Što je Vertcoin (ETN)? Vertcoin Review

Vertcoin je digitalna valuta koju je moguće razmijeniti putem peer-to-peer (P2P) mreža. Njegova glavna razlika na tržištu je ta što je otporan na ASIC.

Vertcoin - decentralizirana valuta u vlasništvu korisnika

U jednom trenutku u svijetu kriptovaluta, velike hardverske tvrtke stvorile su moćna računala (ASIC) za miniranje kripte mnogo većom brzinom nego s običnom grafičkom procesnom jedinicom (GPU) i središnjom procesorskom jedinicom (CPU). Ovo je bio ogroman nedostatak svima koji su zainteresirani za kriptovalute i koji nisu imali ova moćna računala.

Vertcoinovo zalaganje otpora ASIC-u znači da rudari nikada ne mogu koristiti ASIC hardver za kopanje valute na svom blockchainu. Umjesto toga, Vertcoin će uvijek biti dostupan za rudarstvo s pristojnom grafičkom karticom ili procesorom vašeg računala. To je razlog zašto sebe naziva “novčićem naroda”.

Vertcoin je dobio ogroman pogodak zajedno s ostalim altcoinima iz doba prije 2015. nakon Mt. Gox je bio hakiran. Vratio se u proljeće i ljeto 2017. godine i nastavio rasti u vrijednosti.

Slično kao i Litecoin, i Vertcoinovi novčići ograničeni su na 84 milijuna, a vrijeme blokade je 2,5 minute. Kako se njegova poteškoća prilagođava sa svakim blokom (za razliku od Bitcoina i Litecoina čiji se poteškoće bloka prilagođavaju svih blokova 2016.), u budućnosti bi trebao ostati profitabilan.

Temeljne vrijednosti Vertcoina

Vertcoin se ponosi što je pošteno distribuiran, bez ICO-a, a razvili su ga volonteri i financirali isključivo donacijama. To je zajednica otvorenog koda.

Vodeći programer u ovom trenutku je James Lovejoy, koji je trenutno dodiplomski istraživač na MIT-u i radi na stvaranju decentralizirane monetarne politike. Profesionalno iskustvo tima Vertcoin kreće se od fizike i kriptografije do softverskog inženjerstva i odnosa s javnošću.

Kako Vertcoin radi (i opire se ASIC hardveru)

Prije toga, Vertcoin je za raspršivanje koristio algoritam Scrypt-Adaptive-N. Nakon što je proizveden ASIC koji bi mogao koristiti ovaj algoritam, Vertcoin je odgovorio stvaranjem novog algoritma raspršivanja (Lyra2RE). Ovo je bio Vertcoinov hard fork. Nakon što je botnet 10. kolovoza 2015. preuzeo kontrolu nad snagom raspršivanja njihove mreže, tim se nadogradio na Lyra2REv2 s dodatnom tvrdom vilicom. Da bi spriječio ASIC ovisnosti, nudi rudarski hardver samo s GPU-om ili CPU-om.

Značajke Vertcoina

Budući da je Vertcoin softverska vilica Litecoina, njih dvoje imaju brojne značajke. Glavna razlika je u tome što je Vertcoin predan ASIC otporu.

Evo dvije dodatne značajke Vertcoina:

Rudar jednim klikom

Vertcoinov rudar jednim klikom omogućuje vam da odmah počnete zarađivati ​​Vertcoin. Korisnici ga mogu preuzeti izravno s web mjesta. Dizajniran je tako da bude dovoljno jednostavan za upotrebu da ga svatko može koristiti (sjetite se, to je “novčić ljudi”). No, trebate adresu novčanika da biste započeli rudarenje i da biste odlučili hoćete li rudariti pomoću GPU-a ili CPU-a.

Spojeno rudarstvo

Spojeno rudarenje omogućuje rudarima da istovremeno iskopavaju više blokova. Jedini novčić koji trenutno dopušta spajanje s Vertcoinom je MobileCash. Ova značajka još uvijek čeka da se pokaže na većim rudarskim mrežama, ali u međuvremenu nudi ideju da svaki hash koji rudar pošalje doprinosi ukupnoj stopi hashiranja dviju valuta. To pomaže u rješavanju kriptografskih algoritama na obje mreže.

Gdje kupiti i pohraniti Vertcoin

Bitcoin ostaje glavna metoda za razmjenu valute. Najbolje razmjene za kupnju altcoina su Bittrex i Poloniex s VTC / BTC parovima.

Bittylicious je razmjena dostupna u Velikoj Britaniji kao GBP i EUR trgovački parovi, ali njeni su tečajevi viši. Možete ga kupiti i pomoću usluge kao što je Shapeshift.io za pretvaranje ostalih kripto valuta u Vertcoin. Druga metoda primanja valute je iskopavanje novčića pomoću Vertcoin-ovog Minera jednim klikom.

Postoji niz mogućnosti za pohranu Vertcoina. Novčanici s papirom mogu se preuzeti i otvoriti bez internetske veze (iz sigurnosnih razloga možda ćete htjeti ispisati više kopija i pohraniti svoje novčiće u više papirnatih novčanika). Hardverski novčanici za pohranu Vertcoina uključuju Ledger Nano S, Vertcoin nudi vlastiti softverski novčanik – Vertcoin Core Wallet. Coinomi nudi rješenje za mobilni novčanik.

Novčanik softvera Vertcoin

Vertcoin budućnost

Budući planovi Vertcoina uključuju provođenje izvanlančane Atomic Swapove, što je pametna tehnologija ugovora koja omogućava razmjenu različitih kripto valuta ili tokena bez rizika da bilo koja strana odtekne s novcem druge prije završetka trgovine.

Izraz “atomski” potječe iz računalne znanosti i znači da je trgovina nedjeljiva. Do danas je već imao uspješnu zamjenu atoma s LiteCoin.

Još jedna od njegovih prekretnica uključuje provedbu Lightning Network Transakcija. Lightning Network omogućuje korisnicima Bitcoina da kreiraju vlastite kanale plaćanja bez uobičajenog vremena čekanja, jer nisu predani Bitcoin blockchainu.

Smanjuje broj poruka koje Bitcoin mreža mora obraditi vođenjem evidencije o transakcijama bez da ih finalizira. (Tek kasnije šalje konačno stanje na Bitcoin mrežu). Također je u procesu izrade novčanika za mobilne aplikacije sličnog novčaniku Loaf / Bread.

Svi ovi planovi, plus njegova sveobuhvatna vizija pravednije, demokratizirane valute i za korisnike i za rudare, sugeriraju svijetlu budućnost kriptovalute. Pazite na ovaj altcoin u 2018. godini.