Pregled Ravencoin (RVN) – P2P Blockchain za razmjenu i izradu imovine

Ravencoin ključne informacije
Ime Ravencoin
Ticker RVN
Ukupna ponuda 21 000 000 000
Početna cijena 0,026 američkih dolara
Kategorija Računarstvo
URL web stranice Ići Ravencoin.org
Resursi Čitati Ravencoin WhitePaper

Besplatna platforma s otvorenim kodom izgrađena na račvanju Bitcoina, Ravencoin je razvijen kao blockchain i platforma za besplatan peer-to-peer prijenos imovine. Novčić je lansiran 3. siječnja 2018. godine, a istovremeno je i otporan na ASIC, a sustav za razmjenu poruka i glasanje ugrađen je u njegovu platformu za one koji drže tokene.

Ideja i tim koji stoji iza Ravencoina

Ime Ravencoin novčić je dobio s idejom da gavrani predstavljaju isporuku istine u izmišljenom svijetu Westerosa, napisano u knjizi Georgea R. Martina. Isto tako, misija Ravencoina je davati izjave o istini u smislu koji pojedinci posjeduju koju imovinu.

Autori bijele knjige su Bruce Fenton, bivši savjetnik Zaklade Bill i Melinda Gates i osnivač Dubai Bitcoin konferencije, i Tron Black, bivši glavni softver koji razvija softver Medici Ventures. Izvršni direktor tvrtke Overstock uložio je milijuna u razvoj Ravencoina, dovodeći u svijest javnosti kao energetski učinkovitija verzija Bitcoina.

Krajem 2018. godine Medici Ventures uspješno je izvršio prijenos digitalnog tokena vrijednosnih papira na platformi Ravencoin. “Ravencoin je idealan protokol i lanac za upotrebu za ovaj sigurnosni token. Cilj Ravencoina je učiniti jednu stvar i to dobro: pomoći korisnicima da sigurno izdaju tokene i digitalnu imovinu. Tokeni, posebno tokeni vrijednosnih papira, obećavajuće su područje za blockchain tehnologiju ”, objasnio je Fenton Forbes.

Jedan od nedostataka Bitcoina je taj što vlasnik Bitcoina može slučajno poslati Bitcoin drugoj strani i izgubiti imovinu. Rješenje je bilo razviti sustav sličan bitcoinu koji je potpuno svjestan: Ravencoin, koji omogućuje izdavanje, praćenje i prijenos imovine.

Novčić nije dodijeljen nijednoj skupini ili pojedincu i može se slobodno vaditi.

Povijest cijena Ravencoina

Ravencoin je počeo trgovati po 0,026 dolara početkom ožujka 2018. Do kraja ožujka popeo se na 0,06 dolara. Ponovno je porasla u svibnju prije nego što je krenula prema dolje do kraja listopada.

Krajem listopada 2018. cijena Ravencoina porasla je na najvišu razinu od 0,05 dolara.

Ravencoin tehnologija

Vilica Bitcoina, glavne razlike Ravencoina uključuju novi algoritam rudarenja, X16R, koji omogućuje decentralizirano rudarenje, blok nagradu od 5000 RVN umjesto 50 BTC, kraće vrijeme bloka (1 minuta u odnosu na 10) i ukupnu zalihu kovanica 21 milijarda, a ne 21 milijun. U budućnosti će Ravencoin na svoju platformu dodati mogućnost stvaranja jedinstvene imovine, pod-imovine, nagrada, slanja poruka i glasanja.

Peer-to-peer prijenos imovine

Tokeni na Ravencoin blockchainu mogu se slobodno prenositi s jedne osobe na drugu na platformi.

Imovina može predstavljati gotovo sve, uključujući fizičku imovinu iz stvarnog svijeta, udio u projektu, virtualnu robu ili kredit.

