Ime Aurora
Ticker AOA
Ukupna ponuda 10 000 000 000
Početna cijena 0,056 USD
Kategorija Pametni ugovori
URL web stranice https://www.aurorachain.io/
URL bijele knjige https://www.aurorachain.io/Aurora%20Chain%20white%20paper%20EN.pdf

Aurora je pametna ugovorna platforma s misijom stvaranja munjevitih operacija za aplikacije na blockchainu u industriji igara na sreću, IoT, velike podatke i AI. To pruža kroz nove tehnologije poput P2P stereo-mreže, inteligentnu izolaciju aplikacija, grupisanje grupa i podršku ponuda više sredstava.

Ažuriranje: Tvrtka je najavila službeno lansiranje svog glavna mreža 21. rujna.

Ideja i tim koji stoji iza Aurore

Aurora koristi blockchain za provjeru i pohranjivanje transakcija pomoću DPoS i BZT algoritama uz kriptografiju. Cilj mu je poboljšati brzinu rada i performanse mreže upotrebom pametnih ugovora. Od prošlog mjeseca, Aurora mogao se pohvaliti ukupnom količinom od 400 000, i dnevno aktivnih korisnika (DAU) od 150.000. Dvije trećine ovog tržišta dolazi s inozemstva (izvan Kine). Strategija tvrtke je nastaviti graditi urede u ključnim gradovima za tržište.

Meijun Zhao suosnivač je Aurore s Bo Zhangom, koji trenutno obnaša dužnost potpredsjednika. Zhao ima dugogodišnje iskustvo u IT-u i blockchainu, a prethodno je bio osnivač Achaina, javnog lanca.

„AuroraChain je novi javni lanac koji primjenjuje mnoge nove tehnologije. Ono što u konačnici tražimo je izgradnja svijetlog i živopisnog blockchain svijeta, svijeta u kojem se mnoge industrije mogu bolje uklopiti u blockchain tehnologije kako bi se pogurao razvoj industrije “, objasnio je Zhang u intervjuu za VijestiBTC.

Ime Aurora znači povezivanje beskonačnog, a tvrtka svoju misiju vidi kao izgradnju divnog i šarenog blockchain svijeta koji sja kao aurora.

Aurora ima široku primjenu u igrama, IoT-u, umjetnoj inteligenciji (AI), astronautici i industriji lanca opskrbe.

Aurora partnerstva

Aurora ima niz strateških partnerstava u blockchainu, medijima i industriji igara.

Nakon uspostave svog europskog ureda u Berlinu, Aurora ga je najavila suradnja s Berlin Baltic Nordic, platforma za poslovanje i umrežavanje za medijske tvrtke usredotočene na startupe, igre i digitalne medije, kako bi se olakšali blockchain projekti u Europi.

Aurora je nedavno bila nagrađen “Zvjezdani poduzetnik 2018. Blockchain” zajedno s devet drugih blockchain projekata. Također se plasirao u prvih 5 na Natjecanje voditelja javnog lanca Huobi prošli mjesec. U rujnu je tvrtka najavila partnerstvo s BlockBridge, južnokorejska blockchain tvrtka.

Aurora tehnologija

Aurorina tehnologija ima niz različitih značajki:

Delegirani dokaz o udjelu (DPoS) i bizantski konsenzus tolerancije na greške (BFT)

Zajedno, Aurorin delegirani dokaz o udjelu i bizantska tolerancija na greške rade na stvaranju peer-to-peer mreže koja omogućava pokretanje više sredstava. Uz to, ova dva konsenzusna mehanizma uklanjaju rizik od račvanja.

Kako bi olakšala veliku brzinu transakcija, Aurora se oslanja na mehanizam konsenzusa DPoS. DPoS osigurava visoku sigurnost bez nedostataka Proof of Work i tradicionalnog konsenzusa Proof of Stake.

Uz to, BFT može dodatno poboljšati sigurnost sustava. Pomoću BFT-a Aurora može utvrditi koji dio sustava nije uspio i isključiti samo taj dio sustava.

P2P stereo-mreža

Peer-to-peer stereo mreža mreža je za emitiranje razvijena iz mnogih čvorova. Proxyji se mogu izravno povezati mrežom gornjeg sloja. Mrežni slojevi omogućuju brže i sigurnije veze.

