Osnovne informacije o osnovnom znaku pažnje
Ime Osnovni znak pažnje
Ticker ŠIŠMIŠ
Vrsta žetona ERC-20
Ukupna ponuda 1.500.000.000
Kategorija Digitalno oglašavanje
ICO cijena 0,04 USD
URL web stranice Ići BasicAttentionToken.org
URL bijele knjige Ići BasicAttentionToken WhitePaper

Osnovni žarište pažnje (BAT) sustav je plaćanja koji izdavače nagrađuje za njihov sadržaj, a korisnike za pažnju, dok oglašivačima istovremeno daje više zauzvrat za njihove oglase. BAT želi postati novi znak za industriju digitalnog oglašavanja. S BAT-om korisnici će dobiti brže i manje pretrpano korisničko iskustvo; izdavači će povećati svoj udio u prihodu, a oglašavanje će dobiti bolja izvješća.

Web stranica s osnovnim znakom pažnje

Ideja i tim koji stoji iza osnovnog znaka pažnje

Vaš preglednik zna gotovo sve što radite, web stranice koje posjećujete, vrijeme koje provodite na njima, što gledate, pretraživanja, kartice koje ste otvorili tijekom kupnje itd. Količina podataka koje vaš preglednik prikuplja o ti si beskrajan. Ali što ako to možete spriječiti, a da i dalje imate izvrsno iskustvo pregledavanja, brže i bez oglasa? Još bolje, što ako ste umjesto da podliježete sadržaju koji zapravo ne želite vidjeti, odlučili podijeliti svoje podatke i dobili mogućnost nagrađivati ​​tvorce sadržaja žetonima za njihov sjajan sadržaj, što bi ih potaknulo da nastave stvoriti strašan sadržaj?

To je ideja koja stoji iza Osnovnih žetona pažnje (BAT), internog tokena Brave, brzog, otvorenog koda, preglednika usmjerenog na privatnost koji nudi sustav nagrađivanja za korisnike, nagrađujući izdavače na temelju jedinice korisničke pažnje. BAT nastoji biti znak decentralizirane i transparentne razmjene digitalnih oglasa temeljenih na blockchainu.

S BAT-ovom platformom ne morate brinuti hoće li se vaši osobni podaci pohraniti ili prodati trećim stranama. Nitko vas ne može identificirati ili pratiti s web mjesta na mjesto bez vašeg znanja, a možete promijeniti postavke sigurnosti i privatnosti na web mjestu ili širom preglednika. I sve to čini, istovremeno osiguravajući da vaše iskustvo pregledavanja ostane sigurno, brzo i privatno.

S izdavačke strane poznato je da se izdavačka industrija suočava s ogromnim izazovima. U svom pritisku na optimizirane klikove patila je kvaliteta sadržaja, istraživačkom novinarstvu i stranim vijestima drastično su smanjeni proračuni. Sve se to događa dok marketinški proračuni rastu, a prihodi izdavača stalno padaju. BAT-ov novi sustav podjele prihoda nastoji donijeti rješenje za ovaj problem o kojem se često raspravlja.

Rast osnovnog znaka pažnje

Izvor: Fortune.com

BAT tim je impresivan, s bogatim iskustvom u vodećim tvrtkama. Brendan Eich trenutni je izvršni direktor BAT-a i suosnivač Bravea. Također je suosnivač Mozille i Firefoxa, a poznat je i kao tvorac JavaScript-a. Brian Bondy je glavni tehnički direktor i drugi suosnivač, koji je prethodno radio u Khan Academy, Firefoxu i Evernoteu. Ostali značajni zaposlenici uključuju Yan Zhu, trenutni CISO, koji je radio na SecureDropu i Toru.

Osnovni tim žetona pažnje

Osnovna partnerstva za žeton pažnje

Basic Attention Token ima niz strateških partnera, uključujući Podržati, platforma za digitalni novac, DuckDuckGo, internetska tražilica koja naglašava zaštitu privatnosti pretraživača i privatni pristup internetu, osobna usluga virtualne privatne mreže.

U travnju je najavio partnerstvo s Dow Jones Media Group isporučiti vrhunski sadržaj novoj publici, istodobno testirajući upotrebu blockchain tehnologije u digitalnom objavljivanju. Mjesec dana kasnije, tvrtka je najavila partnerstvo s Townsquareom, tvrtkom za radio, digitalne medije, zabavu i digitalni marketing. Dvije tvrtke zajedno žele pomoći Townsquareu da ponovno angažira korisnike blokova oglasa.

Osim toga, BAT je provjerio izdavače s programima Hrabra plaćanja koji od korisnika primaju mjesečne doprinose u BAT-u. Uključuju glavne publikacije kao što su The Guardian, The Washington Post, VICE, Vimeo, MarketWatch, Barron’s i glavni YouTube i Twitch kanali.

BAT tim financiraju istaknute tvrtke rizičnog kapitala, uključujući Founders Fund, Propel Venture Partners, Danhua Capital i Huiyin Blockchain ventures.

 Dow Jones  Washington Post  DuckDuckGo
 Podržati  Promatranje tržišta  Privatni pristup Internetu

 

Povijest cijena osnovnih žetona pažnje

BAT je imao ICO koji se održao krajem svibnja, a njegov se token prodavao za 0,04 dolara. Tvrtka je poznata po uzgoju 35 milijuna dolara na ICO-u u samo 30 sekundi.

