Ime Populous
Ticker PPT
Ukupna ponuda 53,252,246
Početna cijena 2,81 USD
Kategorija Financiranje računa
URL web stranice https://populous.world/
URL bijele knjige https://populous.world/invoice-finance/populous_whitepaper_final_v1.pdf

Populous je peer-to-peer platforma za trgovanje diskontima koja je izgrađena na blockchainu. To čini pomoću pametnih ugovora za automatizaciju transakcija između kupaca računa i prodavača na platformi. Uz to, minimalizira rizik putem XBRL podataka i Altmanovih Z-rezultata. Misija Populous-a je potpuno poremetiti industriju faktura, a istodobno stvoriti likvidnije tržište i za kupce i za prodavače.

Ideja i tim iza Populous

Populous izgrađen je na principu da malim i srednjim poduzećima (malim i srednjim poduzećima) treba pristup sredstvima kako bi se zaposlenicima osigurala sredstva ili kupila dobra i usluge. Tradicionalno bi ta poduzeća uzimala zajmove kod banaka i zajmodavnih institucija – otuda i trenutni računi koji financiraju tvrtke. Populous nudi alternativno rješenje: platforma za diskontiranje računa ravnopravnih računa. To je značajno u industriji u kojoj je samo Velika Britanija izvijestila da je industrija ravnopravnog kreditiranja u drugom tromjesečju 2018. godine britanskom gospodarstvu obuhvatila više od milijardu funti. Banke kreditiranje također su pretrpjele pad nakon Brexita, iako kreditiranje i dalje ostaje potreba za malim i srednjim poduzećima. Peer-to-peer pozajmljivanje nudi alternativu tradicionalnom kreditiranju u bankama ili drugim centraliziranim institucijama.

Popust na fakturi daje tvrtkama pristup trenutnom novcu koji bi inače bio zaključan u nepodmirenim računima prodaje. Umjesto da gotovina bude zamrznuta i nepristupačna, kupci računa kupuju račune po sniženoj cijeni, oslobađajući novac. Kada se računi plaćaju, kupac računa dobiva stopu koju je dogovorio u vrijeme svoje početne kupnje.

Populous je osnovao Stephen Williams, koji je prije bio osnivač Olympus Research, vodećeg britanskog izvora komercijalnih podataka i analitike za tvrtke. On ima opsežna pozadina u financijskoj industriji a posebno u izdvajanju podataka iz poduzeća koja koriste XBRL.

Populozno partnerstvo

Populous ima niz strateških partnerstava. U svibnju je najavila da hoće udružiti snage s Cashaom, bankarska platforma koja omogućava bilo kome, bez obzira ima li bankovni račun, obavljanje transakcija fiat-a i kriptovaluta. Zajedno Cashaa i Populous ponudit će Cashaa novčanik svim Populous korisnicima, uz to što će povećati bazu korisnika Populous pri tome.

U novije vrijeme tvrtka je potpisala ugovor s TradeSpaceom, indijska platforma za financiranje računa. Dvije tvrtke zajedno će pružiti više računa za Populous, a kupci računa imat će više izbora vrsta računa koje mogu kupiti. Partnerstvo također označava cilj Populous-a da bude prvi na indijskom tržištu s popustom na fakturu.

Populozna tehnologija

Nekoliko je različitih sudionika koji sudjeluju u tehnologiji Populous:

  • Administratori – ove stranke odobravaju i upravljaju transakcijama između prodavača i kupaca.
  • Prodavač fakture – ove strane prodaju fakture na platformi. Moraju biti prethodno odobreni prije pridruživanja platformi.
  • Kupac fakture – Ove stranke moraju biti odobrene prije upotrebe platforme, iako platformu mogu koristiti i anonimno ako odluče koristiti PPT ili podržane kriptovalute.

