Ime Ethereum Classic
Ticker I slično
Ukupna ponuda 230.000.000
Kategorija Blockchain platforma
Početna cijena 0,61 USD
URL web stranice https://ethereumclassic.org/

Ethereum Classic čvrsto vjeruje u decentralizirani blockchain bez dozvola otporan na cenzuru koji se ne može ugasiti i ima nepovratne pametne ugovore. Kao rezultat, rastao se s Ethereumom još 2016. Novčić je porastao za 30% u posljednjih mjesec dana zbog najava da ga i Coinbase i Robinhood dodaju na svoju platformu.

Bitka između Ethereuma i Ethereum Classic

Ethereum Classic se 2016. odvojio od Ethereuma zbog tehničkih i filozofskih razlika. Pristalicama Ethereum Classic-a Ethereum hard fork i promjena koda rezultat su hakiranja koje se uopće nije smjelo dogoditi. Napokon, ako bi blockchain trebao biti nepromjenjiv, sustav bi trebao biti otporan na ove vrste napada. Za zagovornike Ethereuma transakcija je bila valjana i izvršena. Ethereum Classic odnosi se na Ethereumovo kršenje zamjenljivosti i nepromjenjivosti, dva ključna zagovornika koji donose vrijednost peer-to-peer gotovine i sustava zasnovanih na pametnim ugovorima u svom Deklaracija o neovisnosti.

Osnovno uvjerenje Ethereum Classic je decentralizirani blockchain bez dozvole otporan na cenzuru.

Evo detaljnije verzije onoga što je uzrokovalo razdor između njih dvoje: Sve je počelo s DAO-om. DAO je bio projekt Ethereuma koji je trebao funkcionirati kao decentralizirani rizični fond s ciljem financiranja budućih DApps-a izrađenih u ekosustavu. DAO je bio uspješan u prikupljanju 150 milijuna dolara u eteru prije hakiranja. Održan je sustav glasanja da bi se odlučilo kako će se sredstva raspodijeliti putem glasačkih žetona. 2016. DAO bio hakiran, i preko 50 milijuna dolara njezinih sredstava je raseljeno.

Iako je akcija izvedena za povlačenje sredstava vrijedila za zajednicu Ethereum, većina zajednice Ethereum odlučila je promijeniti kod Ethereuma kako bi vratila novac investitorima i dalje od napadača.

Mala, ali glasna manjina sudionika nije se složila s odlukom, nastavljajući koristiti staru verziju blockchaina. Ova je skupina čvrsto vjerovala da bi blockchain trebao biti 100% otporan na cenzuru i ne bi ga mogao mijenjati.

Da skratim inače dugu priču, Ethereum Classic alternativna je verzija blockchaina u kojoj sredstva od DAO napada nikada nisu vraćena vlasnicima etera. Ethereum je blockchain koji je vratio ta sredstva svojim korisnicima.

Ethereum Classic razvojni tim

Za razliku od Ethereuma, koji ima vrlo velik razvojni tim, Ethereum Classic ima manju grupu koja trenutno raste.

Razvojni tim Ethereum Classic, ETCDEV, radi puno radno vrijeme na Ethereum Classic projektima. Ti projekti uključuju:

  • Classic Geth, glavni klijent za ETC blockchain, koji je pridonio vlastitim izvornim projektima poput Emerald Platform. Geth se održava od DAO vilice, usredotočujući se na modularizaciju, performanse i čineći ga prikladnijim za poslovno okruženje. Zamijenjeno je, prepisano ili uklonjeno do 50% trenutnog koda.
  • Smaragdna platforma također pomaže drugima da se razvijaju na Ethereum Classic blockchainu. To je komplet za razvoj softvera (SDK) za izgradnju aplikacija za radne površine, mobitele, web i skripte za ljuske koji rade na Ethereum ETC blockchainu.
  • SputnikVM je sljedeća generacija Ethereum Virtual Machine (EVM). Ima zasebni EVM koji se može ugraditi, kompatibilan s drugim blockchains-ovima i IoT-om na bazi Ethereuma.
  • Sidechains se također implementiraju kao izvorni dio ETC infrastrukture s protokolima za dodavanje skalabilnosti kako bi se ETC doveo do IoT.

Tim Ethereum Classic uključuje svog osnivača i tehničkog direktora, Igor Artamonov, koji je profesionalni programer softvera od 2001. godine, a kôd piše od 1995. godine. Ima duboko znanje u obradi podataka za oblak, Ethereum i blockchain. Igor je zadužen za razvoj tehnološke strategije, proizvoda i razvojnih ciljeva. Tim također uključuje brojne programere Go i Javascript.

