Ime Augur
Ticker REP
Ukupna ponuda 11 000 000
Početna cijena 0,6 USD
Kategorija Modeli predviđanja
URL web stranice https://www.augur.net/
URL bijele knjige https://github.com/AugurProject/whitepaper

Augur koristi blockchain tehnologiju kako bi pružio precizniji i snažniji prediktivni model za predviđanje raznih događaja, trendova i financijskih pokazatelja. Tvrtkino decentralizirano tržište predviđanja koristi se „mudrošću gomile“ kako bi pronašao što izvediviji rezultat među raznim mogućnostima i nagrađuje one koji ispravno predviđaju događaje, dok kažnjava netočne.

Ideja iza Augura

Augur je tržište predviđanja temeljeno na blockchainu koje koristi mudrost mnoštva za predviđanje raznih događaja, od financijskih trendova do vremenskih ishoda. S obzirom da tržište predviđanja – podskupina sektora kockanja – doseže impresivnu veličinu, tvrtka namjerava kapitalizirati kretanje pružajući rješenje koje je transparentnije, a oslobođeno je ograničenja koja nameću vlade i regulatori.

Smještanjem Augurovog tržišta na blockchain, tvrtka želi iskoristiti arhitekturu distribuirane knjige kako bi pružila model predviđanja koji potiče korisnike na sudjelovanje s njihovim najtočnijim predviđanjima. Štoviše, osmišljen je kako bi destimulirao nepoštena ili zlonamjerna predviđanja uvođenjem stvarnih posljedica za loše sudjelovanje. Još važnije, ideja koja stoji iza Augura je stvoriti tržište predviđanja i oracle platformu koja je potpuno decentralizirana i bez kontrola stranaka. Fondacija Forecast, grupa koja stoji iza Augura, izjavila je da ne vrši kontrolu nad platformom izvan razvoja i podrške te da korisnici mogu međusobno izravno komunicirati.

Cilj je izgraditi tržište kojim uistinu upravljaju korisnici i koje se može regulirati potičući pozitivno ponašanje. Augur su suosnivali Jack Peterson i Joey Krug, veterani industrije visoke tehnologije u različitim kapacitetima. Peterson je proveo značajno vrijeme u akademskim krugovima zajedno s razvojnim naporima, dok je Krug radio na polju rizičnog kapitala, a trenutačno je su-glavni direktor ulaganja za Pantera Capital. Ostatak Augurovog tima zaokružuju pojedinci koji imaju raznoliko bogatstvo tehnološkog podrijetla, zajedno s dugogodišnjim iskustvom na terenu.

Augur partnerstva

Augur proaktivno uspostavlja jedinstveno i pozitivno partnerstvo s različitim tvrtkama. Jedna od najvećih najava od kada je tvrtka otvorila svoja vrata bio je dogovor s Microsoftom o prikazivanju Augurove platforme na tehnologiji Azure tehnološkog diva. Potpisano 2016. godine, ovo tvrtkama omogućuje upotrebu Augura na Azureovoj blockchain-as-a-service platformi. Tijekom iste godine Augur se također udružio s Airbitzom, uslugom bitcoin novčanika koja nudi sigurnosnu i šifrirnu platformu za usluge temeljene na blockchainu.

U svibnju 2017. godine Augur je otkrio partnerstvo s dizajnerskom tvrtkom IDEO, koje je potpisano radi poboljšanja korisničkog iskustva platforme Augur u cjelini. Nedavno je Augur potpisao ugovor s AirSwap-om, decentraliziranom platformom za trgovanje tokenima, da bi se widget tvrtke uključio na platformu Augur.

       

Povijest cijena REP tokena

Augur je završio ICO između kolovoza i listopada 2015. godine, uspješno prodavši 8,8 milijuna tokena (u vrijednosti od 5 milijuna USD) po početnoj cijeni od 0,60 USD. Od ICO-a, token je neprekidno rastao u vrijednosti, dosežući svoj prvi vrhunac u srpnju 2017. na 36,30 USD. Ovaj porast poklopio se s odobrenjem i provedbom prijedloga za poboljšanje bitcoina 91, što je dovelo i do značajnog porasta vrijednosti bitcoina. REP tokeni dosegli su rekordno visoku cijenu od 107,00 dolara u siječnju 2018. godine, kada je kripto tržište doseglo svoj najviši vrh na poletu porasta bitcoina na gotovo 20.000 američkih dolara.

Nakon korekcije od samo 24,00 USD, REP je u svibnju 2018. zabilježio još jedan značajan rast cijene na 60,61 USD prije svog lansiranja mainneta. Od tada se token povukao u rasponu između 13,00 i 15,00 američkih dolara. U trenutku objavljivanja, REP tokeni trguju se po cijeni od 14,92 dolara

Tehnologija Augur

Kako bi u potpunosti decentralizirao model predviđanja na tržištu i uklonio potrebu za rigidnom sveobuhvatnom upravljačkom strukturom, Augur je iskoristio nekoliko ključnih aspekata blockchain tehnologije kako bi pružio platformu koja se može nadzirati, poticati pozitivno ponašanje i pružiti potpuno ravnopravno iskustvo. za korisnike.