Povijest cijena osnovnih žetona pažnje

U siječnju je token dosegao vrh od 0,86 dolara. Nakon vijesti o partnerstvu s Dow Jonesom u travnju, cijena tokena porasla je na 0,45 dolara. Token se također popeo nakon vijesti o njemu potencijalni unos na Coinbase, na 0,332 dolara.

Platforma BAT

BAT djeluje na pregledniku Brave, pregledniku dizajniranom da široj javnosti pruži otvoreni, privatni dizajnerski preglednik. Brave, BAT platforma, radi na ideji dokaza nultog znanja, koji omogućavaju da podaci potrošača ostanu na njihovom uređaju, a da ne budu proslijeđeni ni Braveu, ni bilo kojem drugom trećem pružatelju usluga. Brave jednostavno provjerava je li potrošač izvršio radnju – bez otkrivanja korisnikova identiteta.

Osnovni žarište pažnje (BAT) trenutno je ograničen na preglednik Brave, ali tvrtka namjerava proširiti platformu BAT izvan okvira Brave na druge preglednike (putem proširenja), aplikacije za chat / razmjenu poruka, igre i druge aplikacije za ekonomičnost pažnje..

Trenutno preglednik Brave pokreće automatizirani i anonimni sustav mikro-donacija za izdavače – Brave Payments. U bliskoj budućnosti, knjiga Hrabra plaćanja platirat će ta plaćanja s Bitcoin mikroplaćanja na BAT mikrodonacije. To će se proširiti i na oglašavanje.

Mreža osnovnih žetona pažnje

Korisnici će tada odabrati žele li vidjeti oglase koji će uključivati ​​zasebnu komponentu otvorenog koda koja privatno podudara oglase s njihovim interesima i anonimno ih potvrđuje. Prikazani oglasi koje korisnici odobre dodjeljuju se putem tokena njihovim izdavačima. Ovi će korisnici također dobiti BAT-ove.

Osnovni znak pažnje

Osnovni žarište pažnje, BAT, uslužni je token zasnovan na Ethereumu koji ima razne funkcije unutar BAT platforme:

  • Oglašivači mogu putem BAT-a kupiti prostor za oglašavanje i pažnju korisnika
  • Izdavači i kreatori sadržaja primaju prihode od oglasa i doprinose korisnika u BAT-u
  • Korisnici mogu zaraditi BAT za pažnju koju posvećuju svom omiljenom sadržaju, uz angažman na oglasima koji im se prikazuju

Kao uslužni tokeni, oni ne predstavljaju prava na buduće udjele u prihodu. Nisu namijenjeni vrijednosnom papiru ili bilo kojoj drugoj vrsti financijskog instrumenta.

Distribucija BAT tokena

U prodaji tokena prodano je ukupno milijardu BAT. Uz to, tim je stvorio fond razvojnog tima od 200 milijuna tokena i bazen za rast korisnika od 300 milijuna BAT.

Kako kupiti NRT

Glavna razmjena za kupnju BAT-a odvija se na Binanceu, koji trenutno ima najveću razmjenu valute. BAT se može trgovati na Binanceu za BTC, ETH, i BNB.  Trenutno je trenutni dnevni opseg BAT-a kojim se trguje na Binanceu nešto ispod 5 milijuna USD.Kupite BAT s Binanceom

BAT je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako čuvati NRT

BAT se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene poput Coinomi, MetaMask i Myetherwallet.

Međutim, za maksimalnu sigurnost svoj BAT trebali biste pohraniti na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Plan i budući planovi

Vremenska crta BAT-a proteže se do kraja 2018. Njegov razvoj ima tri faze, nazvane po američkim svemirskim misijama 60-ih i 70-ih: Mercury, Gemini i Apollo. Još nije objavio svoj plan za fazu Apollo.

U 2017. godini uspješno je integrirao BAT novčanik u Hrabro, konvertirao je Hrabra plaćanja iz bitcoina u BAT i počeo razvijati korisničke privatne čimbenike oblika oglasnog mjesta. Uz to, počeo je mjeriti angažman u oglasima i zadovoljstvo korisnika sustavom Basic Attention Metric (BAM).

U 2018. planira donijeti BAT značajke na mobilne platforme. Također planira lansirati privatne oglase koji plaćaju korisnike. Nedavno je započelo lansiranje korisničkog probnog razgovora za oglase koji se uključuju, koji nagrađuju gledatelje, uz posebnu karticu unutar preglednika koja vam omogućuje pokretanje Tor sesije.

U svibnju je BAT najavio službeno otvaranje njihovog ureda u Londonu.

BAT je privukao pažnju Coinbasea zbog svog impresivna postignuća. To uključuje preko 3 milijuna korisnika mjesečno, čineći prvih 10 popisa u trgovini Google Play u više od 20 zemalja, a koristi ih više od 18.000 provjerenih izdavača na 4.500 web lokacija i 13.500 YouTube i Twitch stream računa. To je jedna od nekoliko imovine koju Coinbase razmatra dodavanjem svoje razmjene.

 ŠIŠMIŠAR Merkur  BAT Blizanci