Naziv kovanice ZenCash
Novčić za kovanice ZEN
Vrsta dokaza Dokaz o radu (PoW)

Maksimalna opskrba 21 000 000
URL web stranice https://zencash.com/
URL bijele knjige https://zencash.com/assets/files/Zen-Application-Platform-Whitepaper.pdf

ZenCash je kriptovaluta s selektivnom privatnošću ili transparentnošću. Korisnici mogu imati pune privatne adrese ili adrese koje su pseudonimne kao u Bitcoinu. Dizajniran je tako da nadilazi tradicionalnu kriptovalutu da bude neka vrsta startup nacije ili potpuni peer-to-peer ekonomski sustav za novac, medije i poruke.

Ažuriraj: ZenCash je najavio hard fork kao odgovor na Equihash ASIC rudar.

Sažetak članka

 • Ideja i tim iza ZenCash-a
 • ZenCash partnerstva
 • Povijest cijena ZenCash-a
 • ZenCash tehnologija
 • Mreža ZenCash
 • ZenCash tvrda vilica
 • Kako kupiti ZEN
 • Gdje iskopati ZEN
 • Kako čuvati ZEN
 • Plan i buduća ažuriranja

Web stranica Zencash

Ideja i tim koji stoji iza ZenCash-a

ZenCash je kriptirna valuta koja se može iskopati i koja je ujedno i Proof-of-Work (PoW) kriptovaluta. To znači da rudari provjeravaju sve njegove transakcije na blockchainu spajanjem na rudarske platforme, provjeravanjem transakcija i rješavanjem hasha za blockchain. Za ovaj rad dobivaju nagrade u obliku ZenCash-a.

ZenCash je vilica ZClassic, koja je vilica Zcash-a, koja je bila klon Bitcoina. Sigurnost je bila razlog vilice koja je rezultirala ZenCashom. ZenCash također možete smatrati Bitcoinom, ali s dodatnom sigurnošću i anonimnošću. Još jedna razlika između ZenCash-a, Bitcoina i Zcash-a je program nagrađivanja koji značajnim iznosima financira razvoj, marketing i poslovanje ZEN-a..

To je vrijedno pažnje jer je cilj ZenCash-a postati najkorisnija kriptovaluta za privatnost na tržištu. Za to će trebati značajna sredstva.

Zencash tehnologija

ZenCash partnerstva

U listopadu je ZenCash najavio partnerstvo s Welto, aplikacijom koja omogućava korisnicima da račune plaćaju izravno putem novčanika s kriptovalutama. Početkom godine ZenCash je najavio partnerstvo s IOHK, vodećom tvrtkom za istraživanje i razvoj blockchaina, s ciljem promicanja privatnih i sigurnih transakcija za ljude širom svijeta.

Uz to, udružio se sa StormX-om, tvrtkom adtech za mikro-zadatke.

Povijest cijena ZenCash-a

ZenCash nije imao ICO. Umjesto toga, počelo je kao račvanje od Zcash-a.

Novčić je u siječnju porastao na 62,43 dolara i pokazuje znakove ponovnog porasta, porast od 40% nakon najave trgovanja na Binanceu. Novčić često poskupljuje nakon vijesti poput partnerstva Welto u listopadu prošle godine

Povijest cijena Zencash-a

ZenCash tehnologija

ZenCash je TLS šifrirana anonimna novčana mreža, usluga razmjene poruka, platforma za sadržaj i decentralizirana autonomna organizacija (DAO). (TLS je Transport Layer Security, kriptografski protokol koji omogućuje sigurnost preko računalne mreže).

ZenCash ima četiri glavna sustava koji rade na zaštiti korisničkog identiteta:

 • ZenCash – omogućuje jednostavan prijenos vrijednosti korištenjem uobičajenih (T) i privatnih (Z) adresa.
 • ZenChat – omogućuje slanje poruka iz novčanika koji je dio prilagodljive sigurne komunikacijske mreže.
 • ZenPub – omogućuje korisnicima anonimno objavljivanje podataka, dokumenata i medija na način koji je otporan na cenzuru. Tehnički gledano, riječ je o anonimnoj platformi za objavljivanje dokumenata koja koristi InterPlanetary File System (IPFS), a to je protokol i mreža dizajnirana za stvaranje metode pohrane i dijeljenja hipermedije u distribuiranom datotečnom sustavu, adresirane na sadržaj..
 • ZenHide – skriva udaljenu krajnju točku komunikacije s prednjim dijelom domene. Prednji pristup domeni omogućuje korisniku povezivanje s blokiranom uslugom putem HTTPS-a, dok se čini da komunicira s potpuno drugom web lokacijom.

Zencash sustavi identiteta korisnika

Mreža ZenCash

Jedna od jedinstvenih značajki ZenCash-a je njegova sposobnost da nagrađuje operatore punih čvorova izravno iz blokovskih nagrada, dok istovremeno tim istim operatorima čvorova daje ovlaštenje da posjeduju valjane certifikate, minimalni računski kapacitet i minimalne zahtjeve za neprekidnim radom. Iako su ti zahtjevi rezultirali kvalitetnijom i pouzdanijom mrežom čvorova, ona je i dalje ugostila logiku izvan lanca. Sada omogućuje sidechaining, što znači da osim što je kriptovaluta, ZenCash je i platforma na kojoj se može graditi neograničeni skup usluga.

