IOST ključne informacije
Ime IOST
Ticker IOST
Ukupna ponuda 21 000 000 000
Kategorija Blockchain App Platforma
Početna cijena 0,02 USD
URL web stranice Ići iost.io
URL bijele knjige Čitati IOST dokumentacija

IOST je skalabilna, sigurna i decentralizirana platforma blockchain aplikacija koja pruža do 100 000 TPS, skalabilnu i sigurnu infrastrukturu tako da programeri mogu inovirati i graditi. To bi ga postavilo daleko ispred da blokchains poput Bitcoina i Ethereuma. To je razlog što se IOStoken, ili internetski servis, blockchain ponekad naziva “sigurnim, skalabilnim blockchainom koji zapravo radi.”

Ideja i tim koji stoji iza IOST-a

IOST je znak koji stoji iza Interneta usluga (IOS), arhitekture razlučivanja i mehanizma konsenzusa koji omogućuje obradu do 100 000 sigurnih transakcija u sekundi (TPS). Razlog zbog kojeg IOST pruža veliku skalabilnost je taj što želi omogućiti razvojnim programima primenu DApps-a velikih razmjera koji imaju mogućnost podrške velikom broju korisnika – usluga kao što su Facebook i Amazon.

Projekt koji stoji iza IOS-a je projekt otvorenog koda, iako se trenutno razvija u privatnom spremištu. Nakon završetka razvoja preći će na licencu otvorenog koda.

Impresivan tim, IOST su osnovale četiri osobe: Terrence Wang, Jimmy Zhong, Kelvin Tan i Ray Xiao. Prije IOST-a Terrence je bio softverski inženjer u Uberu. Jimmy je prethodno bio osnivač 500 Startupa, fonda i akceleratora sjemena Silicijske doline, i Dore, tehnološki vodeće tvrtke koja se fokusira na razvoj inteligencijskog hardvera i blockchain tehnologije. Kelvin je također osnivač Dore i W.T. Inc, pametne stambene platforme koja olakšava upravljanje imovinom.

IOST-ov tim diplomirao je na vrhunskim sveučilištima, uključujući Sveučilište Wisconsin, Princeton, Sveučilište California-Berkley, Sveučilište Johns Hopkins, Harvard i Cornell. Jedan od njegovih zaposlenika, Sheldon Mei, radio je kao inženjer strojnog učenja na Facebooku, kao i tehnološki voditelj strojnog učenja u Airbnb-u..

Savjetnički tim tvrtke također uključuje Ryan Bubinski, suosnivač CodeAcademy.

IOST financira singapurska neprofitna organizacija pod nazivom Internet of Service Foundation, koja je pod upravom skupine stručnjaka za blockchain, softverskih programera, distribuiranih sistemskih znanstvenika i tehnoloških entuzijasta.

IOST partnerstva

IOST ima niz strateških partnerstava s obje istaknute tvrtke s investicijskim kapitalom, kao i s onima u blockchain zajednici.

U travnju je IOS Zaklada započela partnerstvo s Chaitin Technology, vodeća tvrtka za informacijsku sigurnost. Chaitin je sada pružatelj tehničke podrške za mrežnu sigurnost za IOST.

13. srpnja IOST je objavio partnerstvo s Covalentom, protokol upotrebe podataka koji čuva privatnost. Zajedno će graditi skalabilnu infrastrukturu s visokim TPS-om prema protokolu Covalent.

IOST tim podržavaju vodeće investicijske tvrtke poput Sequoia i Matrix.

Povijest cijena IOST tokena

IOST nije održao javnu pretprodaju ili ICO, već je dobio privatno financiranje. Prikupljeni iznos još nije objavljen. Nakon pokretanja 16. siječnja, token se trgovao na 0,02 dolara i dosegnuo 0,12 dolara do kraja siječnja nakon što je bio naveden na Binanceu. Trenutno je token u trendu prema gore nakon dodavanja na Upbit razmjenu.

IOST tehnologija

IOST tehnologija je ekosustav kako za izgradnju tvrtki, tako i za programere. Decentralizirane aplikacije (DApps) i pametni ugovori temelj su IOST-a. IOST virtualni stroj pruža stabilnost i visoku valutu, kao i mogućnost programiranja na velikom broju glavnih programskih jezika.

