Ključne informacije o holochainu
Ime Holochain
Ticker VROĆE
Ukupna ponuda 177,619,433,541
Kategorija Decentralizirana platforma za hosting
Početna cijena 0,0002 USD
URL web stranice Ići Holochain.org
URL bijele knjige Čitati Holochain WhitePaper

Holochain je okvir otvorenog koda za izgradnju decentraliziranih peer-to-peer aplikacija koji je alternativa blockchainu. Njegov je dugoročni cilj stvoriti nositelja koji se ne može zatvoriti za obavljanje interakcije koja je potpuno peer-to-peer. Drugim riječima, decentralizirani sustav za agenciju, autonomiju i sigurnost. Holochain vjeruje da to danas nije dostupno i da blockchain tehnologija ne udovoljava toj potrebi.

Ideja i tim iza holochaina

Holochain tvrdi da blockchain duplicira obrazac koji je neodrživ. Među svojim argumentima smatraju da, iako tvrdi da je decentraliziran, zapravo je centraliziran, jer daje moć rudarima. Osim toga, blockchain zapravo nije skalabilan i troši više od 0,1% svjetske električne energije. Što je najvažnije, Holochain vjeruje da kriptosvijet zapravo ponavlja iste pogreške koje su ranije korumpirale globalna financijska tržišta: koncentraciju bogatstva i moći u rukama nekolicine, stvarajući nestabilna tržišta.

“Kriptovalute ne moraju biti žetoni za kockanje stvoreni ni iz čega. Mogu biti odgovorno povezani s imovinom, obećanjima ili stvarnom vrijednošću. Ne moraju ponovno stvarati sve špekulativne novčane probleme koje su trebali rješavati ”, objašnjava Arthur Brock, suosnivač Holochaina. „Moramo izgraditi zdravije obrasce da bismo mogli biti upravitelji planeta. Pitanje je imamo li inteligenciju na kolektivnoj razini kako bismo mogli koordinirati te stvari. Alati koje imamo za koordinaciju, sav kôd i komunikacije, nalaze se na zatvorenim nosačima – nosačima koji se mogu presresti, koji mogu biti ograničeni i kontrolirani ”, kaže. Nosači koji se mogu zatvoriti obično dovode do koncentracije moći, zbog čega je glavni cilj Holochaina stvoriti neovisni nosač za komunikacijsku interakciju.

U skladu s njihovom ideologijom, Holochain je razvio Holochain, novu inačicu interneta koja omogućuje korisnicima povezivanje zajedno izbjegavajući centralizirane strukture, bez uskih grla i masivnog računarskog rada. Njegov softver otvorenog koda omogućuje korisnicima hostiranje aplikacija koristeći njihovu višak procesorske snage sa svog pametnog telefona ili računala. U zamjenu za dijeljenje, korisnici dobivaju Holochain Fuel, token tvrtke. Holochain kombinira raspršivanje, digitalne potpise i distribuiranu tablicu raspršivanja (DHT) kako bi oblikovao distribuiranu knjigu otpornu na neovlaštene promjene. Umjesto na javnoj knjizi blockchaina, računovodstveni sustav Holochaina temelji se na tradicionalnom dvostrukom knjigovodstvu.

Arthur Brock i Eric Harris-Braun suosnivači su Holochaina i tvorci Holochaina. Dizajniraju alternativne valute od 80-ih, a na Holuu rade od prije pisanja Bitcoin bijelog papira.

Kako bi zaštitio poticaje korisnika, donatora i programera, Holochain je u vlasništvu neprofitne zaklade.

Savjetnički tim tvrtke također uključuje Ryan Bubinski, suosnivač CodeAcademy.

IOST financira singapurska neprofitna organizacija pod nazivom Internet of Service Foundation, koja je pod upravom skupine stručnjaka za blockchain, softverskih programera, distribuiranih sistemskih znanstvenika i tehnoloških entuzijasta.

Holochain partnerstvo

U lipnju je Holochain najavio novu strategiju partnerstvo s Promether, prilagodljiva simbiotska platforma (ASP) koja implementira sve mreže, sigurnosne i anonimne kodne programe koji trebaju zaštititi svoje podatke, vraćajući potpunu kontrolu u ruke korisnika. Njegova putokaz uključuje uspostavljanje više partnerstava za druge valute podržane imovinom (energija, hrana, stanovanje itd.).

Povijest cijena HOT Token-a

Holochain-ov ICO bio je od 29. ožujka do 28. travnja 2018. Početna ICO cijena iznosila je 0,0002 dolara. Početkom svibnja porasla je na 0,001 USD. Nakon što je Holochain bio naveden na Binanceu 24. srpnja žeton se popeo na 0009 dolara.

