Bitcoin Private (BTCP) Review – spajanje vilica ZClassic-a i Bitcoina

Naziv kovanice Bitcoin Private
Novčić za kovanice BTCP
Vrsta dokaza Dokaz o radu (PoW)

Maksimalna opskrba 21 000 000
URL web stranice https://btcprivate.org/
URL bijele knjige https://btcprivate.org/whitepaper.pdf

Bitcoin Private kriptovaluta je koja ima prednost što je prvi novčić za privatnost koji se odvojio od Bitcoina. Članovi zajednice vjeruju da je najbliža izvornoj Satoshi-jevoj viziji financijske slobode s brzim, decentraliziranim i privatnim transakcijama s niskim naknadama.

Ideja i tim iza Bitcoin Private

Bitcoin Private spojena je vilica Zclassic (ZCL) i Bitcoin (BTC) stvorena 28. veljače 2018. Forks su promjene osnovnog koda blockchaina. Drugim riječima, vilicu možete smatrati skupom pravila koja zajednica slijedi.

Vilica Bitcoin Private trebala je dodati Bitcoin blockchainu privatnost i potrošnju. U usporedbi sa svojim prethodnicima Bitcoin, Bitcoin Cash i Bitcoin Gold, Bitcoin Private je želio koristiti veću veličinu bloka (2 MB), kraće vrijeme bloka (2,5 minute) i ASIC-otporan (GPU-friendly) dokaz algoritam rada (PoW) za rudarstvo (Equihash).

Nakon hard forka, svi koji drže ZClassic ili Bitcoin dobili su Bitcoin Private u omjeru 1: 1. To znači da biste imali 20,3 ZCL i 1 BTC, dobili biste 20,3 BTCP. Isplata s ove vilice znači da je Bitcoin Private jedan od najrasprostranjenijih dostupnih kovanica.

Ideja koja stoji iza Bitcoin Private potekla je od Rhetta Creightona, osnivača ZClassic (ZCL). Ubrzo je uslijedio i ostatak tima, uključujući Jacoba Brutmana, šefa operacija i Giuseppea Stutoa, šefa strategije. Bitcoin Private vođen je zajednicom i obuhvaća preko 150 suradnika iz cijelog svijeta. \

Sa svojom sposobnošću pružanja brzih transakcija, Bitcoin Private ima stvarne aplikacije i u peer-to-peer i u komercijalnim transakcijama u globalnoj trgovini i lokalnim trgovinama. Osim što nudi siguran, testiran i široko prihvaćen oblik tehnologije kriptovaluta, ima dodatnu prednost anonimnosti i privatnosti.

Bitcoin Private Povijest cijena

Budući da se radi o vilici od ZClassic i Bitcoina, Bitcoin Private nije imao ICO.

Nakon pokretanja Bitcoin Private-a u veljači, novčić je nakratko u siječnju dosegao 83.20 dolara. Novčić se u travnju ponovno popeo na 39,30 dolara.

The Bitcoin Private Tehnologija

Po čemu se tehnologija Bitcoin Private razlikuje od Bitcoina i ZClassica? Ima razlike u području privatnosti, brzine i transparentnosti. Slično kao i oba novčića, i Bitcoin privatnost podržava peer-to-peer transakcije bez treće strane. Transakcije se čvorovima provjeravaju kriptografijom i bilježe u javnoj knjizi.

Privatnost

Bitcoin Private koristi tehnologiju koja se koristi sa ZClassic, a to su zk-SNARKS. “ZK” je kratica od “nula znanja”. To znači da se plaćanja objavljuju na javnom blockchainu, ali pošiljatelj, primatelj i drugi transakcijski metapodaci ostaju neidentificirani.

Ubrzati

Bitcoin Private podržava povećanu veličinu bloka, dodatni megabajt u odnosu na Bitcoin, što se pretvara u povećanu brzinu. To čini, istodobno dopuštajući anonimnost i sigurnost.

Transparentnost

Bitcoin Private svojoj zajednici nudi potpunu transparentnost. Otvoreni je izvor i ostat će zauvijek. Bazu kodova može vidjeti svatko na zahtjev.

The Bitcoin Private Mreža

Bitcoin Private ima nekoliko jedinstvenih značajki koje ga razlikuju od ostalih kovanica, kao i od njegovih prethodnika. Uključuju: Proof-of-Work (EquiHash), transparentne i zaštićene transakcije, program dobrovoljnog doprinosa rudara i upravljanje rizničkim fondom.

Dokaz o radu: Equihash

Za razliku od Bitcoina, Bitcoin Private koristi algoritam Equihash Proof-of-Work. To je za razliku od kovanja Bitcoina s ASIC-ovima, koje je teže steći i doveli su do centralizacije Bitcoin rudarstva. Decentralizacija je ključna za veću demokratizaciju blockchaina, smanjeni rizik od napada i što ravnomjernije usvajanje valute.

Transparentne i zaštićene transakcije

Transparentne transakcije imaju ulaz, izlaz, iznos i potpis. Zaštitene su transakcije, s druge strane, provjerljive, ali nečitljive za treće strane. Kada se koriste ove transakcije, koristi se specijalizirani algoritam otporan na nulu nazvan zk-SNARKS kako bi se osigurala cjelovitost sustava.

Program dobrovoljnog doprinosa rudara

Bitcoin Private jedinstven je po tome što je postavio riznicu prije lansiranja s 50 000 ZClassic koji će se račvati u BTCP. To je trebalo koristiti u razvojne i marketinške svrhe.

Sredstva se raspoređuju na sljedeći način:

  • 50% na popisima razmjene
  • 25% za razvoj
  • 15% za marketing
  • 10% za opće administrativne troškove

Upravljanje rizničkim fondom

Članovi veće zajednice, kao i rudarske zajednice, okupljaju se da bi bili zaduženi za riznicu

Kako kupiti BTCP

HitBTC je glavna opcija za kupnju BTCP-a, kao i burze na kojoj ima najveći obim trgovine. Dostupan je za kupnju putem BTC-a.

Trgujte BTCP-om s BTC-om na HitBTC-u

BTCP je također dostupan na sljedećim burzama:

Gdje iskopati BTCP

BTCP se može iskopati pomoću bazena za rudarenje. Službeni rudarski bazen izgradili su i vodili programeri BTCP-a, a dostupan je od Bitcoin privatna web stranica.

Kako pohraniti BTCP

BTCP se može pohraniti na brojne novčanike, uključujući Desktop novčanik s punim čvorovima, Electrum novčanik i Coinomi.

Za maksimalnu sigurnost preporučujemo pohranjivanje BTCP-a izvan mreže.

Pored gore navedenih izbora novčanika, Bitcoin Private omogućuje vam otvaranje papirnatog novčanika na svojoj web stranici.

Plan i buduća ažuriranja

Bitcoin Private ima mnogo razvojnih planova za 2018. i 2019. U trećem kvartalu 2018. planira izdati novi jezgri čvor, pokrenuti soft vilicu za potpunu podršku SegWit-a i pokrenuti Lightning Network i Electrum Wallet. Također planira značajnu integraciju e-trgovine.

Do 2019. nada se da će pustiti svoju decentraliziranu burzu, učiniti zaštićene transakcije zadanim i razmotriti da ih učine obveznim.