Ime Aelf
Ticker PATULJAK
Ukupna ponuda 280.000.000
Početna cijena 0,09 USD
Kategorija Decentralizirano računanje u oblaku
URL web stranice https://Aelf.io
URL bijele knjige https://grid.hoopox.com/aelf_whitepaper_EN.pdf?v=1.6

Aelf je operativni sustav (OS) dizajniran za blockchains. Možete ga smatrati ekvivalentnim Linux sustavu blockchaina. Njegova tehnologija dizajnirana je za rješavanje izazova u skalabilnosti, konsenzusu i pametnom izvršavanju ugovora s bočnim lancima i sustavom konsenzusa Delegirani dokaz o udjelu. Pozicionirao se kao decentralizirana blockchain mreža računalstva u oblaku s ciljem omogućavanja komercijalnog usvajanja blockchaina.

Ideja iza Aelfa

Usvajanje nove blockchain tehnologije postavlja zanimljivu zagonetku. Sve veći broj DApps-a ne može se izvoditi na trenutnim operativnim sustavima, a blockchains imaju svoje probleme s skalabilnošću, pametnim izvršavanjem ugovora i često nemaju protokol konsenzusa koji se može integrirati s novom tehnologijom. Aelf rješava izazov skalabilnosti sa bočnim lancima i izazov konsenzusa korištenjem konsenzusnog sustava Delegirani dokaz o udjelu.

Aelfov ekosustav izgrađen je na ideji samoupravnog autoriteta kroz svoj protokol glasanja. Kako se odluke trebaju donositi u zajednici, vlasnici kovanica moći će kolektivno donositi odluke koje utječu na ekosustav, poput utvrđivanja veličine i brzine bočnih lanaca, uklanjanja ili dodavanja bočnih lanaca ili odabira bi li bočni lanac trebao ili ne biti javno ili privatno.

Aelf ima brojne poslovne aplikacije u sljedećim industrijama: financijske usluge (uključujući prekogranična plaćanja, financiranje trgovine i financiranje lanca opskrbe), osiguranje, digitalni identitet i IP adrese, pametni gradovi, Internet stvari i sposobnost rada s postojećim DApps-ima na postojećim lancima.

Ma Haobo osnivač je Aelfa i bivši osnivač / izvršni direktor Hoopaxa, blockchain tehnološkog rješenja koje je razvilo blockchain koji je temelj za Aelf koji se koristi tijekom faze testiranja.

Tvrtka je sa sjedištem u Singapuru.

Aelf partnerstva

Aelf ima niz važnih strateških partnerstava. Ima potpunu podršku Liama ​​Robertsona, izvršnog direktora Alphabita. Uz to, J. Michael Arrington, osnivač i izvršni direktor TechCruncha, i Zhou Shouji, partner osnivač FGB-a, sjede u njihovom savjetodavnom odboru.

Početkom godine Aelf je ušao u strateško partnerstvo s ThetaTokenom, blockchain tvrtka usredotočena je na pružanje decentralizirane mreže za isporuku video zapisa.

U veljači je tvrtka objavila a globalno partnerstvo s DATX-om, digitalni terminal za oglašavanje koji pokreće blockchain.

Mjesec dana kasnije, Aelf udružio snage s CNN-om, ekosustav sadržaja zasnovan na blockchainu. Dvije tvrtke planiraju istražiti kako se Aelfova tehnologija može primijeniti na industriju sadržaja.

Povijest cijena Aelf

ELF je svoj token lansirao u studenom 2017. godine po početnoj cijeni od 0,099 USD. Token je dosegao vrhunac od 2,59 dolara 8. siječnja 2018., možda zbog toga što su investitori jednostavno saznali za prodaju (nije imao ICO). Tada je cijena pala prije nego što je 1. svibnja ponovno porasla na 1,98 dolara.

