Ključne informacije o Decentralandu
Ime OmiseGO
Ticker OMG
Ukupna ponuda 140.245.398
Početna cijena 0,0002 USD
Kategorija Financijska služba
URL web stranice Ići Omisego.Mreža
Resursi Čitati Bijeli papir Omisego

OmiseGO je jedan od ambicioznijih kriptovaluta koji želi postati blockchain, exchange i decentralizirana banka. Izgrađen na mreži Ethereum, usredotočen je na masovno usvajanje u regijama svijeta poput Indije, jugoistočne Azije, Japana i Kine, gdje mnogi ljudi nemaju bankovne banke. Njegova povezanost s Omiseom, raširenim sustavom plaćanja u cijeloj Aziji, dala mu je prednost jer želi postati digitalno sredstvo za svakodnevnu upotrebu.

Ideja i tim iza OMG-a

Sjedište ima na Tajlandu, a razvila ga je tvrtka Omise, platna kompanija slična Stripeu koju su osnovali Jun Hasegawa i Donnie Harinsut, a koji su i dalje trenutni izvršni direktor i glavni izvršni direktor obje tvrtke. Nedavno, kao rezultat neslužbenih izvještaja o prijetnje smrću timu, stranica tima uklonjena je s web mjesta. Savjetnici projekta uključuju Vitalik Buterin i Gavin Wood, suosnivači Ethereuma. Također ima službenu potporu od Tajlandska banka i Tajlandski ministar financija.

Budući da je Omise novčanik za plaćanje koji je široko prihvaćen u Aziji, OmiseGo je u izvrsnoj poziciji za masovno usvajanje kao digitalno sredstvo.

Također je pozicioniran kao održiva opcija za one koji nemaju bankovne račune. U skladu s ovom filozofijom, nedavno je i OmiseGO dao donaciju od milijun dolara za GiveCharity, fond koji daje zajmove stanovništvu u krajnjem siromaštvu.

“Kriptoekonomija je neizmjerno porasla tijekom posljednjih godinu dana, donoseći mnogo bogatstva mnogim ljudima i organizacijama unutar ekosustava. Dijelom jednostavno vidimo uzbudljivu priliku da podijelimo to bogatstvo. Nadamo se da bogatstvo stvoreno u kripto prostoru neće dovesti do ekstravagantnog načina života već do ekstravagantne velikodušnosti “, Jun Hasegawa, izvršni direktor Omisea napisao u blogu OmiseGO. OmiseGO je rekao da u budućnosti želi podržati više bezuvjetnih zajmova za GiveDirectly.

OMG partnerstva

OMG je stvorio strateško partnerstvo s vođama koji su na glasu kao pokretači masovnog usvajanja njihovih proizvoda. Među ove partnere među ostalim spadaju SBI Investment, SMDV, SMBC, Golden Gate Adventures i Ascend Capital. Također ima najavio partnerstvo s Hoardom, platforma koja omogućava programerima igara da brzo i jednostavno integriraju blockchain tehnologiju u svoje igre. Nedavno je najavio stvaranje video igre koja korisnicima omogućuje potpuno vlasništvo nad njihovim sadržajem. Ova igra, pseća igra s temom 80-ih, Plasma Dog, prva je decentralizirana aplikacija (DApp) izgrađena na OmiseGO.

Još jedno nedavno partnerstvo najavljeno je s Quantstampom, pametna platforma za reviziju ugovora. Uz to, Coinbase je objavio da istražuje dodatak OmiseGO svojim ponudama kriptovaluta, zajedno s mnogim drugima.

Popis trgovaca Omise

Omise ima opsežan popis trgovaca. Neki, poput McDonaldsa i Burger Kinga, već počinju prihvaćati OmiseGO kao oblik plaćanja. Kako se povećava broj dobavljača koji prihvaćaju OmiseGO, token će postajati sve vrijedniji i dobivat će veće prihvaćanje kao oblik digitalne valute. The ukupan popis dobavljača je 35 tvrtki s približno prihodom od 30 milijardi USD godišnje.

Evo djelomičnog popisa trgovačkog popisa Omise:

Siam Cement Group (SCG) – Najveća cementna tvrtka na Tajlandu koja se sastoji od 6 pogona. Prodaja tvrtke u 2016. godini dosegla je 12 milijardi dolara.

McDonalds Tajland – Cilj ove podružnice brze hrane je doseći 301 milijun dolara do 2020. godine.

B2S (Books Music Stationary) – s prihodom od preko 9 milijardi američkih dolara za 2016. godinu, ovaj lanac uključuje 100 trgovina diljem Tajlanda.

Klub kave – ovaj lanac zapravo postoji u Australiji i na Novom Zelandu. Godišnji prihod u 2016. bio je preko 460 milijuna USD.