Žeton REP

U srcu Augurove platforme je njezin REP token, zasnovan na ERC-20 Ethereum blockchainu. Token se ne može iskopati, već se nagrađuje za korisnike koji pružaju iskrena izvješća o tržišnim događajima, kao i za tvorce tržišta. Broj REP tokena utvrđen je na 11 milijuna i može se zaraditi na nekoliko različitih načina. Cilj tokena je ponuditi pravi poticaj za pozitivno ponašanje na platformi i djelovati kao sustav reputacije za korisnike platforme. Što više tokena korisnik ima, to je veća – i bolja – njegova reputacija. Iskrena izvješća utvrđuju se konsenzusom i provjerom zajednice.

Zanimljiviji aspekt REP tokena je da korisnici ne mogu samo dobiti REP, već ga i izgubiti na temelju nepoštenog ili kontraproduktivnog ponašanja poduzetog na platformi. Prvi način da izgubite REP jest davanjem netočnih ili lažnih izvještaja, što će rezultirati kaznom koja se redistribuira poštenim novinarima. Drugi način na koji korisnici mogu izgubiti REP tokene je zanemarivanje njihove odgovornosti za pružanje izvještaja o događajima. Korisnik koji odluči zadržati svoj REP bez prijavljivanja može se kazniti novčanom kaznom u iznosu do 20% svog trenutnog posjeda. Ovaj je model namijenjen ne samo da potiče sudjelovanje, već i transparentno i iskreno ponašanje koje jača mrežu u cjelini.

Izvještavanje o događajima

Da bi uspješno upravljao ovim modelom distribucije REP-a, Augur je izgradio platformu za izvještavanje koja djeluje u nekoliko koraka i osigurava da iskrenost nagrađuje zajednica, a ne centralizirano tijelo. Jednom kad se dogodi par na koji se kladi, uključeni nositelji REP-a daju početno šifrirano privatno izvješće. Mjesec dana kasnije, nositelji REP-a daju drugo javno izvješće dostupno u običnom tekstu koje je vidljivo svim članovima zajednice. Jednom kad se to objavi, zajednica postiže konsenzus uspoređujući sva izvješća i pronalazeći najtočniji ishod prijavljenog.

Ovo izvještavanje rezultira dvama odvojenim ishodima – isplatom onima koji su se pravilno kladili i zaradili dobitak, kao i postupkom raspodjele naknade. Iskreni novinari dobivaju naknadu proporcionalnu njihovom trenutnom posjedu REP-a, dok oni koji su propustili prijaviti ili su dali lažno izvješće kažnjavaju se REP tokenima koji se redistribuiraju njihovim poštenim i aktivnim kolegama.

Stvaranje događaja

Bilo koji korisnik u zajednici može stvoriti tržište za nadolazeće događaje kao dio potpuno decentraliziranog modela tvrtke. Korisnici tada mogu kupiti dionice za potencijalne ishode i u Eteru i u bitcoinima. Ovaj se model koristi informacijama koje nude mnoštvo kako bi pružio najbolje moguće predviđanje na temelju konsenzusa zajednice – koristeći mudrost mnoštva – kako bi korisnicima pružio bolji vodič. Po završetku događaja dobitnici se isplaćuju na temelju njihovih ranijih predviđanja.

Kako kupiti REP tokene

Augurovi REP tokeni dostupni su na mnogim najpopularnijim burzama kriptovaluta. Kao ERC-20 token, REP se može zamijeniti za ETH na tržištima na kojima je naveden. Najveća REP-ova burza je Bithumb koja ima 24-satni obim trgovine od 1,12 milijuna dolara. Ovo također čini više od trećine ukupnog volumena trgovanja tokenom. Dodatno, REP tokeni mogu se na Bithumbu zamijeniti za KRW.

Drugi preporučeni način kupnje REP-a je putem Binance Exchange

REP tokene možete pronaći i na sljedećim burzama:

Kako pohraniti REP tokene

Augur nije izradio novčanik za držanje REP tokena, ali na tržištu postoji već nekoliko vrijednih alternativa. Kao ERC-20 token, REP se može pohraniti na većini novčanika koji podržavaju ETH, uključujući popularne alternative poput MyEtherWallet, Jaxx i Exodus. Međutim, način na koji se REP najviše preporučuje pohraniti je na hardverski novčanik koji je sigurniji i manje sklon mrežnim napadima ili gubitku.

Plan i budući planovi

Iako je Augur bio jedan od prvih dApps-a pokrenut na Ethereum blockchain-u, tvrtka je pokrenula svoje mainnet izdanje tek u srpnju 2018. Tvrtka nije najavila nikakve konkretne planove nakon pokretanja početnog mainnet-ovog izdanja iako Forecast Foundation nastavlja raditi na ispraviti programske pogreške i kritične probleme putem Augurovog programa nagrađivanja grešaka i vlastitih internih postupaka revizije koda.