Ime Kyber mreža
Ticker KNC
Ukupna ponuda 280.000.000
Početna cijena 0,46 USD
Kategorija Decentralizirana razmjena
URL web stranice https://kyber.network/
URL bijele knjige https://whitepaper.io/document/43/kyber-network-whitepaper

Kyber se zalaže za to da tokene učine korisnima u mnogim različitim ekosustavima. Njezin je cilj postati mreža koja se koristi za razne slučajeve upotrebe inter-tokena. To čini razvojem mreže koja nudi otvoreni doprinos likvidnosti vlasnika žetona uz jednostavnu integraciju DApps-a i projekata, što omogućava integriraniji ekosustav.

Ideja iza Kyber mreže

Zajedno s kriptovalutom i blockchain prostorom, vidjeli smo porast broja tokena, ali ti se tokeni ne mogu koristiti u različitim ekosustavima.

Kyber Network je decentralizirano rješenje temeljeno na Ethereumu koje se fokusira na zamjenjivost i fluidnost pretvorbe digitalne imovine. To čini pružajući sigurnu platformu koja nudi fleksibilnost i izbor za razmjenu i plaćanje tokena.

Kao što objašnjava web stranica Kyber Network:

Kyber Network razvijen je prema tri temeljna uvjerenja o dizajnu:

  • Trebao bi biti agnostičan na platformi. Što znači da se može koristiti s bilo kojom aplikacijom ili protokolom.
  • Trebao bi imati trenutno poravnanje i korisnici moraju biti u mogućnosti izvršavati transakcije bez nesigurnosti. To će omogućiti usvajanje u svijetu trgovine i financija.
  • To mora biti lako integrirati. Kyber radi na lancu i uz potpunu transparentnost poslovanja. Jedan od glavnih prioriteta tima je dizajn tehnologije koja će biti prilagođena programerima i kompatibilna s drugim sustavima.

Tim Kyber Network uključuje Loi Luu, izvršnog direktora i suosnivača, koji je prethodno razvio Oyente, prvi sigurnosni analizator otvorenog koda za pametne ugovore Ethereum. Također je osnovao SmartPool, koji radi na decentralizaciji rudarskih bazena u kriptovalutama. Redovito je pozivan govornik na događajima poput DevCon2, EdCon i Scaling Bitcoin.

Njegov suosnivač, Yaron Velner, doktorirao je računalne znanosti na Sveučilištu u Tel Avivu, fokusirajući se na teoriju igara. Također je radio kao softverski inženjer više od 10 godina, uključujući poziciju tehničkog voditelja u poluvodičima EZchip.

Među savjetodavnim odborom je i Vitalik Buterin, osnivač Ethereuma.

Partnerstva Kyber mreže

Kyber Network ima niz važnih strateških partnerstava.

U listopadu prošle godine Kyber Network udružio snage s AppCoins, digitalni token koji korisnicima omogućuje zarađivanje tokena sudjelovanjem u oglašavanju u aplikacijama. Korisnici troše tokene putem kupnji putem aplikacije. Tokeni će biti kompatibilni za sve trgovine aplikacija, što će Kyber Network-u pružiti veliku izloženost tržištu mobilnih uređaja.

U studenom prošle godine, udružili su se sa StormX-om, platforma zasnovana na blockchainu koja upravlja pametnim mikro-zadacima između kupaca i prodavača pomoću pametnih ugovora.

Na kraju godine tvrtka udružila se s RCN-om, globalni kreditni protokol čiji je cilj pružiti svijetu veći pristup alternativama digitalnog plaćanja. Kyber

Mreža će pružiti usluge pretvorbe koje RCN trebaju kako za razmjenu kredita tako i za pružatelje novčanika kako bi se integrirali u RCN mrežu.

Povijest cijena Kyber mreže

KNC je svoj token lansirao u studenom 2017. po početnoj cijeni od 0,46 USD. Token je dosegao vrhunac od 5,84 dolara 9. siječnja 2018. Cijena je tada pala prije nego što je krajem travnja ponovno porasla na 2,72 dolara..

