Ime Supstrat
Ticker POD
Ukupna ponuda 472 000 000
ICO cijena 0,08 USD
Kategorija Decentralizirani Internet
URL web stranice https://substratum.net/
URL bijele knjige https://github.com/Substratum / protokol

Substratum ima za cilj pružiti besplatan i pošten internet masama putem decentraliziranog interneta bez potrebe za dodatnom tehnologijom za njegovo upravljanje. U svijetu decentraliziranog interneta nitko ne može cenzurirati ili kontrolirati sadržaj putem algoritama. Supstrat će pružiti sadržaj preko međunarodnih granica, potpunu mrežnu neutralnost i etički sustav kojim upravljaju korisnici.

Ideja iza supstrata

Trenutni Internet dostupan masama je centraliziran, koji donosi probleme poput cenzure, neuračunljivosti i nemogućnosti revizije ili nadzora web sadržaja. Primjerice, preko 1,3 milijarde kineskih građana mora slijediti stroge propise o tome kojem sadržaju mogu pristupiti na Internetu i može ga zaobići samo tehnologijom kao što su Tor ili VPN.

Decentralizirani internet eliminira opasnost da jedno tijelo kontrolira sadržaj. Uz to, pruža mrežnu neutralnost tako da sve web stranice imaju jednak pristup, omogućavajući korisnicima pregledavanje bez potrebe za davateljem internetskih usluga (ISP). Zbog šifriranja, mrežu supstrata nije moguće nadzirati, pa vladina kontrola ne zabrinjava.

Substratum nudi mrežu peer-to-peer računala koja eliminira potrebu za VPN-ovima i Torom. Umjesto toga nudi mogućnost integriranja u postojeće internetske okvire, poslužujući decentralizirani sadržaj kroz uslugu aplikacija Mac, Windows i Linux koja se lako pokreće. Dostupan je u većini preglednika, uključujući Safari, Chrome i Firefox, kao i na mobilnim uređajima.

Uz to, trenutni sustav web hostinga skup je, košta ponekad tisuće dolara samo za hostiranje datoteka web mjesta – a da ne spominjemo troškove održavanja i sigurnosti. Umjesto da mjesečno plaćate fiksni trošak na temelju veličine propusnosti i računarskih resursa koji su vam potrebni za pokretanje web stranice, plaćate na temelju prometa koji primite. Propusnost i podaci izračunavaju se kako svaki zahtjev prođe i izvrši se mikroplaćanje, što čini ukupnu uplatu daleko manjom od trenutnog modela internetskih pružatelja.

Uz to, Substratum ima samoupravni sustav koji lako može identificirati zlonamjerne članove koji koriste Internet za sadržaje poput terorizma ili dječje pornografije. Ako i kada članovi mreže supstrata postignu konsenzus, ova vrsta sadržaja uklonit će se.

Realne aplikacije za Substratum proširuju se na decentralizirane razmjene kriptovaluta, video platforme (koje omogućuju otvorene sheme unovčavanja), platne sustave za e-trgovinu, digitalne zdravstvene evidencije ili razmjenu privatnih financijskih zapisa.

Justin Tabb izvršni je direktor i suosnivač Substrata. Bivši osnivač OverridePro, tvrtke za web razvoj, ima iskustvo kao vodeći programer digitalnih rješenja za klijente kao što su Apple, Facebook, HP, Disney i izborni softver za predsjedničku predizbornu kampanju 2008. godine..

Direktor informacijske tehnologije i suosnivač Abram Cookson ima više od 18 godina iskustva kao programer softvera koji radi i za male tvrtke i za tvrtke Fortune 500. B.J Allmon je stariji softverski inženjer s preko 20 godina iskustva u razvoju softvera, kao i stručnost u vodstvu, upravljanju programima i vođenju tima.

Mreža supstrata

Ukratko, Mreža supstrata globalna je mreža čvorova koja korisnicima pruža sadržaj bez potrebe za VPN-om ili Torom. Pristup sadržaju na mreži zahtijeva da jednostavno stavite URL u preglednik po vašem izboru i pričekate da se stranica učita.

