Naziv kovanice CyberMiles
Novčić za kovanice CMT
Vrsta žetona ERC20
Ukupna ponuda 1.000.000.000
ICO cijena 0,0524 USD
URL web stranice https://www.cybermiles.io/
URL bijele knjige https://www.cybermiles.io/wp-content/uploads/2018/03/Project-white-paper_en-US.pdf

CyberMiles želi izgraditi pametnu, brzu i sigurnu blockchain mrežu koja će sudionicima ostati besplatna. To čini svojim pametnim poslovnim ugovorom koji je dizajniran da bude moćniji od pametnih ugovora Ethereum. Njihov je dugoročni cilj smatrati se “glavnim tokenom” za e-trgovinu i zamijeniti Amazon i druge divove knjižnicom pametnih ugovora koju bilo koji davatelj usluga e-trgovine može koristiti.

Sažetak članka

 • Ideja i tim koji stoji iza CyberMilesa
 • CyberMiles partnerstva
 • Povijest cijena CyberMilesa
 • Tehnologija CyberMiles
 • Mreža CyberMiles
 • Kako kupiti CMT
 • Kako čuvati CMT
 • Plan i buduća ažuriranja

Web stranica CyberMiles

Ideja i tim koji stoji iza CyberMilesa

Krajolikom e-trgovine, koji se danas procjenjuje na više od 1 bilijun dolara, trenutno dominira nekoliko divova poput Amazona i Ebaya, što novim markama izuzetno otežava natjecanje. CyberMiles želi decentralizirati tržište e-trgovine kako bi ljudi mogli izvršavati transakcije, nagodbe, rješavanje sporova i povraćaj putem standardnih pametnih ugovora koji se izvode na blockchainu. Drugim riječima, nastoji transformirati industriju e-trgovine prema peer-to-peer tržištu.

CyberMiles pokrenula je tvrtka za e-trgovinu pod nazivom 5miles koja se specijalizirala za prodaju garaža i lov na stanove. Osnivač, koji je prethodno bio suosnivač i glavni direktor tehničke organizacije Light in the Box i GM Alibabine mobilne platforme Taobao (i dr. Doktorat iz fizike čestica dr. Lucas Lu), uspješno je povećao web stranicu na 12 milijuna korisnika nakon samo tri godine. Sada pokušava prebaciti ove vrste transakcija e-trgovine na blockchain.

Tim Cybermiles-a čine i glavni znanstvenik dr. Michael Yuan, koji je doktorirao iz astrofizike i autor je pet knjiga o razvoju softvera. Bio je aktivan u velikim projektima otvorenog koda kao što su Firefox i JBoss.

CyberMiles tim

CyberMiles partnerstva

Zaklada CyberMiles, neprofitna organizacija sa sjedištem u Hong Kongu, odgovorna je za projekt CyberMiles. Tvrtka također ima partnerstva s tvrtkama s rizičnim kapitalom poput Blockchain ventures i ArcBlock, tvrtke čiji je cilj postati prvi blockchain koji podržava izgradnju i primjenu decentraliziranih aplikacija.

Povijest cijena CMT-a

CyberMiles je ICO-om prikupio 30 milijuna dolara nakon distribucije 420 CMT-a u studenom prošle godine, što ga čini jednim od najuspješnijih ICO-a do danas. Još 280 milijuna CMT prethodno je podijeljeno tijekom privatne prodaje.

“Oduševljeni smo što je naš događaj simboličnog doprinosa naišao na tako oduševljeno zanimanje zajednice”, rekao je dr. Lucas Lu, izvršni direktor tvrtke CyberMiles i član osnivač tvrtke 5miles. “Javna blockchain platforma koju razvijamo potencijalno može revolucionirati e-trgovinu, pa je podrška zajednice presudna za financiranje ove inicijative.”

Nakon što je token prodan za ICO cijenu od 0,0524 dolara, početkom siječnja popeo se na 0,588 dolara. Trenutno se kreće blizu cijene iz siječnja.

Povijest cijena CMT-a

Tehnologija CyberMiles

Zbog problema skalabilnosti i performansi, Ethereumov virtualni stroj Ethereum (EVM) i decentralizirane aplikacije teško je koristiti. Ethereum trenutno podržava oko 15 transakcija u sekundi, što nije ni približno dovoljno za tržište e-trgovine (ili dovoljno za nadmetanje s tradicionalnim tržištima kao što je Visa koja obrađuje 45 000 transakcija u sekundi). Problemi skalabilnosti oko Ethereuma posebno su istaknuti u blockchain igri CryptoKitties objavljenoj krajem prošle godine.

Rješenje CyberMile-a je stvaranje blockchaina s mehanizmom konsenzusa koji daje prednost velikoj propusnosti – cilj su deseci tisuća transakcija (TPS). To čini s modelom konsenzusa s dokazima o udjelu, gdje sudionici “ulože” ili drže tokene u zamjenu za potvrđivanje transakcija u novim blokovima blockchaina. Ovo je mnogo učinkovitije od Ethereum-ovog Proof of Work modela.

