Naziv kovanice GXChain
Novčić za kovanice GXC
ICO cijena 0,13 USD
Ukupna ponuda 100.000.000
URL web stranice https://gxs.gxb.io
URL bijele knjige https://github.com/gxchain/whitepaper/blob/master/en/whitepaper.md

GXChain je javni blockchain koji podržava izdavanje digitalnih valuta i razvoj aplikacija. U osnovi, razvojnim programerima omogućuje izgradnju vlastitih decentraliziranih i distribuiranih aplikacija s pristupom platformi. Cilj GXChaina je izgraditi pouzdanu i višenamjensku mrežu za razmjenu podataka koja omogućava protok i razmjenu podataka iz mnogih aspekata našeg života.

Web stranica GXChain

Ideja i tim iza GXChain

Širenjem podataka na Internetu postoji mnogo problema za pojedince. Budući da niste vlasnik svojih podataka, netko vam može prodati podatke i osobne podatke bez dijeljenja dobiti. Uz to, podaci su često raštrkani na više platformi, što otežava upravljanje. Konačno, podaci su teški, ako ne i nemogući, pojedincima koji žele od njih unovčiti i zaraditi. Ne znaju kako bi se blockchain mogao primijeniti u ovom scenariju za poboljšanje njihovog života.

GXChain rješava ove točke boli dobivanjem suglasnosti korisnika prije prikupljanja i spremanja korisničkih podataka na blockchain. Pristupom korisničkim podacima na blockchainu upravlja privatni ključ, koji se sigurno generira i daje korisnicima, omogućujući im potpunu kontrolu nad njihovim podacima. GXChain osigurava podatke pomoću G-ID-a, sustava za provjeru ID-a kako bi se spriječilo neovlašteno miješanje podataka drugih korisnika. Pristupom korisničkim podacima upravlja privatni ključ radi osiguranja sigurnosti. Proof of Data (PoD) inovativni je poticajni mehanizam koji pomaže korisnicima da zarade digitalnu imovinu. Napokon, korisnički podaci šifriraju se putem parova privatno-javnog ključa, što korisnicima omogućuje potpunu kontrolu nad njihovim podacima.

GXChain želi biti mreža za trgovanje podacima koja štiti privatnost korisnika te istovremeno nudi zaštitu autorskih prava i upotrebljivost. Ima stvarne aplikacije u osiguranju, internetskim zajmovima, potrošačkim zajmovima i bankama.

Tim GXChaina predvodi Minqiang Huang, koji ima preko 10 godina iskustva u razmjeni podataka, financijskoj tehnologiji i blockchainu. Prije toga bio je glavni tehnički direktor tvrtke Hakim Unique Internet Co Ltd, tvrtke koja se bavi inteligentnim internetom, medijima za zabavu i inovativnom financijskom industrijom. Ima prvostupnike informatike sa Sveučilišta Shandong za znanost i tehnologiju i magistre menadžmenta na Hong Kong Finance and Economics College.

Goujun Tu je suosnivač i potpredsjednik GXChaina. Prije je bio viši izvršni direktor u tri tvrtke kojima se javno trgovalo. Također je serijski poduzetnik s više od 21 godine iskustva u području informacijske sigurnosti, plaćanja i IT-a. Diplomirao je računarstvo sa Sveučilišta Hunan.

GXChain Partnerstva

GXChain ima niz strateških kineskih partnerstava, uključujući: China Unionpay, procesor plaćanja za četiri velike kineske banke; China Unicom, državni telekomunikacijski operater Kine; i China mobile, državna telekomunikacijska korporacija koja pruža nacionalnu mobilnu uslugu širom kontinentalne Kine.

GXChain partnerstva

GXChain Povijest cijena tokena

Nakon lansiranja GXChain-a u srpnju prošle godine, novčić je nakratko porastao na 5,66 dolara u siječnju. Novčić je do sredine siječnja ponovno porastao na 10,23 dolara.

Povijest cijena GXChain tokena

The GXChain Tehnologija

GXChain tehnologija sastoji se od tri odvojene komponente za različite korisnike sustava. Poznat je pod nazivom „CBD“ model, koji označava kupca, poslovanje i programera.