Čvorovi supstrata

Čvorovi supstrata prenose sadržaj s hostova na web korisnike. Svatko tko se odluči pokrenuti čvor plaća se u SUB-u, kriptovaluti Substratum. Za pokretanje čvora bit će potreban središnji CPU uz RAM. Korisnici koji pokreću čvorove zauzvrat zarađuju SUB.

Domaćin supstrata

Substratum Host omogućuje vlasniku web mjesta da pokreće vlastitu web stranicu i upravlja svojom domenom, datotekama, bazama podataka i plaća naknade za hosting. Svatko može ugostiti web stranice koristeći domaćin Substratum, i mala poduzeća i pojedinci – bez obzira na tehničku vještinu. Kao dio usluge, mrežni korisnici plaćaju se za isporuku sadržaja. Domaćini plaćaju po kliku, što znači da domaćini plaćaju samo onima koji gledaju njihov sadržaj.

CryptoPay

Jedan od razloga što kriptovaluta nije široko prihvaćena jest taj što postoji vrlo malo načina za razmjenu valute i zauzvrat primanje robe i usluga. Substratum vjeruje da će, nakon što postoji bolji način za pružanje takvih vrsta transakcija, uslijediti masovno usvajanje.

Kao odgovor na ovu liniju razmišljanja, Substratum je razvio CryptoPay, internetski novčanik koji pruža sredstvo razmjene za fiat valute, kao i kripto valute. Sustav plaćanja, koji funkcionira slično Stripeu ili Paypalu, prvo pretvara uplatu u Substrat i tek nakon toga plaća domaćina u željenoj valuti.

SUB Povijest cijena

Supstrat je prikupio preko 12 milijuna dolara na njihovom ICO-u koji se održao od 14. kolovoza do 17. rujna 2017.

Nakon što je token prodan po početnoj cijeni od 0,08 dolara u srpnju 2017., dosegao je vrhunac od 3,13 dolara početkom siječnja. Od tada je u padu.

SUB tokeni

Supstrat ili SUB tokeni pokreću mrežu supstrata. To je ERC-20 token i mogu ga kupiti tvrtke koje žele hostirati svoje web mjesto ili sadržaj na Mreži supstrata. Korisnici koji dijele svoje rezervne računalne resurse s mrežom, a plaćaju se u SUB-u, kao i oni koji pokreću čvor.

Ideja je da će cijena tokena rasti kako raste potražnja za mrežom. Uz to, ukupan broj tokena utvrđen je na 472 milijuna. Budući da je ponuda fiksna, to bi trebalo pomoći u stvaranju potražnje za tokenom.

Kako kupiti SUB

Glavni način za kupnju SUB-a je putem Binance-a, koji trenutno ima jedan od najvećih volumena SUB-a kojim se trguje na 1,7 milijuna dolara, što vam omogućuje da SUB zamijenite sa BTC i ETH.

SUB je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako pohraniti SUB

SUB se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i Myetherwallet.

Međutim, za maksimalnu sigurnost trebali biste pohraniti svoj SUB na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Plan i buduća ažuriranja

Podloga je postigla puno u kratkom vremenskom razdoblju.

Tvrtka je osnovana u prvom kvartalu 2017. godine, a ICO prodaja tokena imala se u trećem kvartalu. Do četvrtog tromjesečja već je bio naveden na KuCoin i Binance i započeo je njegov razvoj čvorova. Do drugog tromjesečja 2018. Supstrat je isporučen u 60 milijuna domova diljem Sjedinjenih Država.

Njeni budući planovi uključuju globalno širenje kroz SUBLOCC-ov program globalnog veleposlaništva i izdavanje Node Open Beta 2.

Tvrtka trenutno ima čvor Early Open Beta dostupan na njihovoj web stranici koji vam omogućuje da steknete ideju o načinu korištenja proizvoda.