Ime TenX
Ticker PLATITI
Vrsta žetona ERC-20
Ukupna ponuda 205,218,356
Kategorija Platforma za plaćanje
Početna cijena 0,87 USD
URL web stranice https://www.tenx.tech/
URL bijele knjige https://www.tenx.tech/whitepaper/whitepaper_display.html

Vizija TenX-a je pružiti pristupačnu platformu na jednom mjestu za besprijekornu interakciju između blockchain ekosustava i platnih platforma u stvarnom svijetu kako bi blockchain imovina bila potrošna bilo kad i bilo gdje. TenX pruža krajnjim korisnicima debitnu / kreditnu karticu koja trenutno pretvara vašu kriptovalutu u vašu matičnu valutu gdje god krenete.

Ideja iza TenX-a

Kako je broj tokena na tržištu kriptovaluta znatno porastao, korisnicima i tvrtkama sve je veći izazov mogućnost zajedničkog korištenja različitih fizičkih i virtualnih platformi.

U svjetlu ovih izazova, TenX nudi debitnu / kreditnu karticu, pripadajući novčanik i mobilni novčanik koji može koristiti bilo koji korisnik u „stvarnom svijetu“. Nudi ovu međusobnu povezanost putem kriptografski sigurnog protokola trenutne transakcije s više lanaca (COMIT). Novčanik TenX ima preko 36 milijuna prihvatljivih točaka, kako na mreži tako i izvan njega. Dugoročni plan je povezati TenX novčanik s COMIT mrežom i na taj način omogućiti korisnicima pohranu vlastitih privatnih ključeva.

Oni koji koriste TenX moći će svoje virtualne valute potrošiti bilo gdje u svijetu, bez dodatnih naknada ili konverzija, na siguran i neprimjetan način.

Tim TenX sa sjedištem u Singapuru donosi bogato iskustvo iz raznih industrija, uključujući: AI, blockchain i R&D, marketing i posao. Njegov tim suosnivača čine Toby Hoenisch, vršitelj dužnosti izvršnog direktora i Julian Hosp, trenutni predsjednik. Toby je prethodno radio kao izvršni direktor i programer u agenciji One One na razvoju i integriranju sustava plaćanja za klijente. Prije TenX-a, Julian je radio kao profesionalni kitesurfer i liječnik. Michael Sperk, treći suosnivač i inženjerski voditelj TenX-a, ima iskustvo tehničkog vodstva u Visualyzeu, razvijajući skalabilni alat za vizualnu analizu temeljen na pregledniku koji je bio sposoban obrađivati ​​stotine tisuća poruka društvenih medija u stvarnom vremenu. Paul Kitti, četvrti suosnivač timova i glavni direktor nabave (CPO), također je bio suosnivač agencije One ONE s Tobyjem.

TenX partnerstva

Prošlog lipnja, TenX je najavio novu strategiju partnerstvo s DigixGlobal, platformom koja uzima zlato i pretvara ga u standardne zlatne žetone Ethereum. Svaki DGX jednak je gramu zlata u trezoru smještenom u Singapuru.

U travnju je tvrtka najavila partnerstvo s tvrtkom Litecoin Foundation, podržavajući LTC kao kriptovalutu za svoje iOS i Android mobilne novčanike. Zajedno su pokrenuli Litecoin debitnu karticu.

TenX je imao partnerstva s Visom putem davatelja kartica WaveCrest, ali partnerstvo je nakon toga otkazano WaveCrest se trebao zatvoriti sve svoje Visa kartice.

PAY Povijest cijena tokena

TenX je uspio prikupiti 80 milijuna dolara u svojoj prodaji tokena 24. lipnja 2017. Početna ICO cijena za PAY iznosila je 0,87 dolara. PAY je porastao na 5,00 USD početkom siječnja, ali je pao na ICO razinu oko ožujka.

TenX tehnologija

COMIT protokol i mreža

TenXova glavna tehnologija sastoji se od COMIT mreže koja nudi interoperabilnost putem različitih blockchaina tako da blockchain imovina može biti potrošena bilo kad i bilo gdje.

