Ime Komodo
Ticker KMD
Ukupna ponuda 200 000 000
Početna cijena 0,11 USD
Kategorija Valuta
URL web stranice https://komodoplatform.com/
URL bijele knjige https://komodoplatform.com/wp-content/uploads/2018/06/Komodo-Whitepaper-June-3.pdf

Komodo je kriptovaluta koja je račvanje ZCash-a, a njegova platforma i ekosustav temelje se na istom protokolu. Njegova blockchain platforma koristi kriptovalutu Komodo za izvršavanje anonimnih i privatnih transakcija. Platforma uključuje blockchain, KMD novčić, decentraliziranu burzu i sustav s kojim se pokreću decentralizirani ICO-i.

Ideja iza Komoda

Komodo čvrsto vjeruje, prije svega, da ljudi trebaju biti slobodni. Ova sloboda uključuje sposobnost samostalnog donošenja odluka, kao i primanja koristi i posljedica tih odluka.

U skladu s ovom filozofijom, Komodov tim stvorio je peer-to-peer kriptovalutu i ekosustav koji se usredotočuje na decentraliziranu razmjenu koja obje eliminira treće strane, a istodobno služi i investitoru i blockchain poduzetniku. Ulagači mogu trgovati kriptovalutama bez potrebe za registracijom, escrow uslugom ili posredničkim novčićem. Poduzetnici mogu koristiti Komodo burzu kako bi na burzi istaknuli svoj novčić. Platforma uključuje moćne značajke privatnosti koje omogućavaju investitoru da trguje robom i uslugama, kao i poduzetniku da pusti svoj proizvod i sredstva za javni izvor publike koja želi ostati privatna..

Veliki dio Komodovog tima, uključujući i njegovog osnivača, anoniman je. Komodo je osnovao James `jl777c ‘Lee, koji je 2016. počeo raditi na projektu nazvanom SuperNET na Nxt, koji je u to vrijeme bio jedan od prvih blockchaina na svijetu. Nakon provedbe mnogih prilagodbi koda bez savjetovanja s drugim projektima izgrađenim na Nxt platformi, bilo je potrebno puno sati rada da se popravi šteta. U ovom trenutku, `jl777c ‘je odlučio stvoriti otvorenu, zajedničku, umreženu atomsku platformu u vrijeme davno prije nego što su se pojmovi poput” interoperabilnosti “i” atomske zamjene “koristili u svijetu kriptovaluta. Rezultat novog koda pokazao je `jl777c ‘ograničenja single-blockchain platforme i on i njegov tim krenuli su u razvoj blockchaina koji se fokusirao na neovisnost, neovisnost i suradnju.

Komodo je evolucija sličnog projekta pod nazivom BitcoinDark, ali je funkcionalno prešao na platformu Komodo. Ideja BitcoinDarka bila je poboljšati Bitcoin-ove propuste u zaštiti privatnosti i uveo je sustav vezivanja koji je kovanim novčićem privezivao druge vrijednosne papire spaljivanjem novčića. Ovo je značajka slična kojoj se očekuje da će u budućnosti biti na platformi Komodo.

Nedavno je Komodo bio rangiran kineskog Ministarstva industrije i informacijske tehnologije kao najbolji svjetski blockchain nakon Ethereuma i EOS-a.

Platforma Komodo

Komodo platforma u mogućnosti je pružiti anonimnost korisnicima putem nula dokaza o sigurnosti i sigurnosti kroz koncept nazvan Odgođeni dokaz o radu (dPoW).

Sigurnost odgođenog dokaza o radu temelji se na ideji tehnologije dokaza o radu (PoW). Rezultat je sigurnosni sloj koji stvara sigurnosne kopije podataka vašeg blockchaina i ovjerava ih na Bitcoinov blockchain, tako da čak i najmanji blockchains na kraju imaju sigurnost na razini Bitcoin-a. Napadači koji žele promijeniti transakcije nakon što su činjenice osuđeni na propast jer bi on ili ona prvo morali izmijeniti Bitcoin blockchain, što je nemoguće.