Mrežna tehnologija Kyber

Kyberova mreža likvidnosti stvara se omogućavanjem njihove upotrebe na raznim platformama i ekosustavima.

Kyber Network sastoji se od četiri zasebna sučelja:

Kyber razmjena

Maloprodajna platforma Kyber Swap omogućuje korisnicima kupnju ili prodaju mnogih različitih tokena. Budući da su transakcije trenutne i prikladne, čini ga idealnom mrežom za maloprodajnu industriju.

Kyber programer

Ovo sučelje uključuje alate i dokumentaciju za programere koji omogućuju integraciju bilo kojeg blockchaina ili decentraliziranog projekta u Kyberov bazen likvidnosti. Među platformama koje su se već integrirale s Kyberom su: MyEtherWallet, imToken, Easwap, MoatFund, Betoken i Galion.

Rezervat Kyber

Rezerve pružaju likvidnost mreži doprinoseći svojim idealnim sredstvima likvidnosnom fondu. Ovi se tokeni mogu koristiti na bilo kojoj platformi integriranoj u mrežu, čime se dodatno povećava likvidnost. Rezerve zarađuju raspodjelu u svakoj transakciji.

Budući da je sigurnost pričuve najvažnija za Kyber Network, koristi se transparentni model upravljanja fondovima. Ovaj fond evidentira sve transakcije koje su zaključili upravitelji rezervi kako bi osigurali transparentnost. Uz to, sredstva se mogu dostaviti samo na unaprijed definirane adrese, ograničavajući mogućnost omogućavanja odvijanja neprovjerenih transakcija. Upravitelji rezervi također su spriječeni u stvaranju lažnih ili nepravednih tečajeva tečaja.

Kyber GO

Cilj Kyber GO je postati najbolja maloprodajna platforma za prodaju tokena. Razvojni timovi ne moraju ulagati vrijeme i resurse u izgradnju vlastite platforme za prodaju tokena.  

KNC žeton

KNC daje ovlast Kyber mreži dopuštajući rezerviranju tokena treće strane da kupi KNC kako bi mogla raditi. Ovaj se proces potiče jer rezerve dobivaju raspodjelu iz svake transakcije koja uključuje njihov fond likvidnosti.

Bit će potrebno više KNC-a jer se stvara više rezervi i više je korisnika u sučeljima Kyber Swap, Kyber Go i Kyber Developer. Uz to, DApps zarađuje dio dobiti od bilo koje transakcije za preporuke za Kyber Network. Postotak naknada na Kyber mreži plaćen u KNC uništava se i spaljuje, održavajući token stabilnim i štiteći ga od inflacije.

Kako kupiti KNC

The glavna razmjena za kupnju KNC-a je na OKEx-u, koja trenutno ima najveći volumen valute s preko 1,3 milijuna dolara. KNC se može trgovati na OKEx-u za USDT, BTC i ETH. 

KNC je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako čuvati KNC

KNC se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i Myetherwallet.

Međutim, za maksimalnu sigurnost svoj KNC trebali biste pohraniti na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Plan i budući planovi

Postoji nekoliko različitih faza mape puta Kyber Networka.

Osnovna glavna mreža raspoređena je u prvom kvartalu 2018. godine, podržavajući tokene s velikom potražnjom i velikim količinama trgovine na tržištu. Tvrtka je povećala svoja partnerstva i u ovom vremenskom razdoblju.

U drugom tromjesečju 2018. tvrtka je radila na pružanju podrške proizvoljnom uparivanju tokena jer se više tokena akumulira u njihovim rezervama. Kyber Network surađivao je sa strateškim partnerima na izgradnji API-ja koji se integriraju u nove platforme koje korisnicima omogućuju trgovanje tokenima.

Do kraja četvrtog kvartala 2018. tvrtka će podržati trgovanje naprednim financijskim instrumentima, poput decentraliziranih platformi hedge fondova. API-ji će se graditi kako bi se omogućila daljnja suradnja između platformi.

U 2019. godini tvrtka želi omogućiti korisnicima trgovinu između Etera / tokena i Bitcoina, ZCash-a, ETC-a itd. To će učiniti putem lančanih releja i međulančanih komunikacijskih protokola.