Naziv kovanice Neonska razmjena
Novčić za kovanice SLJEDEĆE
Vrsta žetona Neo Blockchain
Ukupno žetona 50 000 000
URL web stranice https: // Neon Exchange.org/
URL bijele knjige https: // Neon Exchange.org/pdfs/whitepaper_v1.1.pdf

Cilj Neon Exchange-a (NEX) je biti bolja verzija Ethereuma. To čini kombinirajući NEO blockchain s izvanlančanim mehanizmom za uspoređivanje kako bi se omogućilo puno brže, veće količine trgovanja i složenije trgovine od postojećih decentraliziranih mreža.

Ove vrste složenih trgovina uključuju tržišne naloge, limitirane naloge i trgovanje na marži. NEX također ima uslugu plaćanja koja omogućuje neovisne pametne ugovore na NEO-u da dobiju globalno

imovina kao što su NEO i GAS.

Web stranica Neon Exchange

Tim i ideja

Neon Exchange želi kombinirati izvedbu centraliziranih burzi s povjerenjem i sigurnošću decentraliziranih burzi. Neon Exchange kombinira NEO blockchain s izvanlančanim mehanizmom za podudaranje kako bi omogućio brže i složenije trgovanje od postojećih decentraliziranih burzi.

U ostvarenju ovog cilja, tim je razvio sustav s tri glavne komponente:

  • motor izvan lanca trgovanja
  • pametni ugovor u kojem se obavljaju poslovi
  • i uslugu plaćanja gdje se NEO ili GAS (tokeni Neo mreže) mogu pretvoriti u tokene i izravno prenijeti pametnim ugovorima

Neon Exchange Team

Tim koji stoji iza NEX-a dio je jedne od najvećih zajednica otvorenog koda, City of Zion (CoZ). CoZ je usredotočen na blockchain i decentralizirane aplikacije, posebno u NEO mreži. NEX-ova četvorica osnivača i programeri – Fabio C. Canesin, Fabian Wahle, Ethan Fast i Luciano Engel – svi su bili osnivači organizacije CoZ, pružajući im značajno iskustvo u mreži NEO.

Tehnologija razmjene neona

Da bismo razumjeli tehnologiju Neon Exchange-a, napravimo korak unatrag i shvatimo NEO blockchain na osnovnoj razini.

NEO blockchain smatra se najvećim konkurentom Ethereumu. Pokrenut 2015. godine, bio je poznat kao prvi kineski javni blockchainand poznat kao Antchain do 2017. godine dok nije preimenovan u NEO. I Ethereum i NEO djeluju na ideji ekosustava pametnih ugovora, ali NEO je brži, s mogućnošću obrade preko 1.000 transakcija u sekundi (cilj mu je doseći preko 10.000 transakcija u sekundi). Za usporedbu, Ethereum može obraditi samo 15 transakcija u sekundi.

Neon Exchange želi biti prva decentralizirana razmjena koja svojim korisnicima omogućava trgovanje tokenima na NEO blockchainu. Pitanje je: Kako će se to raditi?

Prvo, pogledajmo Ethereum blockchain i kako je on izgrađen. Ethereum je izgrađen na modelu računa. To znači da se korisnikova ravnoteža Ethereuma pohranjuje kao broj u Ethereum Virtual Machine (EVM) i može se mijenjati putem pametnih ugovora. Prednosti ovog sustava su u tome što je lako pružiti ovu vrstu interakcije s pametnim ugovorima, ali čvoru je teško dokazati da je došlo do transakcije. (Čvorovi čine okosnicu sustava Ethereum i pomažu u provjeri valjanosti transakcija u sustavu).

Neon Exchange je, pak, izgrađen na UTXO modelu, što znači da se sredstva šalju i primaju kroz lanac zasebnih ID-ova na mreži. Rezultat je upravo suprotan prednostima postavljanja Ethereuma; lako je dokazati da se transakcija dogodila, ali je teško pružiti pametnu interakciju s ugovorima.

Tako je na Neon Exchange uveden sloj usluga plaćanja koji globalnu imovinu (poput NEO i GAS) pretvara u tokene pametnih ugovora putem adrese usluge plaćanja. Kombinira najbolje iz oba svijeta: pruža se pametna interakcija ugovora, a ujedno i dokaz da su se transakcije dogodile. Ideja je da se ova razmjena proširi, a druge mreže usvoje UTXO modele s pametnim ugovorima.

Evo primjera kako to funkcionira: Kada položite NEO u uslugu plaćanja NEX, stanje XNEO (transakcije na NEX-u obavljaju se u XNEO) prenosi se između pametnih ugovora. Korištenjem treće strane možete pristupiti svom XNEO-u, slajući dio njemu drugom korisniku koji zatim odobrava drugi pametni ugovor da koristi ostalo. Drugi pametni ugovor povlači NEO iz usluge plaćanja.

Pametni ugovor o neonskoj razmjeni

Međutim, nije dovoljno što će ova nova razmjena biti kompatibilna s NEO-om. Tim predviđa višelančani prijenos između drugih burzi kao što su Ethereum i Cardano. Da bi to učinili, planiraju izgraditi mrežu partnera koji će upravljati tim različitim događajima izvan i izvan lanca i proizvoditi NEP-5 (NEO-ov token) imovinu uz pomoć pametnih ugovora.

Ideja je također omogućiti fiat razmjenu valuta, što će dovesti do decentraliziranog bankarstva. Ovo je dugoročna vizija organizacije.

Neonski razmjenski tokeni

Dostupno će biti najviše 50 milijuna tokena, koje se Neon Exchange nada iskoristiti za prikupljanje 25 milijuna dolara za polovicu tokena. Druga polovica podijelit će se između njegovih osnivača, Vijeća NEO-a, partnerstava i plana vlasništva nad dionicama zaposlenih.

NEX token je vrijednosni papir, što znači da tim može popisati token samo na burzama kojima je dopuštena trgovina vrijednosnim papirima. Ova opcija trenutno ne postoji, što predstavlja malo izazova. Međutim, tokeni su prodavani putem njihove web stranice putem lutrije. Prvi krugovi lutrije dopuštali su maksimalni doprinos od 1000 dolara, dok su drugi krugovi dopuštali maksimalni doprinos od 9000 dolara.

Stvarna prodaja tokena bit će objavljena u travnju 2018. Svaki NEX bit će protuvrijednost jednog američkog dolara

Prodaja žetona za neonsku burzu

Neon Exchange Platforma

Glavna razlika između Neon Exchange i ostalih decentraliziranih burzi je ta što nudi izvanlančani sustav podudaranja. Kada se s narudžbama postupa izvan mreže na pouzdan i siguran način, to omogućuje brže transakcije. Međutim, lančani protokoli (kao što su 0x, Kyber i Loopring) i dalje će se koristiti za poboljšanje likvidnosti. Već je planirano nekoliko partnerstava, poput Thor banke, za integraciju NEX-a u njihovu infrastrukturu.

0x protokolpetljanjeKyber mreža

Neon Exchange prvo će raditi na NEO-u, a kasnije će se proširiti i na Ethereum. U tom će trenutku imati trgovanje tokenima ETH, ERC20, NEP-5 i GAS, ali to je zakazano samo za treći kvartal 2018..

ICO Neon Exchange

Neon Exchange nedavno je objavio da je njihov pravni tim utvrdio da Japan, Južna Koreja i Kina mogu sudjelovati u ICO-u. Međutim, SAD je blokiran za sudjelovanje.

Prodaja NEX tokena trebala bi biti u travnju 2018.