Naziv kovanice Kin
Novčić za kovanice KIN
Vrsta žetona ERC20
Ukupna ponuda 10 000 000 000 000
ICO cijena 0,0001 USD
URL web stranice https://kinecosystem.org/

URL bijele knjige https://kinecosystem.org/static/files/Kin_Whitepaper_V1_English.pdf

Kin želi njegovati otvoreni i decentralizirani ekosustav koji ne ugrožava korisničko iskustvo ili privatnost. Istodobno, to će biti alternativa trenutnim divovima poput Facebooka i Googlea koji monopoliziraju prihod od mrežnih oglasa. Tvrtka uvodi svoju kriptovalutu Kin u svoju aplikaciju za razmjenu poruka i stvorit će sustav koji novčiću daje stvarnu vrijednost, za razliku od trenutnih valuta u aplikaciji koje nije moguće zamijeniti za fiat valutu.

Sažetak članka

 • Ideja i tim koji stoji iza roda
 • Kin partnerstva
 • Kin Povijest cijena
 • Kin tehnologija
 • Kin mreža
 • Kako kupiti rodbinu
 • Kako čuvati Kin
 • Plan i buduća ažuriranja

Web stranica Kin

Ideja i tim koji stoji iza roda

Kin razvija Kik Interactive, kanadska aplikacija za razmjenu poruka s više od 300 milijuna korisnika širom svijeta koja sada želi izgraditi vlastiti blockchain. Umjesto trenutnog ekonomskog modela koji prodaje pažnju i podatke oglašivačima, Kin će stimulirati korisnike da zarade i potroše Kin koristeći uslugu razmjene poruka ili interakcijom s robnim markama.

Ime Kin znači obitelj i predstavlja povezanost ljudi u zajednici. Ekosustav će biti obitelj aplikacija koja će raditi zajedno.

“Mislim da smo trenutno na putu na kojem digitalne usluge pokreću sve ono što radimo u našem svakodnevnom životu”, kaže Ted, koji je Kika vodio od početka. „Ali sve ih kontrolira i posjeduje vrlo mali broj tvrtki. Za mene je, iskreno, to pomalo zastrašujuća budućnost. ” U timu Kin također su Alex Frenkel, potpredsjednik proizvoda, koji je radio u Sears Israel i Get Taxi, te Dany Fishel, EVP iz Kin Partnership, suosnivač Rounds (Kik ga je stekao 2016.).

Dugoročni cilj Kina je stvaranje novog ekonomskog modela za digitalne potrošače koji će Kin učiniti primarnom transakcijom u svojoj chat aplikaciji, povećavajući broj sudionika i transakcija. Kriptovaluta Kin prvotno je bila planirana da bude ERC20 token koji se pokreće na Ethereum blockchainu, ali sada je predviđena migracija na mrežu Stellar. Nakon što se izgradi novi blockchain, Zaklada Kin služit će za nadgledanje otvorenosti i decentralizacije infrastrukture.

Tim Kik ima preko 150 zaposlenika s uredima u Waterloou, Torontu, New Yorku i Tel Avivu. Tim ima ustaljenu reputaciju u industriji razmjene poruka, što je prva aplikacija koja je postala platforma, kao i prva zapadnjačka aplikacija koja integrira botove. Prethodno su radili u vodećim organizacijama kao što su Google, AOL Time Warner, Citizens Business Bank i Spotify.

Kin partnerstva

Sperry’s i Dunkin ’Dunuts eksperimentirali su koristeći Kin kao i Unity, multiplatformni mehanizam za igre i Blackhawk, mrežu darovnih kartica. Blackhawk u aplikaciju može predstaviti stotine robnih marki koje također mogu eksperimentirati s Kinom.

Tvrtka također ima podršku vodećih investicijskih kompanija kao što su Polychain i Blockchain Capital. Prije Kina, Tencent i Union Square ulagali su u Kik.

Kin Povijest cijena

Kin’s ICO, koji se održao u rujnu prošle godine, prikupio je 168.732 ETH, što je protuvrijednost 50 milijuna dolara u to vrijeme. Iako je tim prikupio još 50 milijuna američkih dolara privatnog financiranja prije ICO-a, nije ispunio svoj prvotni cilj prikupiti 125 milijuna američkih dolara. Možda je to bilo zbog propisa koji Kanađanima nisu dopuštali kupnju kovanice, kao ni zbog toga što su transakcije ograničene samo putem etera.