Uz to, postoji pet dodatnih značajki platforme:

  • Komodo Core – Komodoova matična kripto valuta, KMD. Ukupno je stvoreno 200 milijuna kovanica, ali samo je 100 prethodno minirano i distribuirano u ICO-u. Deset milijuna izdvojeno je za budući razvoj, dok je preostalih 90 podijeljeno investitorima.
  • Assetchains – Tokenizacija i rješenja za blockchain u bijelim rukavicama.
  • Jumblr – agnostički anonimizator novčića s nula znanja. Pruža potpunu anonimnost i nisku naknadu od 0,3% u usporedbi s decentraliziranim miješalicama.
  • BarterDEX – decentralizirana razmjena koja vrši atomske zamjene bez potrebe za proxy tokenom ili vezanim sredstvima.
  • Agama – Multi-novčanik za sve kriptovalute dostupan u više formata radne površine. Koristi Jumbler za poboljšanje privatnosti.

BarterDex: Vodeća svjetska razmjena atomskih zamjena

BarterDEX je sigurna i univerzalno decentralizirana razmjena pokretana atomskim zamjenama. Otvoreni je izvor i omogućit će trgovanje bilo kojim novčićem. BarterDEX se temelji na NXT razmjeni imovine koja je sadržavala razmjenu kriptovaluta korištenjem proxy žetona koji bi predstavljali vanjske kriptovalute. Međutim, ova vrsta protokola nije bila dovoljno ograničena da bi se nadmetala s centraliziranim burzama zbog sporih trgovačkih procesa. Uz to, skladišni centar distribuiran je, ali je dopušten zbog istog rizičnog ponašanja viđenog u centraliziranim centralama. Napokon, trgovanje je uključivalo više pristupnika.

Decentralizirana razmjena, BarterDEX je tražen kao alternativa za rješavanje ovih ograničenja. BarterDEX kombinira tri elementa: usklađivanje narudžbi, obračun trgovine i osiguranje likvidnosti, integrirajući ih u sustav koji omogućuje obavljanje transakcija pomoću atomskog protokola višestrukog lanca. Također dodaje sloj privatnosti tijekom ovog postupka, tako da sudionici mogu izvršiti atomsku zamjenu bez IP kontakta.

BarterDEX je trenutno u BETA fazi razvoja i može se preuzeti putem web stranice Komodo. U ožujku su objavili da razmjena podržala trgovanje 95% svih postojećih kovanica. Trenutno pokreću više od 100 000 atomskih zamjena i preko 100 vrsta kripto valuta.

Decentralizirana početna ponuda kovanica (DICO)

BlocNation pokrenuo je prvu decentraliziranu ICO 17. travnja 2018. koristeći Komodovu tehnologiju. Ideja je ICO postupak učiniti sigurnijim, sigurnijim i bez ranjivosti koje postojeći centralizirani ICO imaju, a uključuju kitove, hakere i ljudske pogreške koje korumpiraju ICO proces. DICO model pruža se putem BarterDex-a i tehnologija atomske zamjene kojima se postiže potpuna anonimnost i decentralizirana distribucija kovanica. Proces odabira za tvrtke koje žele pokrenuti decentraliziranu ICO opsežan je i istodobno se može obaviti samo jedan.

Povijest cijena KMD

Komodo je pokrenut u veljači 2017. po početnoj cijeni od 0,11 dolara. Novčić je krajem prosinca nakratko pucao na 12,89 dolara.

Kako kupiti KMD

Glavna opcija za kupnju KMD-a je putem Binance-a, kao i burze na kojoj ima najveći obim trgovine od gotovo 200.000 USD. Dostupan je za kupnju putem BTC i ETH.

KMD je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako čuvati KMD

KMD se može pohraniti na mreži u novčaniku Agama. Dostupan je u verzijama za stolne računare za Windows, MacOS i Linux s web lokacije Web stranica Komodo.

Međutim, radi maksimalne sigurnosti, offline papirnati novčanici najsigurniji su način pohrane vaše kriptovalute. I izvanmrežni papirnati novčanik možete preuzeti na web mjestu.

Plan i budući planovi

Komodo je u kratkom vremenskom razdoblju postigao impresivan broj prekretnica. Nakon pokretanja u veljači 2016., pokrenuli su svoju mrežu manje od godinu dana kasnije u siječnju, zajedno s neovisnim lancima imovine i odgođenim Proof of Work Security. Do srpnja 2017. uspjeli su napraviti atomske močvare javno dostupne na Komodoovom DEX-u.

Komodo ima opsežan razvojni plan dostupan na njihovoj web stranici.

Njihovi planovi uključuju razvoj luke BarterDEX GUI do nove tehnologije za veće performanse i stvaranje neovisne decentralizirane ICO platforme. Dugoročni cilj je pripremiti Komodov ugovor i mobilni DEX do kraja 2019. godine.