Decred (DCR) Review – Digitalna valuta ljudi

Dekorirani ključni podaci
Ime Proglašeno
Ticker DCR
Ukupna ponuda 21 000 000
Početna cijena 0,95 USD
Kategorija Digitalna valuta
URL web stranice Ići Decred.Org
Resursi Čitati Decredova dokumentacija

Misija Decreda je pronaći rješenje za blockchain upravljanje. Kroz njihovo decentralizirano donošenje odluka i samofinanciranje, projekt se razvio u razvoj digitalne valute s više platformi koju podržavaju Windows, MacOS i Linux i potpuno je neovisan. Zajednica Decred osobno je uključena u budućnost novčića i ulaže u njegovu budućnost.

Ideja i tim iza kojeg stoji Decred

Decred je razvijen kao odgovor na kasniju kontrolu Bitcoina od strane male skupine ljudi, rudara koji su imali tu sreću da su mogli priuštiti vrstu rudarske opreme koja im je omogućila da kopaju Bitcoin. Nekolicina izvornih programera Bitcoina željela je pokušati razviti novčić koji je bio decentraliziran i stoga nije riskirao da ga preuzme mala i moćna manjina. Glavna razlika između Bitcoina i Decreda sada je ta što je Decred pronašao način za rješavanje upravljanja blockchainom korištenjem tehnologije i stoga izbjegava potrebu za tvrdim vilicama.

Decred je napisan u programskom jeziku Go (golang) koji je također korišten za razvoj Ethereuma, Factoma, BitGo-a, OpenBazaara i Lightning Network-a. The objavljena je prva verzija 25. travnja 2017.

Novčić se vodi nizom principa:

Besplatni softver s otvorenim kodom – Decred se i dalje obvezuje da će svoj softver držati besplatnim i otvorenim.

Dodatna privatnost i sigurnost – Tvrtka čvrsto vjeruje u daljnju primjenu sigurnosti i privatnosti u postupnim točkama i na zahtjev.

Slobodan govor i razmatranje – Decred smatra da je od vitalne važnosti da korisnici mogu slobodno komunicirati bez cenzure. Bit će dopuštena komunikacija zasnovana na činjenicama i razumu.
Inkluzivnost više dionika – Ideja o raznim predstavnicima koji nude različite stavove dio je načela inkluzivnosti više dionika koje slijedi Decred.

Povijest prijavljenih cijena

Kada je Decred pokrenut u veljači 2016. godine kao projekt koji financira zajednica, trgovao se po prosječnoj početnoj cijeni od 0,95 USD. U ožujku 2017. novčić je skočio na 5,30 dolara. Sljedećeg svibnja dosegla je 118,00 USD. Nedavno je novčić stigao do jednodnevni obujam od preko 1,2 milijuna američkih dolara.

Dekred tehnologija

Decred je distribuirana javna knjiga koja koristi protokol konsenzusa blockchain-a Proof-of-Work (PoW) i Proof-of-Stake (PoS). Ova kombinacija mehanizama naziva se i Proof-of-Activity (PoA).

Nedavno je najnovija verzija softvera 1.31 koja podržava pokretanje Politeie.

Ostale značajke tehnologije uključuju:

Glasanje konsenzusom – Glasanje konsenzusom u Decredu karakterizira hibridni pristup koji kombinira i Proof-of-Work (PoW) i Proof-of-Stake (PoS). Hibridni pristup omogućuje korisnicima prelazak s jednog skupa pravila na drugi dok se zadržavaju unutar blockchain ekosustava.

Platforme s više novčanika – Decred novčanici podržani su u sustavima Windows, MacOS i Linux putem grafičkih korisničkih sučelja. Novčanici sučelja naredbenog retka (CLI) opcija su i za korisnike.

Uskoro – Razvoj u Decredu je u tijeku, a trenutni projekti uključuju decentraliziranu autonomnu organizaciju (DAO) usmjerenu na sve dionike i poboljšanu privatnost korisnika.

Lightning Network – Lightning Network omogućuje Decredu da funkcionira pomoću pametnih ugovora s izvanlančanim sustavom koji omogućuje brza plaćanja u DCR-u.