GXChain tehnologija

Blockcity – (do C)

Blockcity je blockchain mobilna aplikacija koja se temelji na GXChainu koja svojim korisnicima pomaže u preuzimanju kontrole nad svojim podacima u upravljanju i dijeljenju podataka. Korisnici dobivaju poticaje za autorizaciju svog identiteta i podataka. Blockcity je posvećen zaštiti privatnosti korisnika i ne predmemorira korisničke podatke. Blockcity ima preko 1 milijun provjerenih korisnika.

Tržište decentraliziranih podataka – (do B)

Tržište podataka alternativa je tradicionalnim podatkovnim transakcijama, uključujući trgovanje podacima putem trećih strana i podzemne transakcije podataka, bez precipitiranja podataka. Decentralizirano tržište podataka ima brojne prednosti, uključujući nekeširane podatke, zaštitu privatnosti, sprječavanje prijevara i podršku bilateralnoj anonimnosti. Trenutne stvarne aplikacije za ovu vrstu tržišta podataka uključuju industrije poput fintecha, zajmova, P2P pozajmica, vlada, osiguravajućih društava, zdravstva i logistike. Tržište GXChaina komercijalizirano je u rujnu i od tada je donijelo preko 7 milijuna dolara prihoda.

GXChain – (Do D)

Kao blockchain bez dopuštenja, GXChain podržava različite vrste razvoja, uključujući: pametne ugovore, blockchain kao uslugu (BaaS), provjeru ID-a, višedimenzionalne podatke, KYC i brzu prijavu. Nudi 100.000 transakcija u sekundi (TPS), što je dovoljno za većinu aplikacija. Također omogućuje programerima izdavanje novih sredstava na GXChain.

The GXChain Mreža

Mrežu GXChain napajat će GXShares tokeni (GXS). Jednom kada korisnik potroši GXShares na određenu značajku, uslugu ili aplikaciju na GXChain, uslužni tokeni će se spaliti, smanjujući količinu GXS-a u optjecaju tijekom vremena. To je namijenjeno sprječavanju devalvacije tokena tijekom vremena.

Tokeni će se distribuirati na sljedeći način:

Privatni kapital – 10.000.000

Blockcity rudarski bazen – 5.000.000

Podrška programerima u zajednici – 9.490.000

Zaklada GXS – 51 000 000

Tokeni koje drži GXS fondacija bili su zamrznuti u vrijeme ICO-a, a godinu dana nakon toga odmrznuto je 6 milijuna. Godinu nakon toga, dodatnih 5 milijuna bit će odmrznuto. Sredstva zaklade koristit će se za zapošljavanje, savjetovanje, razvoj poslovanja i marketinške aktivnosti.

Za razliku od uobičajenog modela Proof of State, gdje rudari ulažu ulog u kriptovaluti kako bi potvrdili transakcije, GXChain nudi dokaz o stanju delegata (DPoS). Ovaj model zahtijeva od vlasnika novčića da glasaju za „delegate“ (ili svjedoke) koji su odgovorni za provjeru valjanosti transakcija i održavanje blockchaina. Svjedoci su nagrađeni za generiranje blokova koji se zatim dodaju u blockchain.

Kako kupiti GXS

OEX.com glavna je opcija za kupnju GXS-a, kao i razmjena na kojoj ima najveći obim trgovine. Dostupan je za kupnju s CNY (kineski jen), BTC i ETH.

GXS trgovačka stranica na oex.com

GXS je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako pohraniti GXS

GXS se može pohraniti na brojne mrežne novčanike koji podržavaju razne računalne, mrežne i mobilne aplikacije, uključujući Windows, MAC, Linux, Android, IoS i Github.

Međutim, za maksimalnu sigurnost svoj GXS trebali biste pohraniti izvan mreže.

Plan i buduća ažuriranja

GXS ima mnoga impresivna postignuća. Nedavno je najavio finalizaciju svoje razvojne platforme GXChain, koja će se pokrenuti u lipnju. Također je objavio da se njegov osnivač i izvršni direktor, Vincent Huang, nedavno vratio sa svog trećeg poziva u Alibabu, gdje je podijelio poslovni model “CBD”. Da biste bili u toku s njihovim najnovijim postignućima, možete provjeriti web stranicu i pretplatiti se na tjedne razvojne novosti putem njihove stranice ili na Mediumu.

GXChain nije objavio službenu mapu puta. Planira daljnji razvoj projekta, ali je odbio javno objaviti određene rokove za događaje.

GXChain Blog