Aelf tehnologija

Aelf nudi nekoliko novih značajki u blockchain prostoru:

  • Skalabilni čvorovi na klasteru računala
  • Paralelna obrada za maksimalno korištenje procesorske snage
  • Izolacija resursa pametnih ugovora korištenjem bočnih lanaca
  • Interoperabilnost za odabir i pokretanje na različitim konsenzusnim protokolima (DPos – izvorni, PoW, PoS) i privatni / javni lanci

Sustav indeksa bočnih lanaca (vidi bijeli papir)

Osnovna infrastruktura uključuje jedan glavni lanac s više bočnih lanaca pričvršćenih na glavni lanac. Glavni lanac bilježi mjesto različitih bočnih lanaca. Bočni lanci međusobno komuniciraju putem glavnog lanca uz provjeru Merkle stabla.

Različiti bočni lanci u Aelfu razvijeni su za posebne poslovne svrhe, kao što su baze podataka osiguranja, transakcije u igri itd. Svaka od njih ima protokol konsenzusa, delegiranje čvorova i značajke privatnosti koje se mogu prilagoditi.

Glavni lanac također može komunicirati s drugim blockchains-ima poput Bitcoina ili Ethereuma putem adaptera.

Konsenzusni protokol

Aelf postiže konsenzus putem Delegiranog dokazivanja udjela (DPos), koji glavni lanac usvaja radi poboljšanja korisničkog iskustva omogućavanjem visoke frekvencije i preglednosti za formiranje blokova. S DPoS-om korisnici glasaju na čvorovima koji postaju rudarski čvorovi. Ti čvorovi odlučuju o načinu distribucije bonusa za rudarstvo drugim čvorovima i dionicima.

Aelf odlučuje o broju mrežnih rudara koristeći jednadžbu:

Rudari = 2N + 1

“N” počinje u 8 i svake godine se povećava za 1.

ELF žeton

Aelf nije imao ICO, već je novac prikupio privatno putem ključnih investitora kao što su FBG Capital, Draper Dragon, Blocktower, AlphaBit i drugi.

Aelf tokeni koriste se i za pohranu vrijednosti, kao sredstvo za prijenos vrijednosti i za poticanje poštenog ponašanja u ekosustavu. Žetoni se mogu koristiti u bilo kojem lancu koji ga prihvati. Bočni lanci se primjenjuju na indeksiranje glavnog lanca dopuštanjem glavnom lancu da zaključa žetone. Glavni lanci koriste ove tokene da bi ih dijelili s rudarima, osim ako se pokaže ekonomski neizvedivim, u tom slučaju otkazuje indeksiranje.

ELF tokeni distribuirani su na sljedeći način:

Uz to, Aelf ima sustav nagrađivanja koji se naziva Sustav nagrađivanja slatkišima, koji korisnicima daje bodove koji se kasnije mogu pretvoriti u ELF. Korisnici stječu bodove izvršavanjem jednostavnih svakodnevnih zadataka, lajkanjem i odgovaranjem na tweetove Aelfa, poticanjem drugih da se pridruže kanalu Telegram i drugim aktivnostima.

Kako kupiti ELF

The glavna razmjena za kupnju ELF-a je na Huobiju, koja trenutno ima najveći volumen valute s preko 3,2 milijuna dolara. ELF-om se može trgovati na Binanceu za USDT i ETH.

ELF je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako čuvati ELF

ELF se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i Myetherwallet.

Međutim, za maksimalnu sigurnost svoj ELF trebali biste pohraniti na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Plan i budući planovi

Aelf je postigao puno od pokretanja u studenom 2017. Dovršio je implementaciju DPosa zajedno s raspršivanjem i rudarstvom u fazi 2, koja je trajala od ožujka do svibnja 2018. U to je vrijeme razvio i žičani protokol za blok među glavnim knjigama / tx prijenos.

U svibnju je dovršio svoj dvosmjerni nepropusni klin, merkle dokaz u svojoj fazi 3.

Tijekom svoje faze upravljanja razvio je mehanizam glasovanja za pridruživanje i napuštanje bočnog lanca, kao i mehanizam glasanja za hitno liječenje.

8. kolovoza 2018. tim je najavio završetak početnog testneta v1.0 koji je postigao 14.968 transakcija u sekundi (TPS). Visoki TPS važan je za komercijalnu primjenu javnih blockchaina, što Aelf vidi kao jedan od svojih glavnih ciljeva.

Sada je u fazi 5 i radi na pokretanju u glavnoj mreži, koje bi trebalo biti lansirano do kraja 2018.