Tehnologija Holochain

Holochainova tehnologija dizajnirana je s brojnim ograničenjima za svoj valutni sustav:

  • U računalnim ciklusima i naknadama trebao bi koštati manje od originalnog računanja i računanih sredstava
  • Mora podržavati milijune transakcija u sekundi (TPS), kao i obračunavati pružanje usluga u serijama, slično Visa (procjenjuje se 56.000 TPS)
  • Moraju optimizirati svoju tržišnu vrijednost svojih jedinica u odnosu na cijenu hostinga, stabilno i stabilno, po mogućnosti rastući tijekom vremena

Holochainov ekosustav oslanja se na hostove koji pružaju obradu i pohranu distribuiranih aplikacija, dok istovremeno zarađuje kredit koji se može iskoristiti. Za razliku od blockchain rješenja i drugih kriptovaluta, Holochain je izjavio da je već isporučio potpuno distribuiranu platformu u Holochainu. Njegov je cilj sada masovno usvajanje.

Skalabilni DApps

Holochain omogućuje protokole za razmjenu podataka i provjeru valjanosti koji omogućuju masovno funkcioniranje P2P aplikacija. Moglo bi biti korisno pomisliti da je sličan git repozitorijumima za svaki agent koji se mogu objaviti, podijeliti sinkronizirano ili spojiti putem distribuirane hash tablice nalik BitTorrentu (DHT).

Blockchain protiv Holochaina

Holochainova tehnologija jedinstvena je po svom pristupu, potrošnji energije, volumenu, skalabilnosti, platformi i učinkovitosti.

Evo usporedbe dviju tehnologija:

VRUĆI žeton

Holochain-ov ERC-20 token prodan je tijekom njegove početne ponude zajednice, ali je najavljen u njihovoj Zelena knjiga da se ne koristi dalje od pretvorbe u obliku holochain goriva. Umjesto tradicionalne ICO-e poput imovine kriptovaluta, Holochain je odlučio koristiti svoju početnu ponudu zajednice za predprodaju kredita za hosting, čineći mnoštvo dionika u projektu i njegovoj budućnosti. Dodjela tokena podijeljena je: 25% je podijeljeno organizaciji i timu, ostatak 75% podijeljeno je zajednici.

Oni koji kupe Holochain hosting box za hostiranje vlastitih aplikacija i podataka mogu to učiniti i zaraditi Holochain gorivo zauzvrat za dijeljenje prostora i snage računala, hosting aplikacija za druge. To znači da ako cijena goriva Holochain značajno poraste, korisnici imaju veći poticaj za povezivanje s mrežom Holochain. Holochain domaćini primaju naknadu za pružanje hostinga redovnim korisnicima koji koriste Holochainov preglednik umjesto da instaliraju Holochain. Svatko tko pruža hosting izravno s Holochainovih poslužitelja također je plaćen u Holochain kreditima.

Vrijednost holochain goriva stabilna je jer je potpomognuta računarskom snagom. Kao takav, cijena se određuje u računalnim jedinicama: vrijeme obrade, propusnost i pohrana. Jedinstven je po tome što ima imovinu, ne koristi tokene ili kovanice, a transakcije potpisuju obje strane. To također pridonosi njegovoj stabilnosti, kao i sposobnosti porasta vrijednosti.

Kako kupiti vruće

Glavna razmjena za kupnju HOT-a je na Binanceu, koji trenutno ima najveću razmjenu valute. HOT-om se može trgovati na Binanceu za BTC i ETH.  Trenutno je trenutni dnevni promet HOT-a kojim se trguje na Binanceu preko 35 milijuna USD.

HOT je dostupan i na sljedećim burzama:

Pored ovih razmjena, Upbit je nedavno naveo IOST. Upbit je najveća korejska razmjena.

Kako pohraniti vruće

HOT se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene poput Coinomi, MetaMask i MyEtherWallet.

Međutim, za maksimalnu sigurnost svoj HOT možete pohraniti na hardverske novčanike poput Ledger Nano S.

HOT će se zamijeniti s holochain gorivom u omjeru 1: 1 nakon što aplikacija za holochain bude spremna.

Plan i budući planovi

Holochain ima opsežnu mapu puta koju je izložio u svojoj Zelenoj knjizi objavljenoj u ožujku. Plan uključuje crowdfunding i ICO Holochaina u prvom kvartalu 2018. godine, cilj za 2000 hostova u Q3 2018. i najambicioznije premašivanje bitcoin čvorova s ​​holochain čvorovima do prvog kvartala 2019. Cilj mu je također pokrenuti Holochain na 20 000 host uređaja.

Mreža hostinga, Holochain, pokrenut će se u trećem kvartalu 2018. Tada svoje HOT žetone možete zamijeniti za holochain gorivo.