Ime TrueUSD
Ticker TUSD
Vrsta žetona ERC-20
Ukupna ponuda Oko 80 milijuna dolara
URL web stranice https://www.trusttoken.com/trueusd/

TrueUSD je stabilnicoin koji je u potpunosti osiguran u američkim dolarima, što znači da se svaki 1 TUSD može iskoristiti za 1,00 USD. Također nudi pravnu zaštitu i potpunu transparentnost. Tvrtka koja stoji iza nje, TrustToken, omogućuje razvoj tokena podržanih imovinom koji se mogu kupiti i prodati širom svijeta. TrueUSD je prvi token imovine stvoren na platformi TrustToken.

Ideja i tim koji stoji iza TrueUSD-a

TrueUSD pokrenut je početkom godine kao odgovor na sve veću zabrinutost zbog volatilnosti tržišta kriptovaluta općenito, kao i na povećane špekulacije Tethera, još jednog stabilnog valuta vezanog za američki dolar. Kritike u vezi s Tetherovim nedostatkom transparentnosti i nemogućnošću dokazivanja pune dolarske potpore svakog Tethera dovele su do potrebe za potpuno kolateraliziranim i transparentnim stablecoinom na tržištu.

“TrustToken je stvorio TrueUSD kako bi udovoljio snažnoj potražnji koju smo čuli od trgovaca da imamo potpuno kolateralizirani stabilcoin”, objasnio je za VentureBeat suosnivač i glavni izvršni direktor TrustToken Rafael Cosman. “Porast TrueUSD-a na preko 12 milijuna američkih dolara u manje od dva mjeseca od njegovog predstavljanja pokazuje vrijednost cjenovno stabilne kriptovalute koja se uistinu može iskoristiti za USD.”

Novčana sredstva nalaze se na escrow računu, tako da TrueUSD nikada ne dotiče sredstva izravno. Ovi escrow računi osiguravaju kako pravnu zaštitu od pronevjere, tako i redovitu provjeru treće strane. Pametni ugovori jamče paritet 1: 1 između TrueUSD i USD na bilo kojem korisničkom računu.

TrueUSD je izgrađen na platformi TrustToken, platformi koja omogućava svima da kreiraju tokene zaštićene imovinom (tj. Tokenizaciju) za globalno trgovanje. TrueUSD je prvi token s imovinom na platformi TrustToken.

Tim TrueUSD okuplja talente vrhunskih poslodavaca i škola kao što su Stanford, UC Berkley, Palantir, Facebook, Google, Goldman Sachs i Paypal. TrustToken podržavaju startup akcelerator Stanford-StartX i tvrtke rizičnog kapitala kao što su Founders Fund Angel, investicijska tvrtka FJ Labs i hedge fond za kriptovalute BlockTower Capital.

Danny An, Rafael Cosman i Stephen Kade svi su suosnivači TrustToken-a. Danny, vd izvršnog direktora tvrtke, prethodno je radio kao prvi inženjer u tvrtki Kernel, tvrtki čiji je cilj izgradnja naprednih neuronskih sučelja za liječenje bolesti i proširenje spoznaje. Diplomirao je informacijske sustave sa Sveučilišta Texas u Austinu. Rafael, trenutni glavni tehnički direktor, prethodno je bio suosnivač StreetCode Academy, neprofitne organizacije čiji je cilj voditi visokokvalitetne programe tehničkog obrazovanja u Istočnom Palo Altu za stotine mladih svake godine. Također je radio u Googleu i Kernelu u strojnom učenju. Rafael je prvostupnik informatike na Sveučilištu Stanford. Stephen, glavni izvršni direktor tvrtke, prethodno je funkcionirao kao suosnivač NeuroTechX-a, najveće svjetske organizacije za programere neinvazivne neurotehnologije. U prošlosti je također radio kao voditelj projekata u Kernelu. Diplomirao je neuroznanost i ekonomiju na UC Berkley.

Što čini TrueUSD StableCoin jedinstvenim

TrueUSD je stablecoin ili kripto valuta s fiksnom cijenom. Većina njih cijenu kriptovalute veže ili pridaje fiat valuti kao što je dolar. To je za razliku od većine kriptovaluta koje su poznate po svojoj volatilnosti cijena.

Za razliku od algoritamskih stabilnih novčića kao što su Basecoin ili MakerDAO, koji se temelje na protokolima, TrueUSD ima imovinu. TrueUSD vjeruje da će algoritamske opcije više odgovarati kripto startupovima, a tokeni povrata imovine bit će bolji od tradicionalnijih financijskih institucija. Stablecoins kao što je Tether također vezuju svoju kriptovalutu za dolar, no novčić je postao obavijen kontroverzama, uz tvrdnje da Tethersi nemaju rezerve dolara u omjeru jedan prema jedan.

TrueUSD stablecoin nudi jedinstvene prednosti u odnosu na druge stablecoins, uključujući:

TrueUSD mogu iskoristiti samo oni koji mogu proći provjeru Znaj svog kupca (KYC) i Protiv pranja novca (AML).

