Ime Wanchain
Ticker WAN
Ukupna ponuda 210.000.000
Početna cijena 0,34 USD
Kategorija Interoperabilni blockchain
URL web stranice https://wanchain.org
URL bijele knjige https://wanchain.org/files/Wanchain-Whitepaper-EN-version.pdf

Wanchain je distribuirana knjiga koja osigurava međusobno povezivanje i interoperabilnost između različitih blockchain mreža, bilo između dva glavna javna lanca, dva privatna lanca ili javnog i privatnog lanca. Funkcionirajući kao distribuirana “banka”, ona pokušava stvoriti novi model u kojem će druge stranke razvijati svoje financijske usluge izgradnjom distribuiranog financijskog tržišta putem Wanchaina.

Ažuriranje: Od 24. kolovoza Wanchainova glavna mreža je aktivna i dovršio je zamjenu tokena.

Ideja iza Wanchaina

Vilica Ethereuma, cilj Wanchaina je uspostaviti distribuiranu “banku” u kojoj blockchains mogu razmjenjivati ​​različite digitalne valute i imovinu. Uz to, ova distribuirana banka bit će mjesto na kojem se financijski proizvodi i ugovori temelje na istim digitalnim valutama i imovini. Te distribuirane banke imat će slične funkcije kao i tradicionalne banke, ali također imaju i one koje se pružaju pod jamstvom blockchain infrastrukture.

Wanchainove prepoznatljive značajke su njegove sposobnosti umrežavanja, koje omogućuju skalabilnost u blockchainu i stvarnim aplikacijama kao što su: ulaganje i financiranje više imovine, decentralizirani zajmovi, plaćanja i namire s više kovanica i decentralizirane razmjene kripto valuta. Krajnji je cilj da korisnici mogu imati vlastiti prozor virtualnih blagajni iz kojih mogu pružati aplikacije za nove zajmove, razmjenu imovine, plaćanje kredita i namire transakcija na temelju digitalne imovine. Sadrži i Wan Smart Contract, koji su slični onima u Ethereumu, ali sa zaštitom privatnosti.

Osnivač i trenutni izvršni direktor Wanchaina, Jack Lu, ima gotovo 20 godina iskustva kao softverski inženjer u industriji e-trgovine, a u Bitcoin je ušao 2012. godine. Počeo je kodirati na Ethereumu u prvim danima projekta, ulažući sve svoje bitcoinima na Ethereum ICO-u dok istovremeno pokreće Factom. Srećom, i Ethereum i Factom bili su izuzetno uspješni.

Li Ni, potpredsjednica, također ima 15 godina iskustva u IT-u, kao i međunarodno iskustvo u marketingu. Prije je radio kao direktor i direktor u poslovnom timu za ZTE Telecommunication, Delta Electronics i SuperMap Software. Bio je IT savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede u Kini i Organizaciji za hranu i poljoprivredu.

Potpredsjednik za globalne komunikacije Oliver Birch ranije je radio za razne startupove u blockchain prostoru, kao i za upravljanje kliničkim ispitivanjima za farmaceutske tvrtke. Diplomirao je filozofiju, politiku i ekonomiju na Sveučilištu Lancaster.

Sjedište tvrtke je u Singapuru, ali također je prisutno u Austinu u Teksasu.

Wanchain partnerstva

Wanchain je dio Blockchain interoperabilnog saveza zajedno s IKONOM i Aion. Skupina promiče interoperabilnost između zasebnih blockchain mreža, jer je međusobna povezanost predstavljala izazov na tržištu.

Wanchain je nedavno najavio novi partnerstvo s KronosTokenom, financijska platforma koja omogućava prosječnom ulagaču pristup elitnim strategijama trgovanja od strane menadžera fondova širom svijeta.

U svibnju je tvrtka objavila a partnerstvo s Pundi X-om, blockchain tvrtka sa sjedištem u Džakarti koja je razvila uređaj koji omogućava kupcima i tvrtkama da koriste kriptovalute za svoje transakcije.

U srpnju je Wanchain službeno najavio partnerstvo s Fysicalom, protokol za tržište decentraliziranih podataka o lokaciji. Njih dvoje imaju slične ciljeve i zajedno će raditi na izgradnji ekosustava koji je pravedniji i pravedniji za dionike.

U novije vrijeme, to pridružio se Token Allianceu, grupa koja predstavlja više od 250 globalnih stručnjaka za blockchain i tokene koji se sastaju s ciljem da pomognu utjecati na rast tržišta tokena.

