Naziv kovanice Nuli
Novčić za kovanice NULS
Vrsta žetona ERC20
Ukupna ponuda 100.000.000
URL web stranice https://nuls.io/
URL bijele knjige https://nuls.io/pdf/NulsWhitepaper1.1.pdf?vt=20180205

Nuls nudi prilagodljivu, univerzalnu javnu blockchain infrastrukturu koja pruža pametne ugovore, višelančani mehanizam i međulančani konsenzus. Razvoj bi trebao biti lakši, tako da korisnici mogu razviti načine rada za potrebe vašeg poslovanja putem modula otvorenog koda, koji se mogu priključiti i ukloniti.

Ažuriranje: Nuls očekuje lansiranje mainneta sredinom srpnja. Jednom kada je glavna mreža

pokrenut, NULS će imati postupak zamjene tokena. Imatelji NULS tokena mogu bilo

prenijeti svoje ERC-20 tokene na burzu koja podržava swap da bi je imali

automatski zamijenjena razmjenom; ili upotrijebite Ether račun koji pruža NULS

za recikliranje žetona.

Ideja i tim iza nulova

Lančana struktura blockchaina ograničena je u izvedbi zbog svoje veličine. Uz to, postoje problemi u sinkronizaciji i izvođenju tehničkih ažuriranja na decentraliziranoj mreži.

Nuls je razvijen kao rješenje za ove izazove. Njegova sposobnost prilagodbe modula olakšava život programera, bez ograničavanja mogućnosti onoga što se može graditi. To čini svojim fleksibilnim modulima koji se lako mogu dodati i ukloniti u blockchain.

Tvrtku su suosnivali Lily Wang, koja je danas direktorica i Reaper Ran, a koja je dodatno djelovala kao vođa zajednice. Lily je prethodno radila za Chongqing TV i Science Educational Channel, kao i za Weijingtong, dobavljača kineskih dnevnih vijesti. Njezin trenutni cilj u Nulsu je promocija zajednice Nuls i uspostavljanje multilateralne suradnje širom svijeta. Reaper dobro poznaje rad zajednice u svom radu u zajednici BitShares. Bio je alos u odboru zajednice NEO. Sada je odgovoran za operacije zajednice u Nulsu.

Nuls je registriran u Singapuru. Članovi tima imaju sjedište širom svijeta. Tim Nilsa ranije je bio dio projekta Inchain, kineskog tima koji je sudjelovao u projektu vezanom uz krivotvorenje. Projekt Inchain ima brojne snažne veze i u javnom i u privatnom sektoru.

Nuls partnerstva

Budući da je Nuls proizvod InChaina, on može koristiti njihove veze za stvaranje snažnih strateških partnerstava, poput Općinskog odbora za informaciju i tehnologiju u Chongqingu za uspostavu Chongqing Blockchain saveza. Nadamo se da će ovo promovirati daljnji razvoj blockchaina u skladu s kineskom vladom.

Nuls je također najavio partnerstvo s Bitsharesom, financijskom platformom u stvarnom vremenu, otvorenom, javnom, financijskoj platformi u stvarnom vremenu temeljenoj na blockchainu..

Inchain također ima uspostavljeno partnerstvo s Elephant Alliance, velikom kineskom tvrtkom za e-trgovinu.

U svibnju je Nuls najavio partnerstvo s China Blockchain Industry Alliance. Cilj je biti strateška platforma koja može spojiti poduzeća s istraživanjima blockchain industrije.

Povijest cijena nuls tokena

Umjesto ICO-a, Nuls je svoje tokene emitirao ulagačima iz projekta Inchain. Investitori su mogli odabrati povrat novca ili im se zračni kaset airdropped umjesto omjera 1: 1.

Cijena tokena dosegla je 7,99 dolara sredinom siječnja ove godine.

Nuls tehnologija

Nulsova tehnologija uključuje modularnu arhitekturu kako bi se omogućilo prilagođavanje. Zamjena i novi moduli relativno su jednostavni za izradu, kao i postavljanje pravila i prilagodbe za pod-lanac.

