Naziv kovanice iExec
Novčić za kovanice RLC
Vrsta žetona ERC20
Ukupna ponuda 86,999,785
ICO cijena 0,25 USD
URL web stranice https://iex.ec/
URL bijele knjige https://iex.ec/whitepaper/iExec-WPv3.0-English.pdf

iExec ima za cilj razviti prilagodljivu, visoku izvedbu, sigurnu i upravljivu decentraliziranu infrastrukturu u kojoj će se veliki podaci i računalni programi visokih performansi (HPC), visoko cijenjeni skupovi podataka i računalni resursi (npr. pohrana, CPU, GPU) unovčavati na blockchain. iExec sebe zamišlja kao glavnu platformu koja pruža ovu uslugu u budućnosti. Cilj mu je pružiti ovoj infrastrukturi najvišu razinu transparentnosti, elastičnosti i sigurnosti.

Sažetak članka

 • Ideja i tim koji stoji iza iExeca
 • iExec partnerstva
 • Povijest cijena iExeca
 • Tehnologija iExec
 • Mreža iExec
 • Kako kupiti RLC
 • Kako pohraniti RLC
 • Plan i buduća ažuriranja

Ideja i tim koji stoji iza iExeca

Procijenjeno je da će centralizirano računalo u oblaku do 2020. godine biti industrija vrijedna 400 milijardi američkih dolara. To je zato što služi za smanjenje skupih hardverskih ulaganja, podataka o lokaciji i obrađivačkog centra te im omogućuje da se usredotoče na rast svog poslovanja. Jedan od najboljih primjera centraliziranog računanja u oblaku je Netflix koji u potpunosti pokreće Amazon.

Teoretski bi decentralizirane aplikacije koristile Ethereum za pokretanje svojih aplikacija. Ali postoji problem. Ethereumov virtualni stroj, koji je odgovoran za izvršavanje pametnih ugovora, još uvijek nije sposoban izvoditi teške proračune brzo i na isplativ način. Rješenje koje pruža iExec naziva se off-chain computing, što znači da dApps mogu izvršiti svoje teško računanje izvan blockchaina, čineći ga bržim i jeftinijim.

IExec tim ima veliko iskustvo u računarskim računalnim računalima od 2000. Desktop računarsko računalo vrsta je distribuiranog računanja u kojoj organizacije koriste svoja postojeća računala za upravljanje dugotrajnim računalnim zadacima.

Članovi njegovog tima dali su više od 80 znanstvenih radova iz područja velike obrade podataka, upravljanja podacima, paralelnog računanja, sigurnosti i pouzdanosti, QoS tehnologija i interoperabilnosti.

Još 2014. članovi tima Gilles Fedak, Haiwu He, Oleg Lodygensky i Mircea Moca suočavaju se s velikim izazovom u svom radu u implementaciji distribuiranog oblaka temeljenog na tehnologiji Desktop Grid.

Vjeruju da se odgovor krije u integraciji Desktop Grid računanja i blockchaina. Sjedište tvrtke je u Lyonu u Francuskoj, a podružnica u Hong Kongu.

iExec partnerstva

iExec je član OpenFog konzorcija, konzorcija visokotehnoloških industrija i akademskih institucija čiji je cilj standardizacija i promicanje računanja magle. Također je član Ethereum Enterprise Alliance.

Ima partnerstva u blockchain zajednici kao što je ono s RSK, prvom općenitom platformom pametnih ugovora koju osigurava Bitcoin mreža. Također je sklopila partnerstvo sa Stimergyem, francuskim startupom usmjerenim na energetsku učinkovitost.

iExec je nedavno sklopio partnerstvo za očuvanje privatnosti offchain računala s Intelom.

Povijest cijena iExeca

iExec je u ICO-u za nešto manje od 3 sata prikupio 12 milijuna dolara, što ga čini 5. najvećim ICO-om na svijetu do danas.

Nakon što je žeton prodat za ICO cijenu od 0,25 dolara, do početka siječnja popeo se na 4,47 dolara, podudarajući se s uvrštavanjem na Binance.

