vjeruje da je AI 5. industrijska revolucija i da će u budućnosti konkurentnost tvrtke određivati ​​njena računalna snaga.

Povijest cijena Cortexa

Cortexov ICO odvijao se od 7. veljače do 7. ožujka 2018. ICO cijena tokena iznosila je 0,58 dolara. Token je dosegao vrhunac od 2,40 dolara krajem travnja, nedugo nakon najave Cortex PoC Demo izdanja.

Cortex tehnologija

Cortex tehnologija uključuje brojne komponente: Cortexov inteligencijski okvir za zaključivanje, Model za podnošenje modela, Smart AI ugovori i Cortexov virtualni stroj.

Cortexov inteligentni okvir zaključivanja

Cortex omogućuje korisnicima prijenos vlastitih modela podataka na sloj za pohranu. Korisnici koji trebaju ove modele mogu ih koristiti i platiti davatelje usluga.

Okvir za podnošenje modela

Korisnici također mogu predati sučelja za obuku izvan lanca, uključujući virtualne strojeve koji tumače upute za modele. Svrha ovih podnesaka je stvoriti most između davatelja računarskih napajanja i pružatelja algoritama kako bi se potaknulo buduće trgovanje i suradnja.

Pametni AI ugovor

Cortex korisnicima omogućuje pisanje vlastitih programa strojnog učenja na blockchain, uz ostale interakcije koje ovise o drugim ugovorima. Na primjer, s Cortexom interakcije između kućnih ljubimaca u aplikaciji Cryptokitties mogu biti dinamične, inteligentne i evolucijske.

Osim toga, Cortex također nudi AI sučelje za druge blockchaine. Na primjer, Cortex može pružiti analizu adrese novčanika na blockchainima Bitcoin Casha i Ethereuma na temelju pametnih AI ugovora. Ovi modeli mogu pružiti široj javnosti procjenu primatelja transakcije na temelju rizika.

Virtualni stroj Cortex

Cortex ima vlastiti virtualni stroj, Cortex Virtual Machine (CVM), koji je u potpunosti kompatibilan s Ethereum Virtual Machine (EVM). CVM podržava upute za zaključivanje.

Cortexova tehnologija ima stvarne primjene u brojnim industrijama, uključujući:

  • Informacijske usluge – To uključuje personalizirani sustav preporuka, tražilice ili usluge pisanja vijesti
  • Financije – Izračun kreditne ocjene na temelju korisnikovih internetskih podataka ili inteligentnog savjetovanja o ulaganju (tj. Automatske odluke o trgovanju na temelju financijskih podataka).
  • AI asistent – To uključuje programe poput automatskog Q&A (npr. Robot za chat na temelju korisničkog dijaloga za generiranje odgovora), mapa znanja iz industrije (za medicinsko savjetovanje i druge industrije), sinteza govora (za generiranje drugog glasovnog stila na temelju korisnikovih govornih podataka) i predviđanje atributa lica na podatke o licu koje su prenijeli korisnici o dobi, spolu, osjećajima i drugim atributima radi donošenja presude.

CTXC tokeni

Ukupan broj dostupnih Cortex tokena je 299.792.458. Tim je odabrao da je ovaj njegov broj jednak brzini svjetlosti koja se širi u vakuumu, jednoj od rijetkih prirodnih konstanti fizičkog svemira. Od ukupnog broja tokena, samo 150 milijuna bit će izdano rudarstvom.

Raspodjela Cortex tokena raspoređuje se na sljedeći način:

Nove tokene izdaju se svake četiri godine – i prepolovljuju se kako bi se smanjila inflacija. To će se nastaviti sve dok u sustavu više ne bude žetona.

  • Prve četiri godine bit će izdano 75 000 000 novih tokena.
  • Druge 4 godine 37.500.000
  • Treće 4 godine 18.750.000
  • Četvrte 4 godine 9.375.000
  • Pete 4 godine 4.687.500

Kako kupiti CTXC

Huobi trenutno je jedan od glavne opcije za kupnju CTXC-a. Dostupan je za kupnju putem BTC, ETH i USDT. U ovom trenutku trguje se s otprilike 5,5 milijuna dolara dnevno.

CTXC je također dostupan na sljedećim burzama:

Uz ove razmjene, CTXC je nedavno službeno naveden na Ethfinex, Bitfinex, Bitforex i Thinkbit Pro.

Kako čuvati CTXC

CTXC se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i MyEtherWallet.

Za maksimalnu sigurnost, međutim, trebali biste pohraniti CTXC na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Plan i buduća ažuriranja

Službena karta Cortexa uključuje glavne kvartalne prekretnice za koje tvrtka vjeruje da ih može realno postići, uključujući testnu mrežu za rudarstvo u trećem kvartalu 2018. Očekuje se da će njihova glavna mreža biti dostupna tek u drugom kvartalu 2019..

Tvrtka je usredotočena na rast njihove zajednice i nedavno je otvorila rusku grupu na Telgramu uz drugu službenu englesku grupu.