Naziv kovanice Metronom
Novčić za kovanice MTN
Vrsta žetona ERC20
Ukupno žetona 10 000 000
URL web stranice https://www.metronome.io/
URL bijele knjige https://www.metronome.io/pdf/owners_manual.pdf

Cilj Metronomaa je pružiti trajne tokene kako bi se osigurala održivost (za razliku od ostalih kriptovaluta čija vrijednost pada na nulu) i kako bi se projektirao tako da se sam prilagođava i upravlja. Njegovi su kontakti potpuno autonomni i ne oslanjaju se na ljudsku intervenciju. Ova mobilnost znači da kada jedan blockchain prestane postojati, vlasnici novčića mogu lako prenijeti svoju valutu na drugo mjesto. To osigurava njihovu vrijednost i izdržljivost. Kako je suosnivač Metronomea Roszak izvijestio Bloomberg: “Izgradili smo tisućljetnu kriptovalutu, nešto što je izgrađeno da traje.”

Sažetak članka

 • Metronomov tim i ideja
 • Tehnologija Metronome
 • Žetoni metronoma
 • Platforma Metronome
 • Metronom ICO

Web stranica Metronome

Ideja i tim iza metronoma

Metronome je razvijen s ovom idejom da bude stabilna, predvidljiva i stalna kripto valuta. Tim je tražio ime koje je tu ideju predstavljalo na što jasniji način: metrika koja zadržava vrijeme u glazbi.

Metronome je nova kriptovaluta koju je pokrenula tvrtka Bloq, tvrtka za blockchain tehnologiju čiji su suosnivači Jeff Garzik i Matthew Roszak. Garzik je izvršni direktor i suosnivač Bloqa, kao i glavni dizajner Metronoma. Također je jedan od najranijih programera bitcoina. Njegova vizija kriptoprostora uključuje internet blockchaina, koji se temelji na bitcoinu. Prema njegovom mišljenju, pametni ugovori s više lanaca posljednja su faza ove vizije. Altcoin je prva kriptovaluta s više lanaca koja svojim korisnicima omogućuje neometani prijenos žetona s jednog bloka na drugi.

Da bismo bolje razumjeli viziju tvrtke, možemo pregledati Roszakovu analogiju iz BlockCoin Today: „Svaki blockchain tamo je željeznica. Dakle, Ethereum, Classic, Quantum itd. Ovdje možete uzeti svoj vagon i premjestiti ga na drugu prugu. Što je nova stvar, to je poput komponente samoupravljanja. “

Prema Roszakovom mišljenju, kriptovaluta ima tri ključne komponente: vrijednost, plaćanja i mehanizme stroj-stroj, gdje se ti različiti strojevi međusobno plaćaju.

Tim Metronoma

Tehnologija Metronome

Kao prva samouprava na svijetu, cross-blockchain kriptovaluta, Metronome će prvo biti izdan na Ethereumu, s planovima da se kasnije pokreće na Ethereum Classic, Rootstock na Bitcoinu i Quantumu. To korisnicima omogućuje fleksibilnost u svrhu upravljanja i sigurnosti. Uz to, prenosivost osigurava korisniku da će valuta potrajati.

Metronome je utemeljen na tri ključna principa dizajna:

 • Samouprava – Otpor utjecaju skupina i pojedinaca. To uključuje utjecaj osnivača. To također znači da će novčić biti potpuno u lancu, decentraliziran i neovisan.
 • Pouzdanost i predvidljivost – uključuje predvidljivu i stabilnu ponudu tokena. To također uključuje dosljedni dodatak Metronoma.
 • Prijenosnost – sposobnost premještanja Metronoma preko blockchaina kako se mijenjaju norme upravljanja. To uključuje budući blockchain kako tehnologija platformi sazrijeva.

Ovi principi dizajna su mjesto gdje se Metronome ističe na tržištu kriptovaluta.

Značajke metronoma

„Vjerujemo da će pojedinci biti osnaženi valutom osmišljenom sa samoupravom kao varijablom prvog reda. Nadalje, institucije mogu samopouzdanije ući u kategoriju kriptovaluta, jer će im Metronome omogućiti inovacije i razvoj reimiziranih financijskih proizvoda “, rekao je Roszak u priopćenju za tisak objavljenom na web mjestu Metronome.

“S Metronomeom smo nastojali dizajnirati autonomni sustav kriptovaluta koji je vrlo otporan na neuspjeh upravljanja i čiji je cilj trajanje generacija”, rekao je Garzik u istom priopćenju. “Da bismo to postigli, rano smo prepoznali da omogućavanje korisnicima slobode izbora koji će se blockchain najviše uskladiti s onim što cijene nije samo važna značajka, već i vitalna ako želimo ostvariti viziju Metronoma.”