     

Arhitektura Wanchain

Wanchainov blockchain može pokretati bilo koji tradicionalni pametni ugovor koristeći postojeće lance alata. Njegovo sigurno višestranačko računanje u kombinaciji s pragom dijeljenja ključeva omogućuje bilo kojoj distribuiranoj aplikaciji pristup bilo kojem digitalnom materijalu iz Wanchainovog blockchaina.

Njegova arhitektura uključuje pet zasebnih komponenata:

Distribuirana knjiga i pametni ugovor virtualni stroj

Kao knjiga temeljena na Ethereumu, može pokretati aplikacije s modelima računa i pametnim ugovorima sličnim Ethereumu. Uz to nudi transakcije među lancima i zaštitu privatnosti tokena pametnih ugovora.

Izvorni novac

Izvorni novac Wanchaina je Wancoin. Koristi se za upravljanje unakrsnim i unutarlančanim transakcijama, kao i sigurnosnim depozitima za čvorove za verifikaciju među lancima. Tvrtka je upravo završila zamjenu tokena, zamijenivši svoje ERC-20 tokene za Wancoin u omjeru 1: 1.

Konsenzusni mehanizam

Transakcije na Wancainu postižu konsenzus i poticaje mehanizmom konsenzusa Proof of Stake (POS). Ideja je da drugi blockchains razvijeni na Wanchainu imaju slične blockchains kao Wanchain kako bi se olakšao mehanizam međusobnog lanca i neprimjetna integracija jedni s drugima.

Transakcije unutar lanca

Te su transakcije slične onima u Ethereumu, ali s dodanim mehanizmom zaštite privatnosti implementiranim kroz shemu prstenastih potpisa. Potpisi prstena temelje se na kriptografiji eliptične krivulje, jednokratnom mehanizmu generiranja računa i ostalim vrhunskim kriptografskim tehnologijama. Oni pružaju potpunu anonimnost potpisniku transakcije, a istodobno mogućnost provjere potpisa tog određenog pošiljatelja. Jednokratna adresa (OTA) pruža anonimnost primatelju transakcija ako on ili ona to želi.

Cross-Chain integracija

Svi blockchains i sredstva koja se integriraju s Wanchainom moraju biti registrirana na Wanchainu kako bi se potvrdilo da mogu biti jedinstveno identificirani. Minimalni troškovi integracije nastaju zbog višestranačkog računanja i zajedničke sheme sidrenja praga tajne razmjene.

Wancoin

Pokretanjem svoje glavne mreže, Wanchain je finalizirao zamjenu tokena, zamijenivši svoje ranije ERC-20 tokene Wancoinom, izvornim tokenom platforme. Izvornim tokenima trgovalo se u omjeru 1: 1 za Wancoins. Wancoin se koristi i za unakrsne i za unutarlančane transakcije, kao i za sigurnosne depozite za čvorove za verifikaciju među lancima.

Povijest cijena žetona Wanchaina

WAN je prikupio 36 milijuna dolara na njihovom ICO-u koji se održao u listopadu 2017. godine.

Nakon što je žeton prodan po početnoj cijeni od 0,34 dolara, dosegao je vrhunac od 9,82 dolara u svibnju ove godine, podudarajući se s njegovim uvrštavanje na Huobi. Od tada je u padu.

Kako kupiti WAN

Glavni način kupnje WAN-a je putem Binance-a, koji trenutno ima jedan od najvećih volumena WAN-a kojim se trguje preko milijun američkih dolara, što vam omogućuje razmjenu WAN-a s BTC, ETH i BNB.

WAN je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako pohraniti WAN

WAN se može pohraniti u Wan Wallet koji je dostupan u verzijama Windows, iOS i Linux s Windows računala Web stranica Wanchain.

Međutim, za maksimalnu sigurnost WAN trebate pohraniti na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor. Wanchain nedavno najavljeno da Ledger Nano S podržava Wancoin.

Plan i buduća ažuriranja

Wanchainov putokaz je opsežan i dostupan je na njihovoj web stranici. Tvrtka je osnovana 2016. godine i objavila je svoju prvu bijelu knjigu i održala ICO sljedeće godine. Wanchain 1.0 počeo je s radom početkom 2018. godine, uključujući zaštitu privatnosti, Wancoin, Wan novčanik i Blockchain Explorer.

Postigao je svoj cilj lansirati svoj mainnet i integrirati se s Ethereumom i novčanikom s više kovanica i planira pokrenuti Wanchain 4.0, koji se integrira s privatnim lancima i novčanikom s više kovanica u 2019..