Sredstva koja se mogu predstaviti na Ravencoin Blockchainu

Fizička imovina Zlatne poluge, srebrni novčići, euri, energetski krediti, zemljišne knjige ili čak vrijedni kolekcionarski predmeti.
Virtualna roba Ulaznice za sportske događaje koji se mogu preprodati, licence za određene aktivnosti, token koji omogućuje upotrebu usluge, valutu u igri i predmete koji se mogu koristiti izvan okruženja igre.
Kreditne Poklon kartice, zrakoplovne milje, nagradni bodovi
Udio u projektu Oznake vrijednosnih papira, interesi partnerstva, tokeni koji predstavljaju kolače ili partnerstva, tokeni koji predstavljaju predmet financiran mnoštvom koji se može preprodati.

Uz to, imovina se može stvoriti na Ravencoin blockchainu. Imovina stvorena na blockchainu Ravencoins ima nekoliko prednosti, uključujući: lakšu upotrebu, dobro integriranje s matičnim novčićem i osiguravanje Proof-of-Work rudarstvom i otvorenim kodom.

Kako kupiti Ravencoin

Binance je glavna opcija za kupnju Ravencoina, kao i burze na kojoj ima najveći obim trgovine od preko 850.000 USD. Dostupan je za kupnju putem BTC i BNB.

Ravencoin je također dostupan na sljedećim burzama:

Kako čuvati Ravencoin

Novčanici za radne površine

Ravencoin ima vlastiti službeni novčanik za računare, Ravencoin Wallet, koji je najdostupniji za preuzimanje s web lokacije Web stranica Ravencoin a podržavaju ga Windows, MacOSX i Linux.

Novčanici od papira

Dostupni su i papirnati novčanici. Nekoliko članova zajednice pridonijelo je papirnatim novčanicima koji su također dostupni na web mjestu.

Mobilni novčanici

Ravencoin Android novčanik i Ravencoin iOS novčanik također su dostupni na web mjestu Ravencoin.

Ravencoin hardverske novčanice

Trenutno ne postoji podrška za hardverski novčanik za Ravencoin, ali postoje neslužbene glasine da će uskoro biti dodan u Ledger Nano S. Možete glasati za podršku na putokazu Ledger na Trello. U međuvremenu, zajednica Ravencoin je dovršena podrška za hardverski novčanik Ledger i Electrum na svojoj platformi. Softver Ledger i binarne datoteke Electrum možete preuzeti s web stranice Ravencoin.

Kako iskopati Ravencoin

Ravencoin se može zaraditi rudarstvom. Prvi korak je preuzimanje novčanika i softvera za rudarstvo otvorenog izvora. Postoji opsežna dostupna wiki da vas vode kroz rudarenje Ravencoina.

Slično Bitcoin-u, novčić se prepolovljava svake 4 godine, s tim da će se polovica Ravencoina kopati tijekom sljedeće 4 godine, a još četvrtinu u sljedeće 4 godine. Nakon toga bit će izrezan na osmine. Ideja je da se to nastavi vaditi tijekom sljedećih 120 godina.

Plan i budući planovi

Plan Ravencoin dostupan je na Githubu. Sastoji se od sedam različitih faza:

Faza 1 – Izgradnja platforme (cjelovita)

Razvoj Ravencoina dovršen je kao vilica Bitcoina i kovanice se distribuiraju na njegovoj platformi.

Faza 2: Imovina (cjelovita)

Uključuje ASIC otpor.

Faza 3: Nagrade

Nagrade će biti dostupne vlasnicima imovine u RVN-u.

Faza 4: Jedinstvena imovina (cjelovita)

Bit će dostupna sposobnost stvaranja jedinstvene imovine.

Faza 5: Razmjena poruka

Uključuje mogućnost slanja poruka drugim držačima tokena.

Faza 6: Glasanje

Žetoni će biti dostupni za bilježenje glasova.

Faza 7: Način kompatibilnosti

Jedinstvena imovina lako će se integrirati u razmjene i novčanike te prilagoditi većem kripto ekosustavu.