Sigurni čvorovi

Sigurni čvorovi su posebni čvorovi potrebni na mreži s visokokvalitetnim sustavima koji udovoljavaju minimalnim zahtjevima, uključujući:

 • 42 ZEN je t-adresa za klađenje
 • Pratite mrežne poruke da biste pronašli poruke izazova
 • Odgovorite na izazovne poruke identifikacijskim informacijama sigurnog čvora
 • 92% dnevnog rada
 • važeći SSL certifikat za komunikaciju s drugim čvorovima i novčanicima

Sigurni čvorovi pomažu u stvaranju decentralizirane mreže kako bi se projekti oslobodili bilo koje vrste cenzure. Oni čine temelj široko rasprostranjene, šifrirane komunikacijske mreže ZenCash, koja je sigurna, stabilna, anonimna i decentralizirana. Sigurni čvorovi nagrađeni su za osiguravanje šifriranja u svim komunikacijama, održavanje ZenCash blockchaina i pružanje šifriranja na temelju certifikata za aplikacije ZenCash novčanika.

Super čvorovi

Super čvorovi imaju još veće zahtjeve na mreži:

 • 500 ZEN na t-adresi za ulog
 • Više procesorskih jezgri
 • 8 GB RAM-a ili više
 • 100 GB prostora za pohranu ili više
 • 96% vremena neprekidnog rada čvora dnevno

Ovi viši zahtjevi omogućuju Super čvorovima da dobiju odgovornosti kao što su upravljanje ključnim mrežnim i sistemskim funkcijama, poput hostiranja više usluga na bočnim lancima, praćenja i mjerenja vremena trajanja sigurnog čvora i raspoređivanja plaćanja za rudare. Najnovija značajka ovih Super čvorova je da nude praćenje i plaćanja izvan lanca.

Zencash mreža

Nagrade

ZenCash nastoji izbjeći prekomjerno centraliziranje arhitekture Super Node, koja je sada veća zbog zahtjeva za ulogom od 500 ZEN. Kako bi se suprotstavio ovom riziku, ZenCash je povećao nagrade koje daje kako bi pružio veće poticaje za stvaranje čvorova.

 • Operatori čvorova dobit će 20% nagrada za blokove (promjena u odnosu na 3,5%), koje će podijeliti između operatora Secure Node i Super Node. Svaki će dobiti 10%.
 • Riznica će dobiti 10% nagrada ((prethodno postavljeno na 8,5%).
 • Rudari će dobiti 70% blok nagrada (smanjenje sa 88%).

ZenCash tvrda vilica

Mnogi su korisnici izrazili zabrinutost zbog povećanja centralizacije i kontrole ASIC rudara iz Bitmain rudarstva ZenCash. Rudar Bitmain AntMiner Z9 Equihash ASIC (Integrirani krug specifičan za primjenu) trebao bi biti energetski učinkovitiji od rudara GPU (grafička procesna jedinica).

Problem je bio u tome što Bitmain rudar za sebe kopa kriptovalute, uz međunarodnu prodaju svog rudara, a ako razviju snažniji rudar koji bi mogao održavati 50% hashratea rudarstva, to bi im dalo značajan utjecaj na bilo koju određenu kriptovalutu, uključujući naravno, ZenCash.

ZenCAsh je na ovaj problem odgovorio izmjenom algoritma hashgin, što je rezultiralo time da svi rudari sada nisu sposobni za rudarstvo ZenCash-a. Ova izmjena koda, poznata i kao Hard Fork, rizična je jer svatko tko pokreće staru verziju više nema pristup mreži. Privremeno rješenje može biti promjena koda kako bi se omogućilo rukovanje GPU-om na kratko ili njegova stalna promjena kako bi onemogućili ASIC rudarstvo.

Nove promjene koda uključuju i brojna druga poboljšanja, uključujući postavljanje Super Nodes-a, koji omogućuju veće performanse i stabilniju platformu za poslužitelje. Nova infrastruktura sa Super čvorovima testirat će se prije obvezne nadogradnje. Uz to, nova nadogradnja uključivat će distribuciju koja dodjeljuje 70% rudarskih nagrada rudarima, 10% operaterima sigurnih čvorova, 10% operatorima Super Node i još 10% sredstvima zajednice.

Kako kupiti ZEN

Binance je glavna opcija za kupnju ZEN-a, kao i razmjene na kojoj ima najveći obim trgovine. Dostupan je za kupnju putem BTC-a, ETH-a ili USDT-a.

Trgujte zenom na Binanceu

ZEN je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako čuvati ZEN

ZEN se može pohraniti u brojne stolne, web i mobilne formate u različitim operativnim sustavima, uključujući Arizen i Swing novčanike za stolne novčanike za Windows, Max i Linux; Web novčanik za preglednike; Android kao mobilni novčanik za korisnike Androida; i Paper Wallet, izvanmrežna metoda za pohranu kriptovaluta.

Za maksimalnu sigurnost preporučujemo pohranjivanje vašeg ZEN-a izvan mreže.

ZenCash će u budućnosti nuditi i papirnati novčanik.

Plan i buduća ažuriranja

ZenCash je pokrenut 2017. godine, razvijajući prvi blockchain s TLS integracijom. Te je godine razvio nekoliko različitih novčanika, uključujući Arizen, Swing, Android i Paper Wallet, kao i sigurne čvorove koji nude end-to-end enkripciju.

Nastavit će se razvijati s ciljem integracije hardverskog novčanika, poboljšanja sigurnih čvorova i isporuke proizvoda na tržište u 2019..