Naziv kovanice KAIROS
Novčić za kovanice KRX
Vrsta žetona VLASNI novčanik
Ukupno žetona 450.000.000
URL web stranice https://kairostokens.com/
URL bijele knjige https://docs.google.com/document/d/1BQF3U9wSe61HFya2-L4Id4BGVrJNcCvo5f_A1cqhIbw/

Kairos je prvi fond za upravljanje kripto imovinom umjetne inteligencije (AI). To je blockchain fond kojim se trguje na burzi (ETF) u potpunosti upravlja AI. Cilj Kairosa je stvoriti metodu donošenja informiranijih investicijskih odluka i preuzimanja bolje izračunatih rizika na nestabilnom tržištu. To se postiže vrlo sofisticiranim sustavom umjetne inteligencije nazvanim Kairos. Tvrtka planira postati prvi fond za upravljanje imovinom u blockchainu s tržišnom kapitalizacijom od milijardu dolara.

Sažetak članka

 • Tim i ideja
 • Kairos tehnologija
 • Žetoni Kairos
 • Platforma Kairos
 • KAIROS i FACE ICO

Web stranica Kairos

Tim i ideja

Kairos želi postati prva svjetska anonimna tvrtka za prepoznavanje lica koja će raditi na javnim i privatnim blockchainima. Bilo koja transakcija bit će u potpunosti provjerljiva biometrijskim podacima, ali istovremeno zadržati vaš identitet privatnim. Kairos se razvija s idejom da svoj identitet nosimo sada kamo god krenuli. Ovaj se digitalni identitet često svodi na korisnička imena i lozinke, ali Kairos želi uhvatiti ljudske metrike kako bi otključao uvid kupaca. Ovi mjerni podaci uključuju:

U ostvarenju ovog cilja, tim je razvio sustav s tri glavne komponente:

 • Sentiment – Kako su se osjećali moji kupci?
 • Prisutnost – Koliko ih je bilo prisutno?
 • Doseg – Tko je dosegnut, u smislu spola, dobi, demografije itd?
 • Zaruke – Koliko su moji kupci pažljivi na određene podražaje?

Ekonomija identiteta

Ekonomija identiteta

Jednom kada se ove vrste mjernih podataka mjere, lakše je predvidjeti ishode i donijeti zaključke na sljedeća pitanja:

 • Doseg + sentiment = Preference (Što želi moja publika?)
 • Sentiment + angažman = odabir (Koji X trebamo koristiti?)
 • Prisutnost + angažman = Lojalnost (Jesu li se naši kupci vratili?)
 • Prisutnost + doseg = Identifikacija (Je li ovo naš kupac?)
 • Prednost + odanost = namjera (Što će kupac vjerojatno učiniti?)

Tehnologija Kairos razvija se u suradnji s dvije različite tvrtke: Rocky Mountain Ayre Inc. (RMTN) i Ocubicle Inc. Ocubicle je odgovoran za razvoj AI tehnologije dok Rocky Mountain ima iskustva na financijskom tržištu i ulaganjima.

Trenutna baza klijenata tvrtke Kairos za tehnologiju prepoznavanja lica uključuje neke od najvećih svjetskih tvrtki – Disney, Walmart, Tematski parkovi i Volvo. Da bi i dalje ostali konkurentni na biometrijskom tržištu, stekli su IMRSV, tvrtku za emocionalnu analizu za 2,7 milijuna USD u 2015. godini. Tvrtka vidi velik potencijal u rastu globalnog tržišta prepoznavanja lica, za koje se očekuje da će narasti na 7,76 milijardi USD do 2022. godine.

Kairosa vodi generalni direktor tvrtke Brian Bracken. Svjedočio je u američkom Ministarstvu trgovine o privatnosti prepoznavanja lica i stručnjak je za privatnost na tom polju. Bio je na bivšim pozicijama u Appleu i IBM-u. Tehnički direktor je Cole Calistra, poslovni arhitekt u BJ’s Wholesale Clubu više od dvije godine i programer softvera u maloprodajnoj grupi Ahold više od 13 godina.

Ime “Kairos” na starogrčkom znači pravi trenutak za odluku ili radnju.