Arhitektura Nul ima četiri komponente:

Dokaz o kreditu (POC)

POC funkcionira slično Proof of Stake, u kojem čvorovi “ulaze” u tokene u zamjenu za provjeru valjanosti i rudarske transakcije. Korisnici mogu početi koristiti mrežu tek nakon ulaganja određene svote žetona. Za Nuls iznos još treba utvrditi, ali o njemu će glasati zajednica. Korisnici koji žele zaustaviti pokretanje čvorova to čine otključavanjem svojih tokena.

Modularna arhitektura

Budući da Nuls nudi prilagođeni blockchain, fleksibilnost je ključna, pa su u tu svrhu odlučili ugraditi Linux kernel. S modularnom arhitekturom nadogradnje su lakše, a dodavanje poboljšanja u blockchain također je jednostavno. Nulove modularne komponente uključuju: pametne ugovore, račune, pohranu i procesor konsenzusa. Uključuje upravitelj modula u kojem se svim modulima može upravljati, učitavati i istovariti s lanca. Moduli na lancu mogu komunicirati s drugim modulima kako bi se omogućilo izvođenje radnji.

Višelančani mehanizam

Blokovi se provjeravaju međusobnim konsenzusom. Nuls djeluje kroz glavni lanac i podskupine; podlanci izvještavaju glavne i glavne lance reviziju i provjeru zaglavlja blokova. Konsenzus o višelančanim lancima čine djelomični čvorovi na glavnom i podlancu. Čvorovi se međusobno dogovaraju o međusobno povezanim transakcijama i dijele podatke s drugim čvorovima u vlastitom lancu. Ti se bočni lanci formiraju i pričvršćuju na blok-lanac Nulsa.

Pametni ugovor

Pametni ugovor logički je spremnik. Svaka aplikacija može definirati i voditi vlastito poslovanje u pametnim ugovorima, koji osiguravaju fleksibilnost i prilagodljivost Nula na logičkom sloju. Nuls također ima pametni ugovorni virtualni stroj (NULSVM) koji ga omogućuje kao programabilni blockchain. Korisnici mogu razviti vlastiti blockchain s vrlo malo znanja o programiranju. Nakon razvoja, Nuls može pokrenuti logiku u decentralizirano okruženje.

Token NULS

Nuls pokreću žetoni, poznati kao NULS. NULS se koristi za podršku aplikacijama i razvoju NULS platforme, plaćanje troškova aplikacija, razmjenu digitalne imovine podlanca i nagrađivanje rudara kao i plaćanje naknada za transakcije.

100 milijuna NUL tokena podijelit će se na sljedeći način:

  • Airdrop – 40% tokena bit će emitirano do vlasnika oznake rezerviranog mjesta ERC20 (ukupno 20 milijuna).
  • Razvoj – 20% od ukupnih tokena (20 milijuna) uložit će se u razvoj platforme. Nakon što glavna mreža bude aktivna, tokeni će se otključavati po stopi od 5% (1 milijun) mjesečno tijekom razdoblja od 20 mjeseci.
  • Financiranje zajednice – Dodatnih 20% tokena stavit će se u zgrade zajednica, uz ograničenje od 4 milijuna tokena za bilo koju određenu godinu.
  • Poslovna suradnja – Posljednjih 20% tokena (20 milijuna) bit će za poslovno partnerstvo i projekte trećih strana, uz ograničenje od 4 milijuna tokena za bilo koju određenu godinu.

Kako kupiti NULS

Glavni način kupnje NULS-a je putem Binancea, bilo trgovanjem bitcoinima ili eterom. Binance trenutno ima najveći obim trgovine NULS-om i omogućuje vam razmjenu NULS-a s BTC-om, ETH-om i BNB-om.

 

NULS je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako čuvati NULS

NULS se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i Myetherwallet.

Za maksimalnu sigurnost, međutim, trebali biste pohraniti CMT na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Plan i buduća ažuriranja

Nuls bi trebao pokrenuti najmanje 3 aplikacije na svojoj platformi u srpnju, uz izdavanje računala i mobilnog novčanika.

Nuls je najavio drugi krug javne mreže testiranja počevši od 1. lipnja.

Do kraja godine nada se da će objaviti svoj modul pametnih ugovora i integrirati Inchainov krivotvoreni projekt s Nulsom.