Ime Aion
Ticker AION
Ukupna ponuda 465,934,587
ICO cijena 0,62 USD
Kategorija Interoperabilni blockchain
URL web stranice https://aion.network/
URL bijele knjige https://drive.google.com/viewerng/viewer?url=https://aion.network/media/en-aion-network-technical-introduction.pdf

Aion nastoji omogućiti interoperabilnost i između različitih blockchaina, istovremeno rješavajući izazove skalabilnosti svojstvene trenutnom sustavu. To čini dopuštajući bilo kojem privatnom ili javnom blockchainu slanje podataka i vrijednosti između Aion-usklađenih blockchains-a i Ethereuma putem mrežnih mostova.

Ideja iza Aiona

Aion nastoji riješiti izazov interoperabilnosti između blockchaina, povezujući javne blockchains s drugim javnim blockchains, kao i blockchains privatnih poduzeća. To čini kroz “most žetona” koji omogućava tokenima da se kreću po lancima.

Kao blockchain treće generacije, omogućuje prijenos podataka i vrijednosti između bilo kojeg blockchain-a koji ispunjava Aion i Ethereum, skalabilnost kako bi se osiguralo brže vrijeme obrade i veći kapacitet podataka za ove blockchains, te mogućnost prilagodbe javnih ili privatnih blockchain-a.

Iako blockchains pružaju vlastitu razinu povjerenja unutar svake mreže, to povjerenje više nije zajamčeno kada se preselite izvan te mreže u banke, vlade, pružatelje zdravstvenih usluga i bilo koga drugog.

“U svojoj osnovi Aion postaje vodovod za premještanje podataka. “[Aion pruža] međuopreme za međusobno međusobno komuniciranje blockchaina i mogućnost prosljeđivanja poruka između njih”, kaže Matt Spoke, izvršni direktor i osnivač Aiona za Techcrunch.

Matt Spoke i drugi suosnivači tima, Jinius Tu (CTO) i Kesem Frank (COO) prethodno su radili u Deloitteu kao dio blockchain tima u tvrtki. Dok su bili tamo, počeli su shvaćati potrebu za javnim blockchainom koji bi povezivao različite privatne blockchains. Jinius Tu također ima iskustva u radu u tvrtki Morgan Stanley kao stariji inženjer za rizike. Nedavno u srpnju, Ian Chain, nekadašnji globalni partner u Deloitteu, pridružio se zakladi Aion kao viši izvršni direktor.

Tvrtka je prije bila poznata kao Nuco Global i promijenio ime u Aion Foundation ranije u srpnju ove godine. Potez je označio formalni prijelaz iz korporacije u neprofitnu zakladu.

Aion-ove stvarne primjene uključuju logistiku lanca opskrbe, IoT, internetsko tržište medija, prikupljanje sredstava i digitalne identitete.

Aion partnerstva

Aion je sklopio strateška partnerstva s uglednim imenima kako u blockchainu, tako i u svijetu ulaganja.

Ranije u listopadu Aion udružio snage s Moog Inc., tvrtka iz Fortune 1000 specijalizirana za proizvodnju dijelova za zrakoplovnu i obrambenu industriju, za izgradnju blockchain rješenja koje će proizvodnu industriju potaknuti u doba blockchaina.

Krajem 2017. Aion se pridružio Savez za interoperabilnost blokova s ICON-om i Wanchainom. Ideja koja stoji iza saveza je promicanje međusobne povezanosti između različitih pojedinačnih blockchain mreža.

U srpnju je tvrtka najavila svoj partnerstvo s Amberdata, davatelj podataka koji nudi operativnu inteligenciju za blockchain infrastrukturu, lančane decentralizirane aplikacije, korištenje tokena i transakcije. Amberdata će pružiti analitiku za glavnu mrežu Aiona kako bi kupcima pružio čitav niz alata za praćenje, pretraživanje i analizu višerazinskog blockchain sustava Aion mreže.

Tvrtka ima mnogo više partnerstava i nastavit će graditi više u budućnosti.

Mreža Aion

Aion mreža je višerazinska, slična onoj računalne mreže. Logika i vrijednost prolaze između različitih blockchain-a kako bi stvorili lanac vrijednosti u kojem se sve transakcije odvijaju u lancu.

Aion je Proof-of-Work (PoW) protokol zasnovan na algoritmu Equihash.