Budući da TrueUSD podržava USD, on djeluje kao stabilna valuta za digitalnu razmjenu.

Svaki TrueUSD 100% je osiguran u USD i čuva se u bankama s potpunom transparentnošću, podložan redovitim revizijama od strane pouzdane treće strane.

Platforma TrustToken

Blockchain je omogućio razmjenu digitalne imovine, ali što je s tržištem stvarne imovine s 250 bilijuna dolara? To uključuje imovinu na okomitim tržištima kao što su nekretnine, mala poduzeća, dionice, obveznice, fiat valute, pa čak i glazba i TV emisije.

TrustToken platforma omogućuje tokenizaciju bilo koje imovine i trgovanje njom na globalnoj razmjeni likvidnih sredstava. Na primjer, s platformom TrustToken, srebro se može transformirati u srebrne žetone, euri u euro žetone, pa čak i intelektualno vlasništvo kao što su TV emisije ili glazba također u žetone. Tokenizirana sredstva na platformi TrustToken mogu izdavati vlastite nove kovanice koje predstavljaju djelomično vlasništvo i kontrolu nad imovinom. TrueUSD je prvi token s imovinom na platformi TrustToken.

Evo kako izrađujete tokene za sredstvo:

Uzmite sve što želite tokenizirati, bilo da se radi o malom poduzeću, intelektualnom vlasništvu ili nekretnini, a zatim stavite u SmartTrust. SmartTrusts su poboljšana verzija pravnog fonda koji se tradicionalno koristi za upravljanje bogatstvom i imovinom. Ovo povjerenje imenuje stvarno vlasništvo nad imovinom na pametni ugovor na blockchainu. Sada se SmartTrust tokeni mogu distribuirati, omogućujući svakom korisniku djelomično vlasništvo nad imovinom. Ovim se tokenima sada može trgovati globalno. Taj se postupak stvaranja tokena naziva tokenizacija.

Prednosti tokenizacije uključuju:

  • Premije za likvidnost – Tokeniziranom imovinom može se trgovati na globalnoj berzi likvidnih sredstava, što postaje dragocjenije za ulagače
  • Mrežni učinci – Djelomično vlasništvo demokratizira financijske mogućnosti, tako da vlasnik malog poduzeća u Indiji ima pristup istom fondu ulagača kao i milijarde dolara vrijedne korporacije.
  • Ulažite širom svijeta – Mogućnost ulaganja otvorena je za sve, bilo gdje u svijetu.

Ova tokenizacija omogućuje prednosti brojnim igračima u mnogo različitih vertikala, uključujući:

  • Financijske usluge – Financijske usluge sada mogu ući na kripto tržište bez brige o nestalnim BTC ili ETH plaćanjima. TrueUSD nudi veću sigurnost od ostalih kriptovaluta s računima i dokazima o vlasništvu za sve TrueUSD tokene.
  • Trgovci kriptovalutom – Pojedinačni trgovci kripto valutama također se sada mogu zaštititi od volatilnosti u kriptosferi s TrueUSD tokenima, izbjegavajući trenutnu izloženost promjenjivim promjenama cijena u BTC i ETH.
  • Burze – tradicionalne burze sada mogu korisnicima ponuditi trgovanje stabilnim valutama, sigurnom alternativom tradicionalnim metodama kupnje valuta.
  • Trgovina – uz financijsko tržište, putem interneta TrueUSD mogu se platiti i internetske kupnje, plaće, escrow i zajmovi. Stabilnost cijena potaknut će glavno prihvaćanje stabilcoin-a.

Kako TrueUSD održava stabilnost cijena

TrueUSD tokeni u escrow-u uvijek imaju isti broj dolara

račun koji se koristi za kolateralizaciju žetona. Osiguravajući ovaj paritet 1: 1 održava se da

tokeni se mogu iskoristiti, što je neophodno da bi se svaki TrueUSD održao jednakim

1,00 USD.

Uz to, ponuda TrueUSD-a nikada se neće umjetno povećati. TrueUSD

knjigovodstvena tvrtka, Cohen & Co, osigurava da se TrueUSD pridržava potpune transparentnosti i

upozorio bi zajednicu na svako proizvoljno povećanje TUSD-a.

Kako kupiti TUSD

Binance je trenutno glavna opcija za kupnju TUSD-a bilo kupnjom s USDT, BTC, ETH ili BNB. To je ujedno i razmjena s najvećim prometom.

TUSD je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako čuvati TUSD

TUSD se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i Myetherwallet.

Međutim, za maksimalnu sigurnost svoj TUSD trebali biste pohraniti na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Buduće težnje TrueUSD-a

Trenutno TrueUSD podržava USD. U budućnosti se mogu razviti TrueEuro, TrueYen i stabilne košare tokenizirane robe (uključujući plemenite metale i nekretnine). Plan je da pojedinci mogu stvoriti vlastite košare s tokeniziranom robom, pri čemu tržište odlučuje koja je imovina najbolje stabilne valute.

Dugoročni cilj TrueUSD-a je postati stabilnicoin kojem industrija može vjerovati.