Klasična partnerstva Ethereum

Ethereum Classic najavio je partnerstvo sa Zeniexom, razmjenu kriptovaluta koju je uspostavila skupina financijskih i sigurnosnih stručnjaka iz Južne Koreje i Kine. Cilj partnerstva je razvoj zajednice Ethereum Classic u Aziji.

Nakon najave u srpnju Ethereum Classic Cooperative da koristi svoj višak gotovine od 700 tisuća dolara za usredotočenje na doseg i svijest o Ethereum Classic u sljedećih 6 mjeseci Ethereum Classic planira razviti više partnerstava nakon što Ethereum Classic bude kompatibilan s Ethereum blockchainom. Kako se sve više projekata prebacuje na Ethereum Classic, to bi trebalo dovesti do pokretanja više DApps-a na njemu, povećavajući njegovu vrijednost kao platforme.

Coinbase i Robinhood Dodajte Ethereum Classic

Robinhood, američka tvrtka za financijske usluge sa sjedištem u Kaliforniji s procjenom od 1,3 milijarde dolara u 2017. godini, nedavno je najavila da korisnici sada mogu koristiti Ethereum Classic na svojoj aplikaciji za kriptovalute. Korisnici sada mogu investirati u Dogecoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Bitcoin, Ethereum i Ethereum Classic pomoću aplikacije.

Gotovo se poklapajući s najavom Robinhood, Coinbase, mjenjač digitalnih valuta, također je najavio dodavanje ETC-a na svoj popis. Coinbase je nedavno najavio završno ispitivanje za uvrštavanje ETC-a u pripremu nuđenja podrške za kriptovalutu u mnogim njezinim uslugama.

ETC povijest cijena novčića

Ethereum Classic u početku se trgovao za 0,61 američki dolar u srpnju 2016. Do siječnja 2018. porastao je na 45,51 američki dolar. Cijena Ethereuma porasla je za 30% u posljednjih mjesec dana, uglavnom zbog najave u lipnju o popis Ethereum Classic na Coinbase kao i najava da korisnici sada mogu ulagati u Ethereum Classic Robinhood Crypto.

Ažuriraj: Coinbase je počeo prihvaćati Ethereum Classic depozite na svojoj burzi kriptovaluta i povisio je granicu kupovine na 25 000 USD.

Kako plin djeluje

Budući da Ethereum i Ethereum Classic dijele isti osnovni blockchain i ekosustav, obojicu pokreće GAS. GAS je pošiljatelj naknade za izvršenje Ethereuma koji plaćaju za svaku operaciju na Ethereum blockchainu. Za eter se kupuje od rudara koji izvršavaju kôd. Njegova je svrha spriječiti neželjenu poštu na mreži i rasporediti resurse proporcionalno zahtjevima.

O cijeni GAS-a odlučuju rudari i ona se dobiva dodavanjem etera na vaš račun.

Kako kupiti ETC

Glavna razmjena za kupnju ETC-a odvija se na Binanceu, koji trenutno ima najveći volumen valute s preko 87 milijuna USD. ETC-om se može trgovati na Binanceu za USDT, ETH i BTC.

ETC je također dostupan na sljedećim mjenjačnicama:

Kako minirati itd

Ethereum Classic novčić je koji se može iskopati. Možete ga iskopati iz velikog broja rudarskih bazena. Prvo, međutim, trebaju vam GPU, 4 + GB RAM-a i Ethereum Classic račun te GPI rudar s najmanje 4 GB memorije.

Nanopool je jedan bazen u kojem možete započeti.

Kako pohraniti ETC

Ethereum Classic može se pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i MyEtherWallet.

ETC možete pohraniti i na Smaragdni novčanik ili Klasični eterični novčanik, oba dostupna za preuzimanje na web mjestu Ethereum Classic.

Za maksimalnu sigurnost, međutim, trebali biste pohraniti svoj Ethereum Classic na hardverske novčanike poput Ledger Nano S.

Plan i budući planovi

Ethereum Classic ima detaljan razvojni plan objavljen na njihovoj web stranici. Kratkoročno, uključuje ciljeve kao što su osiguravanje skalabilnosti putem bočnih lanaca, razvoj IoT-a i protokola stroj-stroj, te pomoć nezavisnim programerima u izgradnji aplikacija na vrhu Ethereum Classic. Dugoročno gledano, novčić želi pružiti bolju sigurnost i šifriranje, interoperabilnost s drugim blockchainima i decentraliziranu mrežu.

Mapa razvoja ne uključuje određene datume, već određeni popis razvojnih ciljeva. U 2018. ti ciljevi uključuju dovršavanje Emerald Wallet for Mobile, izdavanje Sidechain-a i Sputnik optimizacije. U 2019. Ethereum Classic želi se usredotočiti na poboljšanje skalabilnosti, oštrenje i poboljšanje kriptografije na EVM-u za dokaz nultog znanja.