CyberMiles tehnologija

Aplikacije trećih strana za industriju e-trgovine također će postati moćnije i lakše se razvijati pomoću platforme CyberMile. Novi blockchain protokol koji će podržati ovaj cilj je Smart Business Contract. Glavna razlika između pametnih ugovora CyberMilea i Ethereuma je u tome što CyberMile omogućuje pristup integriranom hrpi moćnog poslovnog softvera. Drugim riječima, posrednički softver osigurava da je CyberMileov pametni poslovni ugovor jednostavan za razvoj i vrlo ponovnu upotrebu.

Evo opcija dostupnih u sustavu međuopreme CyberMiles:

 • Mehanizam pravila – Mehanizam pravila osigurava da se poslovni ugovori slijede određena pravila na lak i učinkovit način.
 • Upravitelj poslovnim procesima (BPM) – Stroj koji oponaša izvršenje ugovora u više koraka. Jednom kada se dvije strane dogovore s ugovorom, BPM stupa u vezu s mehanizmom pravila kako bi odredio sljedeće korake koje treba poduzeti.
 • Distribuirana baza podataka – distribuirana baza podataka potrebna je za primjenu složenih okvira i pohranjivanje podataka aplikacija, a zatim se replicira kroz čvorove na blockchainu. Rezultati transakcija pohranjuju se na samom blockchainu, a ne u distribuiranoj bazi podataka.
 • Usluga raspodjele datoteka i podataka – usluga distribucije datoteka i podataka pohranjuje se u suradnji s Smart Business Contract-om za pružanje pristupa uslugama datoteka za veće podatkovne datoteke potrebne za donošenje odluka.
 • Distribuirana usluga webhook-a – Distribuirani sustav webhook-a može primati vanjske događaje (npr. Obavijest o isporuci FedEx-a) koji se odnose na pametne poslovne ugovore.

Pametni poslovni ugovori također se mogu ponovno koristiti, što znači da se ključni pojam može lako promijeniti. To smanjuje vrijeme i troškove razvoja novih poslovnih aplikacija.

Još jedna ključna značajka tehnologije je da CyberMiles dAPP upravlja podacima koji se ne mogu pohraniti na blockchain iz razloga privatnosti ili performansi. Ti se podaci, međutim, mogu lako prenijeti u ugovor o pametnom poslovanju.

Ideja je da se druge aplikacije za e-trgovinu u budućnosti grade na CyberMilesu.

Mreža CyberMiles

Mreža Cybermile sposobna je upravljati identitetom korisnika, bilježiti kreditnu povijest i reputaciju te olakšati financijske transakcije – sve bez centralne pohrane podataka ili klirinške kuće kako bi se osigurala privatnost i sigurnost.

Mreža CyberMiles pokretat će se CMT tokenom i implementirati na javni Ethereum blockchain kao token koji je u skladu s ERC20. Međutim, nakon što CyberMiles razvije vlastiti blockchain s otvorenim kodom, razmijenit će CMT tokene za izvorni CMT koji izdaje na novom blockchainu. Sve vrijednosti i prava prenijet će se sa starog na novi token.

Raspored isporuke tokena godišnji je porast od 8% u sljedećih 10 godina.

Godišnje povećanje CMT-a

CMT ima nekoliko funkcija, uključujući:

 • Nagrađuje sudionike za računanje i održavanje integriteta mreže. To može uključivati ​​usluge poput izvođenja mrežnih čvorova, provjere valjanosti transakcija i izvršavanja pametnih poslovnih ugovora.
 • Nagrađuje sudionike za doprinos uslugama s dodanom vrijednošću. To uključuje usluge poput korisničke podrške.
 • Omogućuje transakcije unutar mreže, uključujući vođenje evidencije. Kao rezultat, troškovi transakcija i trenja na mreži mogu se znatno smanjiti.

Sudionici se kažnjavaju za loše ponašanje gubljenjem žetona, ali nagrađuju se modelom konsenzusa dokaza uloga kao i gore opisanim radnjama.

CyberMiles će također imati funkciju novčanika za pohranu CMT-a.

Kako kupiti CMT

Glavni način kupnje CMT-a je putem Binance-a, bilo trgovanjem bitcoinom ili eterom. Binance trenutno ima najveći opseg CMT trgovine i omogućuje vam razmjenu CMT-a s Bitcoin-om.

Trgujte CMT-om na platformi Binance

CMT je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako čuvati CMT

CMT se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene poput Coinomi, MetaMask i Myetherwallet.

Međutim, za maksimalnu sigurnost svoj KIN trebali biste pohraniti na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Plan i buduća ažuriranja

CyberMiles planira pokrenuti svoj mainnet krajem 2018. godine, a njegovih 12 milijuna korisnika počinje prihvaćati CMT kao plaćanje već ovog ljeta.

Mapa puta CyberMiles