Premošćivanje

Za razliku od pametnog ugovora, Aion uništava tokene dok se kreću tako da istovremeno postoji samo jedan žeton. To čini kroz Aion Token Bridge koji prenosi AION (ERC-20) na Ethereum kako bi postao izvorni AION novčić. Mostovi su dvosmjerni i koriste algoritam zasnovan na BFT-u za postizanje konsenzusa. Samo ako ima više od dvije trećine glasova u transakciji, ona će biti odobrena.

Mostovi imaju dvije funkcije:

  • Potpišite i emitirajte međulančane transakcije nakon što su zatvorene u izvornom blockchainu i kada je plaćena naknada za prosljeđivanje međulančane transakcije.
  • Obavještavanje o mrežnoj mreži za ažuriranje merkle hash-a mreže sudionica.

Aion virtualni stroj (AVM)

AVM je prilagođena, lagana JVM implementacija dizajnirana s ciljem izvršavanja lančane logike unutar distribuiranih mreža. Razvijen je s pogledom prema performansama i robusnosti. Riječ je o 128-bitnom virtualnom stroju koji se temelji na virtualnom stroju Ethereum, ali ipak ima sigurniju adresu novčanika.

AVM je korak prema snažnijim međulančanim aplikacijama.

Sučelje za programiranje aplikacija (API)

Aion podržava Web3 i Java API-je. Vlastiti Java API izrađen je pomoću Jave 8, ali podržava značajke u JDK9 i 10. Nudi sučelje za Java programe uz integraciju s Blockchainom kao uslugom (BaaS). Modul Web3 radi s bilo kojim Aion čvorom za postavljanje pametnih ugovora.

Povijest cijena AION-a

Aionov ICO održan je 24. studenog 2017. godine, a njegov je token pokrenut po početnoj cijeni od 0,62 dolara. ICO je uspješno prikupio 22 milijuna dolara.

Nakon što je token prodan po početnoj cijeni od 0,08 američkih dolara u srpnju 2017., dosegao je vrhunac od

11,10 USD početkom siječnja. Nakon pada cijena nekoliko mjeseci u svibnju je ponovno porasla na 4,06 dolara.

AION žetoni

AION je stvorio ukupno 465.934.587 tokena i neće proizvoditi nikakve dodatne tokene u budućnosti.

AION je uslužni žeton i može se koristiti za stvaranje novih blockchaina, za unovčavanje međulančanih mostova i za zaštitu mreže. Također se koristi za P2P transakcije, plaćanje računalnih resursa i nagrađivanje rudara.

Token je izvorno bio ERC-20 token, ali tvrtka je 25. travnja 2018. najavila zamjenu tokena kao svoj Aion Kilimanjaro mainnet je pušten. Omjer će biti 1: 1 za Aion novčiće i Aion ERC-20 tokene.

Kako kupiti AION

Glavni način kupnje AION-a je putem Binance-a, koji trenutno ima jedan od najvećih svezaka AION-a kojim se trguje na preko 1,7 milijuna američkih dolara, što vam omogućuje razmjenu AION-a s BTC, ETH, i BNB.

AION je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako čuvati AION

AION se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i Myetherwallet.

Osim toga, možete koristiti Aion novčanik koji je dostupan u verziji za stolna računala njihovo web mjesto.

Međutim, za maksimalnu sigurnost svoj AION trebali biste pohraniti na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Plan i buduća ažuriranja

Aion Network ima opsežnu razvojnu kartu dostupnu na njihovoj web stranici. Za 2018. godinu planira mnogo različitih softverskih prekretnica, uključujući razvoj Aion FastVM, poboljšani virtualni stroj Ethereum (EVM) i Aion Interchain, most koji će omogućiti decentralizirano kretanje tokena temeljenih na pametnim ugovorima između blockchaina. Također uključuje Aion Proof of Work i Aion Core, skupinu modula koji pokreću Aion blockchain.

Za 2019. planovi Aiona uključuju poboljšanje mrežnog povezivanja kako bi se omogućilo atomsko kretanje vrijednosti i podataka između heterogenih mreža, drugu verziju Aion virtualnog stroja i razvoj hibridnog delegiranog dokaza uloga / dokaza inteligencije (DPoS / Poi) mehanizam konsenzusa.