Kinova cijena dosegla je vrhunac početkom siječnja, kada je dosegla tržišnu granicu od milijardu dolara, a sam token vrijedio je 0,001 dolara, u usporedbi s ICO cijenom od 0,0001 dolara.

Cijena je nedavno porasla za više od 70%, možda kao priprema za migraciju na blok-lanac Stellar ili za planove tvrtke da postignu konsenzus. Pristup novih partnera u njihov ekosustav (kao i mogući budući uvrštavanje na Coinbase i korejsku burzu Coinbit) također može utjecati na cijenu tokena.

Kin tehnologija

Kik je 7. najpopularnija društvena mreža prema AppAnnie. Platforma je namijenjena tinejdžerima i mladim odraslim osobama, a 57% korisničke baze pada u dobi od 13 do 24 godine. Veličina korisničke baze čini je korisnim mjestom za usvajanje kriptovaluta.

Da bi to pokazao, Kik je izveo eksperiment prije nego što je počeo razvijati Kin. Otkrili su da s obzirom na to da njihova platforma dnevno ima 740 000 transakcija Ethereuma, mogli bi uvesti koncept nazvan Kik points kako bi dokazali mogućnost masovnog usvajanja njihove kinske valute. Eksperiment se pokazao uspješnim, korisnici su potrošili bodove na 74 milijuna kupnji.

Početkom 2017. godine Kik je kupio Rounds, proizvođača aplikacija za video chat sa sjedištem iz Tel Aviva koji ima puno iskustva u razvoju proizvoda za tinejdžersko tržište.

Tim je nedavno promijenio brzinu, prelazeći s Ethereum blockchaina na Stellar. Do potpunog pokretanja decentraliziranog sustava, Kin će imati dvostruki sustav tokena i omogućit će vam kupnju KIN-ova kao ERC20 tokena i Stellar tokena. Svaka će imati istu vrijednost tokena.

Kin mreža

Kin žetoni bit će fiksni u iznosu od 10 bilijuna. Dobit od distribucije tokena koristi se za financiranje operacija Kik, kao i zaklade Kin. Dio dobiti koristit će se za razvoj platforme Kin.

Evo raspodjele tokena:

 • Za vrijeme dvotjednog ICO-a ponuđeno je 1 bilijun (ovo je cjelokupna tekuća zaliha tokena)
 • 3 bilijuna su unaprijed dodijeljena Kiku (od čega će se 10% izdavati po tromjesečju za 10 kvartala prema rasporedu odobravanja)
 • 6 milijuna je pod nadzorom Zaklade Kin (do 5% od toga će se koristiti za poslovanje i marketing, 20% bit će pušteno partnerima iz ekosustava)

Tokeni će se distribuirati nakon što se Kikova tehnologija može integrirati s Kinom i digitalna valuta može se koristiti unutar ekosustava.

Tablica u nastavku prikazuje koliko će se KIN svake godine uvesti u ekosustav:

Kinska inflacija

Kinovi tokeni ili KIN-ovi mogu se zaraditi stvaranjem vrijednog sadržaja, kuriranjem sadržaja ili nuđenjem digitalne robe i usluga zajednici. Potrošnja KIN-ova promovira dragocjenije korištenje platforme, kao što su: stvaranje VIP grupa, premium korisnički generirani sadržaj, poruke uzvikivanja, dojave, unovčavanje botova (ako botovi rade korisne zadatke) i misije marke (ispunjavanje ankete).

Tokeni će se povremeno distribuirati putem Kin Rewards Enginea na temelju količine vrijednosti koju korisnici daju Kin korisnicima na dan.

Kako kupiti KIN

Kin’s ICO poklopio se sa strožim propisima Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC). To je razlog što nije na većim burzama.

Međutim, dostupan je na sljedećim burzama:

Kako čuvati KIN

KIN se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i Myetherwallet.

Međutim, za maksimalnu sigurnost svoj KIN trebali biste pohraniti na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Kin će uskoro imati vlastiti mobilni novčanik, Kinit. Tvrtka je već završila beta testiranje prve verzije Kinita u kampusima fakulteta.

Plan i buduća ažuriranja

Prema rasporedu, tvrtka je već izdala beta verziju njihovog digitalnog novčanika, Kinnit, za Kik korisnike u okviru aplikacije za razmjenu poruka. Javno izdanje zakazano je za kasnije u 2018. Nakon toga pokrenut će se Kin Rewards Engine kako bi se potaknula upotreba platforme. Postizanje ova dva cilja u 2018. godini bit će glavne prekretnice za tvrtku.

Uz to, Kins će tražiti partnere koji će se pridružiti njegovom ekosustavu.