Žetoni metronoma

Početna ponuda metronomskih tokena iznosit će 10 milijuna. Dvadeset posto od ovog broja, 2 milijuna, podijelit će se osnivačima, dok će preostalih 8 milijuna biti dostupno za javnu prodaju.

Nakon početne dražbe, metronomski tokeni dodavat će se svaka 24 sata, bilo po 2.880 MTN dnevno ili po godišnjoj stopi koja iznosi 2,00% tada izvanredne ponude godišnje. Svakih 60 sekundi cijena preostalih žetona pada za 1%. Potraženi tokeni prevrću se i dodaju se u sljedeću seriju dnevnih zaliha (DSL). Očekivana stopa broja tokena u prvih 40 godina bit će 2.880 metronoma dnevno. Poslije će biti veći.Metronomski tokeni

Novi tokeni ulaze u sustav putem dražbe silaznih cijena (DPA). Za razliku od tradicionalnih aukcija, gdje cijena po žetonu započinje s minimalnom cijenom, DPA započinje s maksimalnom cijenom koja polako opada kako se prodaja opskrbe žetonom prodaje ili dražba završava. Na taj je način Metronome u stanju uspostaviti transparentne i predvidljive cijene, kako odražava njegovo ime.

Platforma Metronome

Metronomeova platforma sastoji se od 4 autonomna pametna ugovora

 1. Prvi ugovor je Metronome token i knjiga koji izravno komunicira s blockchainom. Koristi se za P2P transakcije.
 2. Drugi ugovor je aukcijski ugovor u kojem su korisnici kupili svoje kovanice Metronome.
 3. Treći ugovor je ugovor o prihodu. Prihod od dražbe i dnevne zalihe tokena završava ovdje.
 4. Nakon 24 sata, ugovor o prihodu šalje četvrtinu svog Ethereuma na ugovor o autonomnom pretvaraču koji se koristi za kupnju Metronoma. Suprotno tome, korisnici također mogu koristiti platformu za kupnju Ethereuma s Metronomeom.

Pametne ugovore revidirali su Zeppelin Solutions, Martin Swende i Gustav Simonsson, svi neovisni savjetnici.

Uz 3 temeljna principa dizajna, Metronome ima i dodatne značajke koje uključuju:

 • Mogućnost masovnog plaćanja u jednoj seriji
 • Mogućnost omogućavanja ponavljajućih plaćanja između korisnika (tj. Pretplata)
 • Sukladnost s ERC20 i ERC827
 • ERC827 uključuje najnoviji standard s poboljšanom razmjenom decentralizacije i sigurnosnim značajkama

Kao i kod svake kriptovalute, postoji nekoliko rizika. Prva je lančana ovisnost, također poznata kao promjenljivost lanca ili uskraćivanje usluge. Metronome ima za cilj ublažiti ovaj rizik sposobnošću obavljanja unakrsnih transakcija.

Drugi su rizik nepromjenjive programske pogreške koje će možda trebati riješiti. I na kraju, postoji rizik od napada po ugovoru, koji se dijele u dvije kategorije. Prva vrsta napada na ugovor iskorištava EVM ponašanje definirano bytecode-om ugovora, dok druga vrsta potiče nenamjerno ponašanje iz ugovora koji funkcionira kako je zamišljeno.

ICO

Metronomovo lansiranje zakazano je za ožujak 2018. Početna cijena trebala bi biti dva Ethereuma za svaki Metronome. Međutim, tim se složio da će aukcija silaznih cijena osigurati veću predvidivost cijena. Također će spriječiti sudionike dražbe da kupuju velik broj Metronoma.

Metronome Timline

Međutim, Roszack kaže da je Metronomov ICO netipičan budući da prihod od prodaje Metronomeovih tokena sklapa pametni ugovor koji pruža likvidnost i potporu cijenama. Prije ICO-a neće biti pretprodaje.

Da bi sudjelovali na početnoj aukciji opskrbe, korisnici će trebati Ethereum novčanik kompatibilan s ERC20 s privatnim ključem. Tek tada će moći kupiti dovoljno Ethereuma za kupnju Metronoma. Prihod od dražbe koristit će se za pružanje dugoročne podrške zajednici. Prva dnevna opskrbna serija (DSL) bit će nakon završetka početne dražbe opskrbe.

U drugom kvartalu 2018. tvrtka planira lansirati svoj prvi višestruki lanac na Ethereum Classic.