Politea – Budući da snažno vjeruje u uklanjanje cenzure, Decred koristi platformu javnog prijedloga koja je usidrena na blockchain. To korisnicima omogućuje iznošenje vlastitih ideja o projektima za samofinanciranje, dok istovremeno omogućuje ekosustavu da nastavi funkcionirati i razvijati se. Politea najavio njegovo glavno predstavljanje pokrenuto 16. listopada. Ubrzo nakon što je zajednica morala odlučiti kako će potrošiti proračun od 28 milijuna dolara koristeći svoj sustav glasovanja o demokratskoj upravi. Više vlasnika DCR-a sada također može kupiti Proof-of-Stake kartu zajedno.

Atomske zamjene – Atomske zamjene s više lanaca omogućuju nepovjerljive transakcije bez recepta između digitalnih valuta bez potrebe za posrednikom.

Kako kupiti DCR

DragonEX je glavna opcija za kupnju DCR-a, kao i burza na kojoj ima najveći obim trgovine od 542 tisuće dolara. Dostupan je za kupnju putem BTC.

DCR je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako iskopati DCR

Decred se može zaraditi postupkom provjere valjanosti transakcija na mreži Decred i održavanjem njegove sigurnosti. Transakcije se mogu provjeriti putem Proof-of-Work (PoW) ili Proof-of-Stake (PoS).

Softver za rudarstvo možete preuzeti s web mjesta Decred stranicu za preuzimanje.

Kako pohraniti DCR

DCR ima vlastiti novčanik Decrediton, novčanik s više platformi dostupan u sustavima Windows, MacOS i Linux. Također nudi i opciju paketa aplikacija naredbenog retka.

Za maksimalnu sigurnost najbolje je pohraniti svoju valutu u hardverski novčanik kao što je Trezor ili Knjiga.

Plan i budući planovi

Službena mapa puta Decred sastoji se od prekretnica bez konkretnih datuma. Prekretnice za 2018. i 2019. godinu, koje su u tijeku i nove su:

  • Podrška za SPV novčanik – Dodavanje SPV mehanizma (pojednostavljena provjera plaćanja) za kompaktno filtriranje kako bi se usluga mogla koristiti preko P2P mreže. SPV protokol omogućuje korisnicima interakciju s protokolom bez potrebe za preuzimanjem, omogućujući vam da potvrdite svoje transakcije, a da ne morate validirati i druge.
  • Politeia integracija– Omogućuje korisnicima i dionicima da donose odluke o tome što se događa u projektu izravno iz novčanika Decrediton.
  • Mreža osvjetljenja – Omogućuje transakcije izvan lanca koje se podmiruju na lancu, pomažući u optimizaciji skalabilnosti i privatnosti.
  • Prvo izdanje privatnosti – Decred želi imati jedinstvenu značajku privatnosti, različitu od Monero i Zcash. Za sada nije objavio dodatne detalje.
  • Decentralizirana kontrola sredstava – Ove decentralizirane kontrole sredstava omogućavaju decentraliziranim autonomnim jedinicama (DAE-ovima) da posjeduju sredstva jednostavnim pametnim ugovorom na lancu koji ima ovlast za kontrolu sredstava i prenose tu kontrolu na grupu.
  • Decentralizirani autonomni entiteti (DAE) – Podržati dodavanje decentraliziranih autonomnih entiteta (DAE) pri čemu se svaki gradi oko pametnog ugovora na lancu.
  • Optimizacije skalabilnosti: algoritam potpisa – Poboljšati raspršivanje potpisa kako bi se poboljšali uređaji za potpisivanje izvanmrežnih transakcija, poput hardverskih novčanika ili hladnih novčanika sa zračnim zrakom, što će također imati koristi.
  • Decrediton integracije – Omogućite plaćanje Lightning Network-om iz Novčanika Decrediton.

Decred ima aktivnu verziju svog puta Trello koji je otvoren za javnost. Trenutni ciljevi u tijeku uključuju uvrštavanje na Livecoin, Gatecoin i Bit-Z, povećanje broja okupljanja koja tim prisustvuje i fokusiranje na kampanju za rast publike koja proširuje prisutnost Decredove društvene mreže.