Inteligentna izolacija aplikacija

Potvrđene transakcije ulaze u zonu na čekanju, gdje pametni raspored automatski pregledava svaki ugovor. Uz Zonu na čekanju, aplikacije ne utječu jedna na drugu i mogu raditi samostalno.

Pokretanje više sredstava

Imovina se može pojednostaviti zadržavajući brzinu obrade na istoj razini kao i kovanice glavnog lanca. Iako standardni postupci nuđenja tokena uključuju pojednostavljene i regulirane metode i postupke nuđenja tokena, pokretanje više sredstava omogućuje da se tokeni koriste u ugovorima izravno bez potrebe za dodatnim ugovorima.

Višelančani paralelni rad

Višelančani paralelni rad povećava učinkovitost u usporedbi s jednolančanim strukturama koje su ograničene šifriranjem i mrežnim prijenosima. P2P mreža, s međusobno povezanim sustavom konsenzusa, može imati veće brzine transakcija koje se mogu povećavati kako se povećava i broj lanaca.

Nadogradivi blockchain

Blok lanac se može proširiti pomoću kompajlera LLVM. Nakon što je nadograđeni blockchain dostupan svim klijentima javno, mogu se nadograditi zajedno.

Grupiranje klastera

Čvorovi u mreži činit će skupinu koja će zajedno provjeravati transakcije. Prednost ovog sustava je što su troškovi pohrane korisničkih podataka jeftiniji. Korisnici koji pomažu drugima dobit će nagrade, slične rudarskom mehanizmu.

Tehnologija protiv kvantnih napada

Kvantni izračuni su simultani i stoga mogu riješiti probleme koja elektronička računala nisu u stanju riješiti. Kvantna računala osporavaju sustav javnih ključeva koji se temelji na elektroničkim računalima. Kvantni algoritmi Grover i Shor, na primjer, mogu napadati ključne sporazume, čineći ih više nesigurnima. U ovom trenutku, međutim, kriptografija zasnovana na rešetki ostaje sigurna i sposobna oduprijeti se kvantnim napadima.

Povijest cijena Aurore

AOA je svoj token lansirao u lipnju 2018. po početnoj cijeni od 0,058 USD. Token je u kolovozu dosegao najnižu razinu od 0,016 dolara. Token je u opadajućem trendu od pokretanja.

AOA žeton

AOA token pokreće lanac Aurora. Ima nisku stopu provizije od 0,0001, osim ako sustav ne radi na zaštiti od napada. Maksimalna ponuda AOA je 10 milijardi.

Raspodjela AOA bila je sljedeća:

Zaklada Aurora omogućuje svakodnevno poslovanje, nagrade članovima tima i programerima zajednice uz stvaranje ekosustava.

Kako kupiti AOA

The glavna razmjena za kupnju AOA je na Kucoin, koja trenutno ima najveći volumen valute preko 430 tisuća američkih dolara. AOA se može trgovati na Kucoin za BTC, ETH i USDT.  

AOA je dostupan i na burzi Bitinka za BTC, ETH i USD.

Kako čuvati AOA

AOA ima svoj službeni novčanik dostupan u PC ili Mac verzijama za računare koji su dostupni za preuzmite s njihove web stranice. Ostali novčanici koji podržavaju AOA uključuju Kcash i Math.

Plan i budući planovi

Mapa puta Aurore dostupna je na njihovoj web stranici. Tvrtka je započela razvoj početkom 2018. godine, a puštena je u rad u ožujku iste godine. Do svibnja je tvrtka uspjela dodatno poboljšati sigurnost i brzinu rada, kao i nadograditi inteligentne usluge izolacije aplikacija. Do kraja 2018. paralelne usluge s više lanaca dosegle su zrelost. Poboljšana je tehnologija grupiranja klastera i tehnologija blockchain, omogućavajući stvaranje više od 100 aplikacija i blockchain projekata. Trenutno se tvrtka fokusira na daljnju suradnju s igrama, AI, IoT i industrijom velikih podataka. Također nastavljaju graditi svoj ekosustav kako bi se pripremili za masovno usvajanje.

Za 2019. godinu Aurora želi poboljšati otpor platforme prema kvantnim napadima.