Kairos tehnologija

Budući da je Kariosovo prepoznavanje lica anonimno, njegov algoritam otkriva značajke lica pretvarajući ih u jedinstveni i slučajan niz brojeva. Odbacuje izvornu sliku kako bi osigurao privatnost pojedinca.

Tehnologija prepoznavanja lica

Osim tehnologije, Kairos se vodi po tri temeljna principa:

 • Empatija – Slušanje kupaca, suradnika i članova zajednice.
 • Dizajn prvi – Razumijevanje da je dizajn sastavni dio Kairosovog djela.
 • Jednostavnost – pretvaranje kompliciranih tehnologija u proizvode prilagođene korisniku.

Kairos značajke

Kairosova tehnologija prepoznavanja lica kombinirat će se s ulaganjem u kriptovalute. Na to utječe, Kairos ima nekoliko ciljeva ulaganja:

 • Sigurnost ulaganja – Većina Kairosove digitalne imovine zaštićena je izvan mreže radi veće sigurnosti.
 • Apsolutna privatnost – sredstva se ulažu privatno preko blockchaina i tako će ostati i u budućnosti.
 • Profitabilnost – Tvrtka osigurava povrat sredstava ulagača povećavajući neto vrijednost imovine (NAV) Kairos tokena.

Žetoni Kairos

Na platformi Kairos postojat će dvije vrste žetona: KAIROS i FACE.

KAIROS je sigurnosni token. Oni koji ga kupe posjeduju udio u tvrtki. KAIROS tokeni vrijede 0,20 USD. Tokeni se mogu prodati u bilo kojem trenutku putem nekoliko različitih burzi. Ulagači odlučuju o cijeni tokena. Uz to, svako tromjesečje postoji fond koji otkupljuje tokene od investitora po trenutnoj neto vrijednosti imovine (NAV) tokena. Ukupan broj KAIROS tokena iznosit će 150 milijuna, od čega je 40,4% prodano u pretprodaji.

Drugi token, FACE, pokretat će platformu. Svaki investitor koji je kupio KAIROS token dobit će i FACE token. Bit će ukupno 300 milijuna Face tokena.

Budući da je tvrtka usklađena s američkim propisima o vrijednosnim papirima i burzama, ulagači trebaju imati na umu da se tokeni ne mogu prodavati nakon kupnje tijekom cijele godine.

Platforma Kairos

Kairos želi kombinirati svoju AI tehnologiju prepoznavanja lica s blockchainom, otvarajući joj velik broj poslovnih prilika. Ideja je da će, kako se tehnologija migrira na blockchain, korisnici formirati mrežne zajednice i imati veću priliku da imaju koristi od Kairos baze podataka.

Kairos želi integrirati svoju tehnologiju prepoznavanja lica u blockchain s tri osnovne značajke:

 • Identitet – koristi se za traženje i provjeru autentičnosti lica
 • Emocije – koriste se za mjerenje raspoloženja i osjećaja
 • Demografski podaci – koriste se za uspoređivanje podataka prema demografskim podacima kao što su dob, spol i etnička pripadnost

Uz prikupljanje vrijednih podataka o kupcima, ove značajke ljudske analitike također će moći analizirati kako kupci reagiraju u različitim situacijama. Kao rezultat toga, tvrtke će također moći preciznije predvidjeti tendencije i sklonosti svojih kupaca.

Platforma djeluje tako da prvo skenira sliku radi značajnih točaka na svakom licu. Nakon lociranja određenih značajnih točaka, Kairos tada može otkriti emocije, dob, spol i ako ljudi nose naočale ili trepću. Podaci se zatim šalju API-ju ili SDK-u. Prednost tehnologije otkrivanja značajki je veća preciznost i bolje performanse, posebno za razliku od konkurencije.

Kairos prepoznavanje lica

KAIROS i FACE ICO

Očekuje se da će se Kairosov FACE token ICO dogoditi u travnju 2018. Oni zainteresirani za ulaganje mogu se u međuvremenu pridružiti njihovoj listi čekanja. KAIROS token zakazan je za kraj 2018. Oba ICO-a imaju istaknute investitore iza sebe, uključujući Morgan Stanley i 500startups, rizični fond i akcelerator sjemena koji su osnovali Dave McClure i Christine Tsai