Tehnologija iExec

Cilj iExeca je stvoriti mrežu pružatelja usluga koji čine virtualnu infrastrukturu oblaka, kojem možete pristupiti za pokretanje vaše aplikacije ili ga koristiti iznajmljivanjem prostora za pohranu drugim ljudima. Platforma omogućuje pošten i potpun pristup svima, uklanjajući sve prepreke ulasku. To čini uz pomoć XtremWeb-HEP, naprednog softvera razvijenog za računarstvo u oblaku, koji je recenzirana tehnologija otvorenog koda.

Ono po čemu se iExec zaista ističe je protokol Proof of Contribution, čiji je cilj pružiti povjerenje između različitih agenata (pružatelja aplikacija, korisnika i radnika) i spriječiti loše ponašanje na mreži. To čini certificiranjem resursa i njihovom dodjelom vanjskim davateljima, vodeći evidenciju na blockchainu.

Nekoliko će industrija imati velike koristi od decentralizirane platforme za računalstvo u oblaku temeljenoj na blockchain-u, uključujući Internet stvari, decentralizirane aplikacije (DApps), fintech i medicinu, između ostalog.

Mreža iExec

iExec pokreću RLC tokeni, što je kratica za “radi na puno računala”. Ukupna tržišna kapitalizacija ovih tokena iznosi 79 milijuna dolara.

Distribucija tokena bit će sljedeća:

 • 69% objavljeno u ICO-u
 • 2% od strane iExec tima i odbora
 • 9% drži kao hitni fond
 • 9% pomoći iExeca za poticaje i razvoj

Međutim, dugoročni cilj iExeca je da njihova mreža radi besplatno kako bi svima osigurala sigurnije, jeftinije i pouzdanije računanje u oblaku kako se tehnologija nastavlja širiti.

Mreža iExec ima tri glavne komponente koje svima donose decentralizirano računanje u oblaku:

Trgovina DApp

iExec pokrenuo je prvu DApp trgovinu za decentralizirane aplikacije ikad sredinom prosinca 2017. Aplikacije iz industrije umjetne inteligencije, velikih podataka, IoT-a i fintecha koje zahtijevaju računalstvo za velika opterećenja moći će se graditi na vrhu iExeca. Kako bi potaknuo razvoj većeg broja aplikacija na blockchainu, iExec će imati natjecanja za financiranje najinovativnijih aplikacija pokrenutih na njegovoj mreži. DApp Store povezan je i s Cloud Computing Marketplaceom i Data Marketplaceom.

Tržište podataka

Tržište podataka pruža bilo kome, bilo organizaciji ili pojedincu, mogućnost prodaje podataka. Podaci mogu biti iz širokog spektra industrija, uključujući fintech, ponašanje korisnika ili anonimne medicinske podatke. Aplikacije mogu razviti algoritme koji koriste ovu vrstu podataka.

Tržnica u oblaku

Cloud Marketplace pruža korisnicima mogućnost kupnje i prodaje računalnih resursa, poput pohrane u oblaku. To će vam pomoći smanjiti troškove, a istovremeno omogućiti skalabilnost.

“Trenutno”, kaže Wassim Bendella, Blockchain Business Developer za iExec tim za publikaciju Hackernoon, “iExec pruža računalnu snagu besplatno. U svibnju 2018. pružatelji računala moći će unovčiti vlastite resurse na našem tržištu. “

Kako kupiti RLC

Glavni način kupnje RLC je putem Binancea, bilo trgovanjem bitcoinima ili eterom. Binance trenutno ima najveći obim RLC trgovine i omogućuje vam razmjenu RLC-a s BTC, ETH i BNB valutama.

RLC je također dostupan na sljedećim burzama:

Upbit (Trgujte RLC-om s BTC-om na Upbit-u)

Kako pohraniti RLC

RLC se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i Myetherwallet.

Za maksimalnu sigurnost, međutim, trebali biste pohraniti svoj RLC na hardverske novčanike kao što su Ledger Nano S i Trezor.

Plan i buduća ažuriranja

iExec ima opsežan putokaz za sljedeće četiri godine.

Na kraju godine, rasporedio je svoj Ethereum Mainnet, uvrštavajući se na Binance do početka siječnja 2018. godine.

Tvrtka namjerava lansirati drugu verziju svog Cloud Marketplace-a do kraja svibnja.