Da bi blockchain mogao biti COMIT-kompatibilan, mora ispunjavati sljedeće zahtjeve:

  • Zaštita od dvostrukog trošenja – Dvije valjane transakcije koje troše isti izlaz transakcije moraju se sukobiti, omogućujući da samo jedna bude potvrđena u mreži.
  • Multisig – Drugim riječima, zahtjev za više potpisnika. COMIT zahtijeva dvije multisig transakcije da bi mreža provjerila valjanost transakcija.
  • Vremenska ograničenja – zahtjev da se sredstva zaključaju do budućeg datuma. Apsolutno vremensko zaključavanje drži transakcije zaključanima do određenog vremena u budućnosti; relativna vremenska zaključavanja zaključavaju izlaz transakcije u odnosu na vrijeme potvrde transakcije.
  • Hash funkcija – Standardne hash funkcije moraju biti dostupne na standardnom ugovornom jeziku blockchaina, kao što je SHA256, na primjer.

TenX novčanik i kartica

TenX novčanik omogućuje korisnicima da potroše svoju blockchain imovinu putem svog pametnog telefona ili fizičke debitne kartice. Mobilna verzija, TenX App (ili TenX – Blockchain Asset Wallet) dostupna je na web mjestu TenX za korisnike IOS-a i Androida. Korisnici jednostavno unose svoj telefonski broj i adresu e-pošte kako bi postavili račun koji će automatski stvoriti novčanik s više valuta koji korisnik može koristiti za deponiranje u različitim kriptovalutama. Novčanik TenX osiguran je putem privatnog ključa i u skladu je s KYC-om.

 

Žeton PAY

PAY token nudi povlastice za članstvo korisnika u vezi s upotrebom TenX novčanika i TenX kartice. Privilegije članstva kupaca uključuju provođenje transakcija pomoću TenX novčanika, držanje PAY tokena kao sredstva u TenX novčaniku i plaćanje naknada PAY tokenom.

Nagrada za vlasnika tokena dobit će se kao poticaj za držanje tokena, iznos od 0,5% od ukupnog opsega plaćanja putem TenX novčanika.

Podjela tokena 4. lipnja 2017. bila je sljedeća:

29% tokena koje zadržava TenX namijenjeno je korištenju u razne svrhe, uključujući: inicijative zajednice, razvoj poslovanja, akademska istraživanja, obrazovanje i širenje tržišta. TenX vjeruje da kada je većina od 51% tokena u vlasništvu zajednice, to signalizira snažno povjerenje u

Budući da je za TenX zajednicu važno razumjeti svrhu sredstava prikupljenih prodajom tokena, TenX je najavio da će se sredstva dodijeliti na sljedeći način:

Kako kupiti PAY

Glavna razmjena za kupnju PAY-a je na Bithumbu, koja trenutno ima najveću razmjenu valute. PAY se može trgovati na Bithumbu za KRW. Trenutno je trenutni dnevni iznos PAY-a kojim se trguje na Binanceu preko 6 milijuna USD.

PAY je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako čuvati PAY

PAY se može pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava ERC-20 tokene kao što su Coinomi, MetaMask i MyEtherWallet.

Međutim, za maksimalnu sigurnost svoj PAY trebali biste pohraniti na hardverske novčanike poput Ledger Nano S.

Plan i budući planovi

TenX ima opsežnu mapu puta istaknutu prema prioritetima, a ne prema datumima.

Nakon što je uz ostale kriptovalute prvo podržao mnoge ERC20 tokene, planira povezati Bitcoin i Ethereum na COMIT-u. Tada će razviti nove značajke na TenX novčaniku, potičući COMIT alate i SDK-ove za programere da izgrade ekosustav. Napokon, tražit će licencu za blockchain bankarstvo kako bi povezali sve osobe u blockchain ekosustavu iz tradicionalnog bankarskog sustava.