Burger King Tajland – Prodaja je 2015. dosegla 52 milijuna dolara.

OMG mreža

Kao što je spomenuto, OmiseGO ima nekoliko vrlo ambicioznih ciljeva. To se odražava u njegovoj mreži koja uključuje nekoliko glavnih komponenata:

  • Suite eWallet i aplikacijsko sučelje – Svrha eWallet Suitea je ugrađivanje dobavljača u mrežu OMG. Jednom kad se povežu s mrežom, korisnici mogu slati tokene na bazi Ethereuma i tokenizirani fiat. U budućnosti će paket podržavati agnostičku razmjenu. Paket uključuje API koji povezuje različite sustave.
  • Plazma – plazma je okvir za skaliranje broja financijskih transakcija na blockchainu pomoću roditeljskog i podređenog lanca (do 1 milijun u sekundi). Umjesto da se na blockchainu pohranjuju dugačka, složena izračunavanja, podređeni lanac će dostaviti dokaz o valjanosti transakcije. Okvir plazme je ono što će OmiseGo-u omogućiti da se natječe s tradicionalnijim sustavima plaćanja koji su danas u funkciji.
  • Decentralizirana razmjena slojeva – Decentralizirana razmjena slojeva ili DEX sloj omogućuje korisnicima razmjenu digitalnih sredstava. Ideja je da treća strana ne bi trebala biti potrebna da bi korisnici razmijenili imovinu. Drugim riječima, korisnici će imati potpunu kontrolu nad vlastitom imovinom.

Decentralizirani razmjenski sloj (DEX)

  • Mehanizam konsenzusa s dokazima o udjelu – OmiseGO djeluje na temelju konsenzusa o dokazima o udjelu (PoS). Sustav ima razdoblja u kojima su uloženi tokeni zaključani i ne mogu se koristiti, te razdoblja u kojima se korisnici povlače kako bi stabilizirali sustav. Korisnici koji se ponašaju u dobroj namjeri nagrađeni su primanjem dijela naknade za transakcije; loše ponašanje kažnjava se spaljivanjem uloženih tokena (poznato kao “rezanje” tokena)

U listopadu ove godine, Objavio je OmiseGO da će uskoro dovršiti integraciju plazme.

Povijest cijena OMG-a

OMG-ov ICO uspješno je porastao 25 milijuna dolara dana 24. studenog 2017., uz 20 milijuna dolara uspio je prikupiti od privatnih ulagača.

Nakon što je žeton prodan po početnoj cijeni od 0,0002 dolara u srpnju 2017., dosegao je vrhunac od 26,14 dolara početkom siječnja 2018. Mjesec dana kasnije pao je na 7,67 dolara i nastavio je biti nestabilan sve do svibnja. Nakon što je tajlandsko Ministarstvo financija najavilo potporu OmiseGO-u u kolovozu 2017., token je nakratko blago porastao.

Od tada je token u padu.

OMG žetoni

OMG je stvorio ukupno 140.245.398 tokena i neće proizvoditi nikakve dodatne tokene u budućnosti. Token je ERC-20 token.

OMG tokeni dodijeljeni su za operativne troškove (20%), programere (10%), airdrop (5%) i za opću distribuciju (65%). Airdrop, koji je OMG tokene davao svim imateljima većim od 0,1 ETH, dovršen je u rujnu 2017. godine.

Kako kupiti OMG

Glavni način da se kupnja OMG-a je putem ZB.com, koja trenutno ima jedan od najvećih volumena OMG-a kojim se trguje na preko 7 milijuna USD, što vam omogućuje razmjenu OMG-a BTC i USDT.

OMG je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako čuvati OMG

OMG se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i Myetherwallet.

Međutim, za maksimalnu sigurnost svoj OMG trebali biste pohraniti na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Plan i buduća ažuriranja

OMG mreža objavila je opsežnu verziju svog puta u svibnju ove godine. Različite prekretnice mape korespondiraju s različitim odjeljcima poznate kineske igre nazvane GO: Fuseki i Sente, Honte, Aji, Tesuji i Tengen.

Što se tiče postignuća u 2018. godini, korisnici e-novčanika uvršteni su u prvom kvartalu 2018. godine s osnovnim značajkama. Trenutno je u fazi izrada međusobna povezanost korisnika i finalizacija dizajna e-novčanika. Integracija plazme i fiat povlačenje i polog putem OMG novčanika i dalje su trajni ciljevi za 2018. godinu.

Konačni cilj OmiseGO-a je njegova sposobnost da podržava dovoljno transakcija u sekundi kako bi se nadmetao s drugim opcijama plaćanja i ima operativnu decentraliziranu razmjenu koja je interoperabilna s različitim blockchains.