Platforma Populous uključuje pametne ugovore koji su u stanju smanjiti rizik na niz različitih metoda:

XBRL podaci

XBLR (eXtensible Business Reporting Language) koristi se širom svijeta i globalni je standard za mnoge financijske institucije za izradu izvještaja i podataka.

Populous koristi XBRL u svom pozadinskom okruženju, koristeći XBRL mehanizam koji omogućava tvrtki da u stvarnom vremenu vidi trendove u svim industrijama. Podaci se prikupljaju iz preko 2 milijuna skupova financijskih izvještaja koji se godišnje prikupljaju u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ukupno, Populous prikuplja godišnje oko 1 petabajt podataka. Uvidi prikupljeni iz ovog velikog skupa podataka pomažu smanjiti troškove kratkoročnog financiranja računa.

Primjer vrste podataka izvučenih putem XBRL-a

Pametni ugovori

Pametni ugovori bitni su za dovršavanje transakcije između prodavatelja računa i kupca. Na primjer, nakon što kupac uspješno financira novac za račun, ta se sredstva isporučuju prodavaču putem automatiziranog pametnog ugovora. Pametni ugovor funkcionira automatski kad se potvrda o ulaganju sredstava stavi u sustav.

Z-rezultati Altmana

Z-rezultati Altmana još su jedan standard u financijskoj industriji. Predviđaju hoće li poduzeće bankrotirati u sljedeće 2 godine; hoće li ispuniti financijske obveze; a također funkcionira kao kontrolna mjera za financijske nevolje. Poznato je kao točan prediktor bankrota dvije godine prije nego što se dogodio, a financijski stručnjaci ga naširoko koriste.

Populozna povijest cijena

Nakon što je u ICO-u prikupio preko 10 milijuna dolara, Populous je u srpnju 2017. godine lansirao svoj token po početnoj cijeni od 2,81 dolara. Token je dosegao vrhunac od 68,91 USD krajem siječnja, možda kao odgovor na beta lansiranje tvrtke. Cijena je tada pala prije nego što je 21. travnja nakratko porasla na 27,53 dolara i nastavila silaznim trendom.

Pokeni i PPT

Pokeni su ERC-20 tokeni koji pokreću platformu. Korisnici fakture kupuju pomoću Pokena. Token štiti obje strane u transakciji – i kupca i prodavatelja računa – od volatilnosti na tržištu. Pokeni su vezani 1: 1 ovisno o tome koje su nacionalne valute uključene u transakciju. Pokene možete kupiti izravno na platformi, kao i putem podržanih kriptovaluta.

PPT, također poznat kao Populous Platform Token, koristi se za ulaganje u račune. Kupci faktura mogu dobiti Pokene polaganjem PPT-a na platformu.

Kako kupiti PPT

The glavna razmjena za kupnju PPT-a je na LATOKEN-u, koja trenutno ima najveći volumen valute preko 334 tisuće USD. PPT se može trgovati na LATOKEN-u za ETH.

PPT je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako čuvati PPT

PPT se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i Myetherwallet.

Međutim, za maksimalnu sigurnost svoj PPT trebali biste pohraniti na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Plan i budući planovi

Populous nema službenu mapu puta, ali objavljuje ažuriranja tvrtke na svom blogu i na svom Twitter računu. Tvrtka je objavila da testira njihovu platformu početkom ovog mjeseca i da bi trebala najaviti verziju uživo njihove platforme uskoro.

Za mnoge tvrtke čekanje 90 dana da ih kupci isplate rezultira nedostatkom novčanog toka. Faktoring je alat za upravljanje gotovinom za suočavanje s ovim izazovom s kojim se suočavaju tvrtke, a jedno od rješenja je diskontiranje računa.

Populous nudi alternativu onima koji koriste popust na fakturu, posebno u građevinarstvu, regrutnoj proizvodnji, logistici, industriji veleprodaje i distribucije.

Sa svojim timom tehnoloških stručnjaka, Populous je spreman u potpunosti transformirati industriju popusta u iznosu od bilijuna dolara.