IOST također koristi dodatne metode za postizanje stabilnosti, uključujući:

  • Atomix – protokol za brzo urezivanje koji može osigurati dosljednost među transakcijama s više dijelova
  • Scaleout – savršeno stanje particije za više grupa paralelno obrađenih

Nekoliko važnih gradivnih elemenata IOST tehnologije uključuju:

Mehanizam konsenzusa dokaza o vjerojatnosti (PoB)

U tradicionalnim blockchain sustavima postoji kompromis između sigurnosti i protoka. Veliki broj malih krhotina pružit će bolju izvedbu, ali u isto vrijeme neće biti tako dobro obranjen od zlonamjernih loših glumaca. Mali broj velikih krhotina donosi sporije performanse, ali veću sigurnost za korisnike. Dokaz vjerodostojnosti novi je bizantski konsenzusni protokol koji jamči sigurnost i život sustava istovremeno istodobno povećavajući propusnost transakcija dijelom veličine jedan.

PoB mehanizam osmišljen je kako bi eliminirao potrebu za protokolom provjere rada, koji troši izvore energije i predstavlja prepreku širokom prihvaćanju blockchaina. Uz PoB, vjerodostojnost čvora izračunava se na temelju doprinosa i ponašanja. Pravednost se osigurava algoritamskom slučajnošću.

Distribuirani sustav Hyper Universe (HUDS)

HUDS je decentraliziran, siguran način za pohranu podataka, dok istovremeno omogućuje IOS platformu da se koristi velikim brojem usluga, od malih poduzeća do velikih poduzeća.

Učinkovita tehnologija raspodijeljenog oštrenja (EDS)

EDS je novi sustav za oštrenje koji stvara krhotine koje su i velike i otporne na pristranost. Čineći to, omogućuje postavljanje Dapps-a velikih razmjera koji imaju i visoke performanse i fleksibilnost. To omogućava programerima da izgrade široku paletu proizvoda. Jednom kada se poveća broj čvorova i resursa u mreži, troškovi pokretanja velikih DApps-a bit će pristupačniji.

IOST tokeni

Trenutno su IOST tokeni ERC-20 tokeni, ali često je izgrađen IOS blockchain tokeni će se zamijeniti s novim izvornim tokenima.

IOST tokeni imaju nekoliko svrha:

  • Plaćanje – Oni plaćaju robu i usluge koje pružaju trgovci ili članovi zajednice.
  • Povjerenstvo – Koriste se za provjeru valjanosti pametnih ugovora, obradu poruka i transakcija te korištenje resursa unutar ekosustava, uključujući prostor za pohranu, računarsku snagu itd..
  • Uvjerljivost – Koriste se za izračunavanje rezultata vjerodostojnosti korisnika.

Umjesto uobičajenog mehanizma konsenzusa Proof-of-Stake, IOST nudi konsenzus Dokaza vjerojatnosti kako bi riješio problem nekoliko velikih igrača koji drže velik dio žetona. To čini dijeljenjem svih validatora u dvije skupine, vjerodostojnu i normalnu skupinu. Vjerojatne skupine brzo obrađuju transakcije, nakon čega se oslanjaju na normalnu grupu kako bi provjerile i osigurale sigurnost.

Validatori uhvaćeni u nedoličnom ponašanju izgubit će sve svoje tokene u sustavu.

Kako kupiti IOST

Binance je trenutno glavna opcija za kupnju IOST-a. Dostupan je za kupnju putem BTC-a i ETH-a. Trenutno ima obim trgovine preko 61 milijun dolara dnevno.

IOST je također dostupan na sljedećim burzama:

Pored ovih razmjena, Upbit je nedavno naveo IOST. Upbit je najveća korejska razmjena.

Kako pohraniti IOST

IOST se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i MyEtherWallet.

Međutim, za maksimalnu sigurnost svoj IOST trebali biste pohraniti na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Plan i buduća ažuriranja

IOST je objavio njihov testnet 29. lipnja. Pritom su objavili da je tvrtka postigla dvije važne prekretnice. Prvo, bio je uspješan u korištenju šest dijeljenih u okviru svog mehanizma konsenzusa PoB za postizanje 7000 – 8000 TPS. Drugo, otkrio je da njegov PoB dobro funkcionira u stvarnim uvjetima.

Njihova glavna mreža planirana je za objavljivanje do prvog kvartala 2019.

Uz njihov službeni plan, tvrtka objavljuje i putem svojih blog tvrtke. IOST je u kratkom vremenu uspio stvoriti impresivno sljedbeništvo, s 25.000 članova Telegrama koji su se pridružili nakon Huobi + IOST sustava preporuka za trgovanje u siječnju. Njegova službena Telegram grupa sada broji preko 74 000 članova.